Vijf van Mijn Favoriete Functies van Jetpack

0
53

Jetpack is een officiële WordPress plugin rechtstreeks van Automattic. Het is een interessante plugin in dat het niet alleen doen *één ding* — het heeft een hele hoop dingen die verbeteren uw WordPress site kan doen. ** WordPress site, die is, en vaak met zeer weinig inspanning. Die makkelijk winnen functies Jesse Friedman oproepen licht schakelaar over, wat betekent dat u letterlijk omdraaien van een schakelaar in Jetpack instellingen en start profiteren. Daar hou ik van.

Er zijn tientallen functies in Jetpack, en ik persoonlijk gebruik maken van de meeste van hen en zien de voordelen in van alle van hen. Staat u mij toe om te delen met je vijf van mijn favorieten en hoe ze worden actief gebruikt hier op deze site. Het is eigenlijk een beetje moeilijk om te kiezen, dus misschien dat ik dit doen weer eens!

1) Gerelateerde Berichten

Dit lijkt wel een kleine feature, maar het is allesbehalve. Er is iets aan het analyseren van alle content op uw site en erachter te komen wat het meest verwant is met de huidige inhoud. Dat soort dingen kan ongelooflijk database intensief en brengen zelfs krachtige hosting op de knieën. WP Motor, door alle rekeningen een krachtige en WordPress-tuned host, bans velen van hen regelrechte:

Bijna alle “Gerelateerde Berichten” plugins lijden aan dezelfde fundamentele problemen met betrekking MySQL, indexeren en zoeken. Deze problemen maken de plugins zelf zeer database-intensief.

Hun aanbeveling? Jetpack Gerelateerde Berichten.

Jetpack doet dit door het ontlasten van het werk uit uw servers en op die van hen. Uw website heeft geen extra belasting voor deze super handige functie. Ik vind het doet een geweldige job.

In een recente post over de dropdown menu ‘ s, hier worden de functies weergegeven.

2) Markdown

Ik schreef een keer: Je Moet Waarschijnlijk Blog in Markdown.

Ik ben heel serieus over. Ik ben betrokken geweest met veel te veel sites waar de oude inhoud was verwikkeld met een oud crufty HTML of anders is geformatteerd op een manier die hen terug, en het opruimen van die inhoud was een onpraktisch grote baan. U voorkomen dat de situatie geheel als u uw inhoud in Markdown (en vasthouden aan Markdown syntax).

Dingen als <span style=”font-weight: bold; font-family: Georgia; color: red;”> rond de schijnbaar willekeurige zinnen. <div class=”content-wrap-wrap”> wikkelen elke blog post, want het was gewoon “wat je deed”. Afbeeldingen kracht-dreef naar rechts want dat was logisch drie ontwerpen geleden. Kopteksten met de namen van de klassen op hen die zelfs niet meer te bestaan. Tabellen van gegevens spit in de inhoud van de met de witruimte gestript en rare uitlijning attributen die je amper herkent. Een pagina over die werd geplakt in Microsoft Word.

Inhoud zoals dit zal niet en kan niet voor het laatst.

Met Jetpack, draait u op Markdown ondersteunen, en je bent goed!

Bijna nog belangrijker, het voelt als de Afwaardering van de optie die u kunt vertrouwen. Er zijn andere plugins die er zijn dat het toevoegen van ondersteuning voor Markdown, en dat is geweldig, maar ze gaan niet in op vragen. Hoe lang is de plugin gaat worden ondersteund? Wat verscheidenheid van Markdown heb ze kiezen? Is die verscheidenheid zal verder ondersteund worden? Werkt het in de comments? Dit soort vragen maken me nerveus.

Het kiezen van Jetpack voelt zich veilig omdat het de officiële Markdown keuze van WordPress, een plugin kunnen we er zeker van zal worden bijgewerkt voor eeuwig.

Het zal interessant zijn te zien wat Markdown + Gutenberg is!

3) Social Sharing

Dit is een veelzijdige functie.

Kan het ook makkelijk zijn om te delen met de knoppen van uw berichten. Dit is niet bijzonder moeilijk ding om te doen voor elke ontwikkelaar de moeite waard hun zout, maar dat geabstraheerd weg in een plugin is leuk.

Twee, het kan je berichten delen rechtstreeks aan sociale sites, zoals en . Dat is een veel moeilijker zaak te schrijven vanaf nul. Het is een ding dat ik gebruikt een betaalde service van derden voor jaren. Het was een aangename verrassing toen ik ontdekte Jetpack ‘ s vermogen om dit te doen.

De “officiële” knoppen kan leuk zijn als ze de meest geïntegreerde functionaliteit met de diensten zelf, maar ik dig dat de andere opties zijn als “Verantwoordelijk Social Sharing Links” in dat ze de minst mogelijke prestatie-overhead.

Deze kunt u aanpassen aan de mesasge, en werkt smart stuff like bevat de Aanbevolen Afbeelding als afbeelding bij de sociale post.

4) Reactie Verbeteringen

Ik ben een beetje ongemakkelijk met een derde reactie systeem op mijn sites. Ik hou van controle. Reacties zijn inhoud en ik wil ervoor zorgen dat zijn in mijn eigen database. Maar toch, ik denk dat gebruikers hebben een iets hogere verwachtingen van commentaar draad UX dan ze gewend zijn. Handmatig typ je naam en e-mail en al dat voelt een beetje old school in een niet-zo-geweldige manier.

Gelukkig Jetpack kan het vervangen van uw reactie formulier met een gemoderniseerde versie:

Nu kunnen gebruikers inloggen met hun sociale accounts, waardoor het verlaten van een commentaar op een veel gemakkelijker stromen. En niet te vergeten het feit dat het al hoe minder werk u moet doen de styling van het reactieformulier.

Let op de “houd mij op de Hoogte van nieuwe reacties via e-mail” checkbox er ook. Wat denk je bevoegdheden? Jetpack. Dat is een leuke feature voor mensen die het verlaten van vraag-stijl commentaar op uw site. Ze zeer waarschijnlijk willen worden geïnformeerd over de gesprekken gebeurt in opmerkingen als het evolueert.

5) Veiligheid

Ik heb diep in de wereld van web ontwikkeling voor vele jaren. Hoe meer ik weet, hoe meer ik zie, dat weet ik niet. We hebben allemaal te richten op bepaalde dingen om gedaan te krijgen wat we nodig hebben om op onze eigen reizen. Ik ben het volledig toegeven dat ik weet heel weinig over server-side web security. Ik heb liever dat laten exertise op anderen, of ideaal, software die ik vertrouw.

Hier zijn een paar leuke statistieken uit hier op CSS-Tricks:

Het is leuk om te weten dat mijn site is beschermd die manier van kwaadaardige aanmeldingen. Spam, een nog meer directe probleem is ook verzorgd door Akismet, de spam blokkeren plugin die mijn Jetpack abonnement betrekking heeft.

Er zou iets gebeuren met de site, ik weet dat het een back-up van mijn server door VaultPress, dat is ook een deel van mijn Jetpack abonnement.

Zie hoe groot het is!?

Nogmaals, dit is slechts een greep uit de kenmerken van de Jetpack. Er zijn zo veel leuke dingen verscholen in het voor mij een no-brainer plugin. Waarschijnlijk de eerste en meest belangrijke plugin installeert u op een zelf-gehoste WordPress site.