Het Begon Allemaal Met Emoji: Kleur, Typografie op het Web

0
70

“Typografie op het web is in één kleur: tekens zijn zwart of rood, nooit zwart en rood …Dan emoji raakte de scene, werd een deel van de Unicode -, en kon het worden uitgedrukt door tekens of “glyphs” in het lettertype terminologie. De smiley, zwevende zakenman en de beruchte berg poep bleek waar te zijn broers en zussen om letters, cijfers en leestekens.”

— Roel Nieskens

Met behulp van emojis in de code is eenvoudig. Ga dan naar emojipedia en kopiëren en plakken.

In HTML:

Of in CSS:

En JavaScript ook:

(Ook kunt u de emoji met een Unicode-codepoint.)

Echter, je zou kunnen lopen in een probleem…

Lost in translation: Emoji consistentie probleem

De diversiteit van emoji verschillende platforms klinkt misschien niet als een groot probleem. Echter, deze soms radicale inconsistenties ruimte laten voor een drastische miscommunicatie. Berucht zijn de “grijnzend gezicht met een glimlach” emoji eindigt als een pijnlijke grimas op oudere Apple-systemen.

Dit was zo ‘ n big deal dat zelfs De Washington Post bedekt.

Een onschuldig en speels watergun emoji zou kunnen zien als een dodelijk wapen.

Met dank aan Emojipedia.

En wie weet hoe vele romances werden onderbroken door Google is volstrekt bizar harige hart emoji?

🤮Dit is inmiddels verholpen door Google

Unicode standaardiseert wat elke emoji moet vertegenwoordigen, met een korte beschrijving, maar het visuele ontwerp is van de verschillende platforms.

Kleur lettertypen aan de redding!

De oplossing is? Gebruik een emoji-lettertype. Adobe heeft een lettertype genaamd EmojiOne en open-source Twemoji. Meer waarschijnlijk om te volgen.

@font-face {
font-family: ’emoji’;
src: url(’emojione-svg.woff2′)
de indeling (woff2′);
}

Als een gebruiker in een HTML-ingang of textarea, zien ze je zin in aangepaste emoji. ❤️

Een ingang in Firefox.

Emoji-lettertypen hebben ook het voordeel van het vermijden van de pixelation gezien in opgeschaalde raster emoji. Als je toevallig te willen echt grote emoji, een SVG-in-Opentype-lettertype is duidelijk de superieure keuze.

Aan de linkerkant, een standaard Apple dogface emoji op zoek korrelig. Aan de rechterkant, glad SVG-in-Opentype-emoji-tekens van Emojione en Twemoji, respectievelijk. Unicode (rechts) is duidelijk niet opgeven van een ras!

Browser ondersteuning

Verwarrend, kleur, lettertypen niet een standaard maar vier 🙄. OpenType is het lettertype formaat dat gebruikt wordt op het web. Wanneer emoji werden toegevoegd aan unicode, de grote spelers beseften dat multi-color ondersteuning die nodig is om te worden toegevoegd aan OpenType-op een bepaalde manier. Andere bedrijven kwamen met een diversiteit aan oplossingen. De lettertypen worden nog steeds .ttf, .woff of .woff2 — maar intern zijn ze een beetje anders. Ik legde deze tabel voor ondersteuning van het gebruik van een tool genaamd Chromacheck:

Chrome
Safari
Rand
Firefox

SVG-in-Opentype

COLR/CPAL

SBIX

CBDT/CBLC

We hebben geleerd waarom kleur lettertypen werden uitgevonden. Maar het is niet alles over emoji…

Veelkleurige alfabetten

Gilbert lettertype

Kleur lettertypen zijn van een nieuwe technologie, zodat je niet vindt dat veel lettertypes om uit te kiezen als nog. Als u wilt om te proberen een dat is gratis en open bron, Bungee-door David Jonathan Ross is een goede keuze.

Terwijl sommige lettertypen bieden volledige emoji ondersteuning en anderen bieden een multicolor alfabet, Tien Mincho — een commercieel lettertype van Adobe — neemt een andere boeg. In de woorden van de marketing materiaal, het lettertype bevat “een kleine verrassing verscholen in de glyphs.” Van de 2,666 emoji in de Unicode-Standaard, Tien Mincho biedt een zeer beperkt bereik in een karakteristieke Japanse stijl.

De schattige aangepaste emoji instellen van de Tien Mincho

Emoji zijn uitgegroeid tot een vooraanstaande mode van de menselijke communicatie. Meer dan 60 miljoen emoji worden gebruikt op elke dag. Op Messenger, het aantal is zelfs nog meer verbazingwekkend, op vijf miljard per dag. Als je je een soort van messaging app, het verkrijgen van emoji recht het echt om gaat.