Fem av Mine Favoritt Funksjonene av Jetpack

0
75

Jetpack er en offisiell WordPress plugin direkte fra Automattic. Det er en interessant plugin i at det ikke bare gjøre *en ting* — det gjør en hel slew av ting som forbedrer hva din WordPress nettstedet kan gjøre. *Noen* WordPress nettstedet, som er, og ofte med svært liten innsats. De som er enkel seier funksjoner Jesse Friedman samtaler lett bytte funksjoner, som betyr at du bokstavelig talt snu en bryter i Jetpack innstillingene og start fordeler. Jeg elsker det.

Det er dusinvis av funksjoner i Jetpack, og jeg personlig gjøre bruk av de fleste av dem, og ser nytten i alle av dem. Tillat meg å dele med deg fem av mine favoritter, og hvordan de brukes aktivt til høyre her på dette nettstedet. Det er faktisk litt vanskelig å velge, så kanskje jeg skal gjøre dette igjen en gang!

1) Relaterte Innlegg

Dette virker som en enkel liten funksjon, men det er alt annet enn. Noe må analysere alt innholdet på nettstedet ditt og finne ut hva som er mest knyttet til det aktuelle innholdet. Slike ting kan være utrolig database intensiv og bringe selv kraftig hosting til sine knær. WP-Motor, med alle kontoer-en kraftig og WordPress-tunet vert, forbud mange av dem totalt:

Nesten alle “Relaterte Innlegg” plugins lider av den samme grunnleggende problemer angående MySQL, indeksering og søk. Disse problemene gjør plugins seg svært database intensiv.

Deres topp anbefaling? Jetpack Relaterte Innlegg.

Jetpack håndterer dette ved lossing arbeidet av servere og på deres. Nettstedet har ingen ytterligere belastning for denne super nyttig funksjon. Jeg finner det gjør en god jobb.

I et siste innlegg om dropdown menyer, her er de relaterte innlegg det viser.

2) Markdown

Jeg skrev en gang: Du Bør Nok Bloggen i Markdown.

Jeg er ganske alvorlig om det. Jeg har vært involvert med altfor mange nettsteder hvor gamle innholdet var fast med gamle crufty HTML eller på annen måte er formatert på en måte som holdt dem tilbake, og rydde opp for at innholdet var et upraktisk stort jobben. Du kan unngå at situasjonen helt hvis du oppretter innholdet i Markdown (og holde seg til Markdown syntaks).

Ting som <span style=”font-weight: bold; font-family: Georgia, farge: rød;”> rundt tilsynelatende tilfeldige setninger. <div class=”content-wrap-wrap”> innpakning hver enkelt blogginnlegg fordi det bare var “hva du gjorde”. Bilder kraft-fløtet til høyre fordi det var fornuftig tre design siden. Overskrifter med klasse navn på dem som ikke engang eksisterer lenger. Tabeller med data spytte inn innhold med alle mellomrom strippet ut og rare justering attributter du knapt kjenner igjen. En om-side som var limt inn fra Microsoft Word.

Innhold som dette vil ikke og kan ikke siste.

Med Jetpack, kan du vende på Markdown-støtte, og du er flink!

Nesten enda viktigere, det føles som Markdown alternativ du kan stole på. Det er andre plugins der ute som vil legge til Markdown støtte, og det er flott, men la de åpne spørsmål. Hvor lang er den plugin kommer til å bli støttet? Hva utvalg av Markdown gjorde de velge? Er det utvalg kommer til å fortsette å bli støttet? Fungerer det i kommentarer? Disse slags spørsmål gjør meg nervøs.

Ved å velge Jetpack føles trygt, fordi det er den offisielle Markdown valg av WordPress, i en plugin vi kan være sikker på vil bli oppdatert for alltid.

Det vil være interessant å se hva Markdown + Gutenberg er!

3) Sosial Deling

Dette er en multi-pronged funksjonen.

En, det kan enkelt legge til deling knapper for dine egne innlegg. Dette er ikke en spesielt vanskelig ting å gjøre for enhver utvikler verdt sin salt, men å ha det abstraheres bort i en plugin er fint.

To, det kan til og dele dine egne innlegg direkte til sosiale nettsteder som og . Det er en mye vanskeligere ting å skrive fra bunnen av. Det er en ting jeg brukt en betalt tjeneste fra tredjepart for år. Det var en hyggelig overraskelse da jeg oppdaget Jetpack er evnen til å gjøre dette.

Den “offisielle” knapper kan være fint som de har mest integrert funksjonalitet med tjenestene selv, men jeg grave som de andre alternativene er som “Ansvarlig Sosial Deling av Koblinger” i at de har minst mulig ytelse overhead.

Det tillater deg å tilpasse mesasge, og gjør smart ting som har Kjennetegnet Bilde som bilde som er knyttet til den sosiale innlegget.

4) Kommentar Forbedringer

Jeg er litt skeptisk til å bruke en tredjeparts kommentar system på mine nettsteder. Jeg liker kontroll. Kommentarer er fornøyd, og jeg liker å sørge for at de som er i min egen database. Likevel, jeg tror at brukerne har en litt høyere forventninger til kommentar tråden UX enn de er vant til. Å måtte manuelt skrive inn ditt navn og e-post, og alle som føler seg litt gamle skolen i en ikke-så-fin måte.

Heldigvis, Jetpack kan erstatte din kommentar form med en modernisert versjon:

Nå kan brukerne logge seg inn med sin sosiale kontoer, noe som gjør forlate en kommentar en mye lettere flyt. For ikke å nevne det faktum at det er alle de mindre arbeid du har å gjøre styling kommentar-skjemaet.

Legg merke til “Varsle meg om nye kommentarer via e-post” – avkrysningsruten det også. Gjett hva makter det? Jetpack. Det er en fin funksjon for mennesker som forlater spørsmål-stil kommentarer på din hjemmeside. De svært sannsynlig at du vil bli varslet om samtalene skjer i kommentarer som den utvikler seg.

5) Sikkerhet

Jeg har vært dypt inn i verden av web utvikling i mange år. Jo mer jeg vet, jo mer kan jeg se at jeg ikke vet. Vi alle har til å fokusere på visse ting for å få gjort det vi trenger på våre egne reiser. Jeg fullt innrømme jeg vet veldig lite om server-side web-sikkerhet. Jeg vil heller la det exertise til andre, eller ideelt, programvare som jeg stoler på.

Her er noen morsomme statistikk fra her på CSS-Triks:

Det er deilig å vite at min nettstedet er beskyttet at veien fra ondsinnede innlogginger. Spam, en enda mer direkte problem, er også tatt vare på av Akismet, spam-blokkerer plugin som min Jetpack abonnement dekker.

Skulle noe skje med området, jeg vet det er støttet opp av min server med VaultPress, som også er en del av min Jetpack abonnement.

Se hvor mye det betyr!?

Igjen, dette er bare en håndfull av funksjonene i Jetpack. Det er så mange niceties gjemt i det jeg anser det som en no-brainer plugin. Trolig den første og viktigste plugin du vil installere på alle self-hosted WordPress nettstedet.