Fem av Mina Favorit Funktioner i Jetpack

0
63

Jetpack är en officiell WordPress plugin direkt från Automattic. Det är en intressant plugin i att det inte bara göra för *en sak* — det gör en hel massa av saker att förbättra vad din WordPress-sajt kan göra. *Någon* WordPress webbplats, som är, och ofta med mycket liten ansträngning. De lätt seger har Jesse Friedman samtal ljus byta funktioner, vilket innebär att du bokstavligen vända en switch i Jetpack inställningar och börja göra nytta. Jag älskar det.

Det finns massor av funktioner i Jetpack, och jag personligen använda de flesta av dem-och att se fördelarna i dem alla. Låt mig dela med dig fem av mina favoriter och hur de används aktivt här på denna webbplats. Det är faktiskt lite svårt att välja, så jag ska kanske göra det igen någon gång!

1) Relaterade Inlägg

Verkar detta som en liten enkel funktion, men det är allt annat än. Något måste analysera allt innehåll på din hemsida och räkna ut vad som är mest relaterade till det aktuella innehållet. Sånt kan vara otroligt databas intensiva och få även en kraftfull hosting på knä. WP Motor, av allt att döma en kraftfull och WordPress-inställda värden, förbud många av dem direkt:

Nästan alla “Relaterade Inlägg” plugins lider av samma grundläggande problem när det gäller MySQL, indexering och sökning. Dessa problem gör plugins sig extremt databas intensiv.

Deras högsta rekommendation? Jetpack Relaterade Inlägg.

Jetpack hanterar detta genom att avlasta arbetet av dina servrar och på deras. Webbplatsen har ingen ytterligare belastning för den här super användbar funktion. Jag tycker att den gör ett bra jobb.

I ett senare inlägg om dropdown menyer, här är de relaterade inlägg visar.

2) Wiki

Jag skrev en gång: Du Bör Nog Blogg i Wiki.

Jag är ganska allvarligt om det. Jag har varit med alldeles för många platser där gamla innehållet var överbelamrad med gamla crufty HTML eller på annat sätt formateras på ett sätt som höll dem tillbaka, och städa upp innehållet var ett opraktiskt stort jobb. Du kan undvika att situationen helt och hållet om du skapar ditt innehåll i Wiki (och hålla sig till Wiki-syntax).

Saker som <span style=”font-weight: bold; font-family: Georgia; color: red;”> runt till synes slumpmässiga meningar. <div class=”content-wrap-wrap”> inslagning varenda blogginlägg eftersom det bara var “vad du gjorde”. Bilder kraft-flöt till höger eftersom det är meningsfullt tre mönster sedan. Rubriker med klass namn på dem som inte ens existerar längre. Tabeller med data spotta i innehåll med alla blanktecken bort och konstiga anpassningen attribut du knappt känner igen. En om sida som klistras in från Microsoft Word.

Innehåll som detta kommer inte och kan inte sista.

Med Jetpack, vänd dig om Wiki-stöd och du är bra!

Nästan ännu viktigare, det känns som Wiki alternativ som du kan lita på. Det finns andra plugins ute för att lägga till Wiki-stöd, och det är bra, men de lämnar öppna frågor. Hur lång är den plugin som kommer att stödjas? Vilka olika Wiki fick de välja? Är denna sort kommer att fortsätta att stödjas? Fungerar det i kommentarerna? Denna typ av frågor gör mig nervös.

Att välja Jetpack känns tryggt eftersom det är den officiella Wiki val av WordPress, i en plugin som vi kan vara säkra på kommer att uppdateras för evigt.

Det ska bli intressant att se vad Wiki + Gutenberg är!

3) Social Delning

Detta är ett diversifierat funktionen.

En, det kan enkelt lägga till en dela-knappar för dina inlägg. Detta är inte en särskilt svår sak att göra för alla utvecklare värda sitt salt, men att ha det som tas bort i en plugin är bra.

Två, det kan dela dina inlägg direkt till sociala sajter som och . Det är en mycket svårare sak att skriva om från början. Det är en sak jag använde en betald tredje-part tjänst i många år. Det var en trevlig överraskning när jag upptäckte Jetpack förmåga att göra detta.

Den “officiella” – knapparna kan vara trevligt som de har mest integrerad funktionalitet med tjänster själva, men jag diggar att de andra alternativen är som “ett Ansvarsfullt Socialt Dela Länkar” i det att de har minsta möjliga prestanda omkostnader.

Det gör att du kan anpassa mesasge, och gör smarta saker som innehåller Dagens Bild som en bild som är bifogad till den sociala post.

4) Kommentar Förbättringar

Jag är lite obekväm med hjälp av en tredje part kommentar system på mina sidor. Jag gillar kontroll. Kommentarer är innehållet och jag gillar att se att de är i min egen databas. Men, jag tror att användarna har en lite högre förväntningar på kommentar tråd UX än de brukade. Att manuellt skriva i ditt namn och din e-post och allt som känns ganska gamla skolan i ett inte så bra sätt.

Lyckligtvis, Jetpack kan ersätta din kommentar formulär med en moderniserad version:

Nu kan användarna logga in med sitt sociala konton, vilket lämnar en kommentar en mycket enklare flöde. För att inte nämna det faktum att det är alla mindre jobbet måste du göra styling kommentaren form.

Märker “Meddela mig om nya kommentarer via e-post” – rutan där också. Gissa vad det är för krafter som? Jetpack. Det är en trevlig funktion för människor som lämnar frågan stil med kommentarer på din webbplats. De mycket sannolikt vill bli meddelad om de samtal som händer i kommentarer som den utvecklas.

5) Säkerhet

Jag har varit djupt in i världen av web utveckling under många år. Ju mer jag vet, desto mer kan jag se att jag inte vet. Vi har alla att fokusera på vissa saker för att få gjort vad vi behöver på våra egna resor. Jag helt och fullt erkänna att jag vet väldigt lite om server-side web security. Jag skulle hellre lämna exertise till andra, eller helst programvara som jag kan lita på.

Här är lite kul statistik från här på CSS-Tricks:

Det är skönt att veta att min webbplats är skyddad på det sättet från skadliga inloggningsförsök. Spam, en ännu mer direkt problem, tas också om hand av Akismet, spam-blockering av plugin som min Jetpack abonnemanget omfattar.

Om något skulle hända med platsen, jag vet att det backas upp av min server genom att VaultPress, som också är en del av min Jetpack prenumeration.

Se hur mycket det gör!?

Återigen, detta är bara en handfull av funktionerna i Jetpack. Det finns så många finesser stoppade i det jag anser att det är en no-brainer plugin. Förmodligen den första och viktigaste plugin som du ska installera på alla self-hosted WordPress webbplats.