Tur Sublime Text 3 i en JavaScript-IDE

0
78

Sublime Text är en av de mest populära redaktörer för webbutveckling och utveckling av programvara i allmänhet. Det är mycket smidig och snabb jämfört med andra redaktörer (som är skriven i C++ hjälper till att hastigheten). Sublime har också massor av plugins kan du hitta genom Paketet Kontroll.

Men det är bara en textredigerare och inte en IDE. En IDE är en programvara som erbjuder omfattande faciliteter för att programmerare för utveckling av programvara. I själva verket, Sublima inte erbjuder funktioner som verktyg för felsökning, inbyggda verktyg för att kompilera och köra program, intelligent kod förslag på, eller kod för refactoring. Utan det ger en uppsättning Api: er som du kan använda för att förlänga det. Här är en introduktion till JavaScript Förbättring plugin (min egen skapelse) som gör Sublima lite mer IDE-som för JavaScript-utveckling.

Vad är JavaScript-Tillbehör Plugin?

Det är en plugin för Sublime Text 3 som erbjuder en hel del användbara funktioner för att skapa, utveckla och hantera JavaScript-projekt. De viktigaste är:

 1. Smart komplettera automatiskt
 2. Att upptäcka fel och fibersläpp
 3. Kod refactoring

Flera andra funktioner kan hittas på wikisidan.

De flesta funktioner är implementerade med hjälp av Flödet under huven, som är en statisk typechecker för JavaScript som skapats av (om du vet maskinskriven text, det är ganska liknande). Det huvudsakliga syftet med detta plugin är att vända Sublime Text 3 i en JavaScript IDE. Det är under aktiv utveckling och det kommer att innehålla andra funktioner över tiden.

Installation

Det finns två sätt att installera det. Den enklaste är genom Paketet Kontroll, den andra är att installera det manuellt följa dessa enkla steg.

Krav

 • Sublime Text 3 bygga 3124 eller nyare
 • Node.js (6 eller nyare) och npm
 • TerminalView Sublime Text-plugin (Linux och Mac OS X)

System Som Stöds

Eftersom Flödet fungerar bara på 64-bitars system, denna plugin har stöd för:

 • Mac OS X
 • Linux (64-bitars)
 • Windows (64-bitars)

Smart Komplettera Automatiskt

Sublime Text har sin egen komplettera automatiskt, men det saknar makt, gör det inte alls lika användbart som det kunde vara. Med denna plugin, kommer du få automatisk komplettering baserat på den aktuella sammanhanget, precis som alla andra IDE. Till exempel, du kommer att få kompletteringar från dina importerade klasser som definieras i andra filer, såsom egenskaper och metoder.

Dessutom, kompletteringar lista kommer även att innehålla info om variabler typ och funktioner signatur för att kunna få en snabb överblick av dem.

Här är hur det fungerar med plugin:

…och utan plugin:

Att Upptäcka fel och Fibersläpp

Sublime Text inte har upptäckt ett fel och/eller fibersläpp system inbyggt. Tack vare Flödet, detta kan göras med hjälp av sin egen CLI-kommandon. För att låta Flödet server kontrollera dina filer i en JavaScript-projektet, måste du lägga till en kommentar i dem: // @flöde.

Du kan också ange fler alternativ .flowconfig fil (se den officiella hemsidan för att anpassa ditt Flöde konfiguration. Till exempel, om du vill låta Flödet server markera alla filer och inte bara de med @flöde, du behöver för att ställa in alla alternativ till sanna:

[val]
# alla=avstängd som standard
all=true

Istället, som det står på den officiella hemsidan, ludd inställningar kan anges i den .flowconfig [luddar] avsnitt som en lista av artikel=allvarlighetsgrad par. Dessa inställningar gäller globalt för hela projektet. Ett exempel är:

[luddar]
# alla=avstängd som standard
alla=varna
untyped-typ-import=fel
sketchy-null-bool=off

Ludd inställningar kan anges också direkt i en fil med hjälp av flowlint kommentarer. Till exempel:

/* flowlint
* sketchy-noll:fel,
* untyped-typ-import:fel
*/

Kod Refactoring

Sublime Text erbjuder inte en kod refactoring system inbyggt. Detta realiseras med hjälp av Flödet CLI-kommandon för att få den information som behövs. Just nu, denna plugin har olika kod refactoring funktioner, inklusive:

 • Konvertera till pil funktion
 • Export:
  • Funktion
  • Klass
  • Rörlig
 • Säker Kopiera
 • Safe Move
 • Säkert Ta Bort
 • Utdrag:
  • Rörlig
  • Field (nuvarande metoden, fält-deklarationen, klassens konstruktor)
  • Parameter
  • Metod (global räckvidd, nuvarande omfattning, klass, metod)

Vissa av dem kan också ha en tillgänglig förhandsgranska.

Stöd

Problem/Frågor

Om du har några problem, skapa ett problem. Protip: gör en snabb sökning först för att se om någon annan inte ställa samma fråga som innan! För små frågor, kan du använda Gitter.

Önskemål om funktioner och Förbättringar

För önskemål, skapa ett problem eller använd Gitter.

Ekonomiska Bidrag

Om det här projektet hjälper dig att minska tiden för att utveckla och också att du gillar det, kan du överväga att stödja med en donation på Patreon, Öppna Kollektivt eller med PayPal. Tack!