Hur man bygger en bild däck i PowerPoint som inte är gud hemska

0
93

“Oooh! En PowerPoint-Presentation!”

— Ingen har någonsin

Ingen gillar ett bildspel. Jag behöver inte ens tillbaka detta påstående upp med bevis. Det är en universell sanning — som att säga att “himlen är blå”, “gräset är grönt” eller “Mamma, med Tom Cruise är den sämsta filmen som någonsin gjorts.” Och om du inte har sett Mamma omstart, jag bara sparat dig och du bör vara tacksam.

Det är som om det finns någon oskriven regel som säger: om du gör en PowerPoint-presentation, det måste vara mätbart tråkigt på en fysisk nivå.

Det behöver inte vara på detta sätt. Vi kan göra engagerande och (jag hatar detta ord, utan att titta på mig använda det i alla fall) härliga bildspel och du behöver bara veta två saker:

  1. Hur man arbetar med former
  2. “Morph” övergång

Här är ett exempel på det bildspel vi kommer att vara med och bygga upp i det här inlägget. Nästan alla av detta kommer att vara handgjorda — inklusive de flesta av de konstverk. Jag tror att du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att göra. Låt oss bara säga att det är ungefär 1000 gånger lättare än att sitta igenom “Mumien 2017.”

För att komma igång måste du först välja en mall genom att inte välja en mall.

Välj en mall och sedan plocka inte en mall

En sak som de flesta människor kämpar med är att bara besluta om en mall att använda. Du behöver inte en mall, men du behöver vissa kreativ inspiration. Du kan bara titta på de viktigaste PowerPoint-mall galleri för idéer. För staden som tema, jag tog inspiration från den här mallen.

Tänk på att din mall inte har för att vara relaterade till ditt innehåll. Om du juxtapose-något som en våren city tema med ett koncept som Serverlösa, det ger en positiv och vänlig bakgrund som att tala om ett begrepp som annars kan vara skrämmande.

Bara att titta igenom denna mall galleri, du kan ta inspiration från “Droppar” mall för att bygga en undervattens tema, “Paket” mall för att bygga ett paket tema — kanske en hög med paket på ett bord som du kan gå igenom. Jag vet inte. Jag kan inte komma på alla idéer här.

Nu när du har inspiration, nästa steg är att kopiera en stor konstnär.

Stora konstnärer stjäla

Steve jobs berömda noterade Picasso genom att säga, “Stora konstnärer stjäl” och sedan inte ge honom kredit, vilket är höjden av ironi.

Att citera är inte helt sant. Du kan låna idéer och även form, men om du lånar för mycket, du är bara slita bort det. Det är en fin linje. Men det här är en PowerPoint-presentation. Inte en iPhone. Det är inte som vem som helst, men de åtta personer i ditt föredrag kommer att se detta.

För staden, vi kan bara Google och se vad andra människor gör. Jag brukar Google och sedan sätta “png”, tillsammans med sökresultatet för att jag vill ha en tecknad staden. PNG-bild-formatet används för bilder som har endast ett fåtal färger, och de är oftast teckningar och logotyper. Vad vi är ute efter här är något som är så “platt design” som möjligt.

Den här är perfekt. Platt design är det bästa att hända en icke-designers. Du brukade ha för att egentligen kunna dra saker och ting och få dem att se realistiskt och alla 3-D och grejer. Tack vare Platt Konstruktion, du smälla en vit kvadrat på en sida med ett hjärta i hörnet och kallar det en ikon. Tack, Platt Design!

Det är super lätt att replikera eller bygga en egen platt konstverk med några enkla former i PowerPoint, vilket är precis vad vi tänker göra.

Att bygga staden med former

Vi kommer att replikera att staden PNG-bild från Google bildsökning med ingenting annat än former och vår egen Steve Jobs bil för att stjäla konst. Till att börja med, precis som bakgrunden av bilden till ett ljust blåaktigt grön. Vi använder en linjär gradient vände 90° så att det blir vertikal, sätta den vita längst ner så ser det mer ut som ljuset kommer från bakom byggnader.

Vår första byggnaden är bara en rundad rektangel från “In Shape” – menyn. Vi kan låta det sitta precis vid kanten av bilden istället för att få ner perfekt. Detta är vår första byggnaden så det är också något utanför skärmen till vänster.

De flesta av våra byggnader är samma grundläggande form. Kan vi kopiera detta, ändra storlek och ändra färger för att få fler byggnader. Jag är kraftigt “låna” färger från min bild inspiration. Ha en härlig färgpalett kommer att göra alla skillnaden i slutet.

OK! Låt oss nu lägga i några enkla rektangel byggnader. Du kan behöva högerklicka och justera z-index beställning av byggnader att välja “Skicka längst Bak / flytta Bakåt.”

Vår sista byggnaden har en liten spira på toppen. Detta skapar genom att lägga till en rundad rektangel för byggnaden, en för upp och en för spiran. Du kan justera hur rundade de är genom att dra den lilla gula torget. Jag har delat ut dem här så ni kan se vad var och en ser ut.

Sedan är det bara att sätta former tillsammans. Det är som LEGO, bara det inte kostar dig $180 spänn.

Vackra! Låt oss nu lägga till vissa windows till dessa byggnader. Gissa vad du gör i windows. Det är rätt — mer rundade rektanglar.

Lägg i en liten svart rundad rektangel den körs längden på den första byggnaden. Sedan är det bara att kopiera och klistra in dem ner tills du har en hel byggnad är värt.

Nu windows titta lite ostadig grund av att de inte är perfekt. Det finns några olika sätt att fixa detta. Du kan zooma in med hjälp av den lilla zoom-reglaget i botten av fönstret. Du kan också välja alla fönster och sedan högerklicka och välj “storlek och position”. Detta öppnar upp sidomenyn, och du kan ange de horisontella läget “från” till 0. Detta kommer att dra dem en bit utanför byggnaden så det är bara att justera tills de är centrerad.

Nu upprepa detta för varje byggnad, med hjälp av den ursprungliga bilden för inspiration. Titta på hur de gör i windows. Vissa är långa, vissa är torget och några är i grupper.

När du är klar, du kommer att ha byggnader med fönster och gissa vad — de ser faktiskt ut som byggnader!

Låt oss lägga till några kullar och träd. Dessa är bara former också. The hills är sträckt ut gröna ovaler. Träden är tjocka linjer med gröna cirklar på toppen. Kom ihåg att folk förväntar sig en PowerPoint-presentation här, så bar är redan ganska låga.

Vi behöver några moln. För att, som vi kommer att använda den thenounproject.com. Du behöver inte ha att använda Substantiv Projektet, men jag tycker att ett abonnemang är väl värt alla ikoner som jag får. Men du kan mycket väl bara Google “cloud png.”

Den annan cool grej om Substantiv Projektet är att du kan få dina ikoner i olika färger. Nu när vi har moln, vi bara in ett par och justera deras storlek.

Vad händer om alla våra bildspel texten ser ut som om det var skrivet i molnen? För den här bilden, himlen är allt vi har att arbeta med, så att ett moln font skulle fungera perfekt. Det finns en hel del font webbplatser där ute, och det slutade med att jag använder en som heter “JFRockSolid.” Det är tänkt att vara stenar, men när du gör det vita ser det ut som moln. Åtminstone ser det ut som moln till mig.

Ja, nu när jag har skrivit ut det, det ser ut som stenar. För HELVETE.

Vi får så nära att bli klar! Låt oss lägga till i en sak — ett plan som bogserar en banderoll med våra textning på det.

För plan, jag bara googlade på “tecknat plan png.” Jag ville ha något med några fler färger och detaljer. Ibland kan vi bygga upp dessa saker, ibland kan vi använda Substantiv Projektet, och ibland är vi bara rakt upp slita av bilder från Google. Återigen, detta är en teknisk presentation, inte en kundinriktade produkt. Det är även trevligt att ta en bild i slutet som ger kredit för alla bilder som du använt. Att vara trevlig.

Jag bara storlek plan och vänt den horisontellt. Observera att du för att knäppa bilder horisontellt i PowerPoint, som du har att använda 3-D Rotation på x-axeln. Jag vet, så intuitiv.

För banner planet är bogsering, kan vi använda den “våg” – form.

Nu, hur ska vi lägga till lite text till denna våg form så att texten följer rippel av formen? Detta är en banner och kastas av vinden, så vår text skulle se dumt om det bara platt på bannern. Tror mig inte?

Jag berättade för dig. Så, hur gör vi det? Jo, för första gången i ditt liv, svaret är “Word Art.”

Ordet Konst fungerar som en form, så att vi kan vända det. Jag lägger bara det första Ordet Konst typ och sedan ta bort skuggan och ändra färg. Sedan, under “Text-Effekter” som du ska för att välja “ABC Förändra.” Sedan leta efter den form som mest liknar den du vill justera. I vårt fall, formen är “våg 1.”

Nu är det bara att justera din text form med hjälp av den lilla dra handtagen tills det ser bra ut på den banner. Ändra teckensnitt om det känns rätt. Jag använder “Bernard MT”. Det är inte perfekt, men det är en enorm förbättring.

Anslut planet till banner med en “kurva” – form.

Du måste klicka på för att starta den raden och sedan klicka på överallt längs vägen mellan planet och banner om du vill ha en kurva. För att avsluta linjen, tryck på “escape” – tangenten. Du kommer att skruva upp den första gången, då du kommer att få det.

Och med det, vi har skjutits upp vår första bilden och gjort det mesta av det hårda arbetet. Det ser fånig i presentationen utrymme, men här är vad det kommer att se ut när du faktiskt börjar showen.

“Burke — detta inte alls ut som en riktig PowerPoint-presentation.”

Tack. Tack så mycket.

Vi är nu redo att börja bygga upp vår show genom att zooma in och ut ur staden. Den enda övergången vi kommer att använda kommer att vara “Morph.”

Med Morph övergång

Morph övergången besjälar objekt till en ny plats eller storlek. Det viktiga är att se till att du har samma objekt mellan bilder. Morph behöver en referens till elementet du vill vara animerade, så det måste vara en exakt kopia.

Morph är ett coolt namn. Jag ska döpa min nästa kid Morph. Morph Holland. Usch. Det ser värre ut på pappret än det lät i mitt huvud.

Dubbelarbete är namnet på spelet här. Kopiera den första bilden genom att högerklicka och välja “Duplicera bilden.”

Nu är vi bara ska spela ett spel för att flytta runt saker och att göra dem större eller mindre. Och eftersom de flesta av våra bilder är bara former, vi kan ändra storlek på dem utan att försämra bildens kvalitet.

Det enklaste sättet att flytta alla dessa former är att gruppera dem i vänster och höger sida genom att välja flera bilder och sedan högerklicka och välj “group”. Här är hur jag har mina grupperade…

Gör följande drag….

  1. Flytta vänster grupp av byggnader och kullar nästan hela vägen bort luckan.
  2. Flytta planet och banner grupp av bilden till höger.
  3. Flytta den befintliga avdelning av toppen av bilden
  4. Kopiera titeln och flytta sedan kopiera tillbaka till bilden och ändra text

Du bild ska se ut ungefär så här…

Kopiera nu den nya titeln sms: a “jag Vill Göra” och klistra in den på första bilden. Flytta sedan ner till botten av bilden. Din första bild ser nu ut så här…

På den andra bilden och välj “Övergångar” – fliken och använda “Morph övergången. Titta på den magiska ut!

Du kan experimentera med att zooma in på någon av delarna och sedan med hjälp av element som bildbakgrund. Till exempel kanske du har en bild av en förtjusande mops som du vill visa. Du kan animera enskilda element med standard animationer.

Resten är upp till dig. Du kan zooma in på byggnader och använda windows för punktlistor. Skapa en skylt och använda den på bilden. Jag har lagt till en skola buss (som jag gjorde med former BTW) bara för skolbussar är awesome. Jag kan säga att nu eftersom jag inte har att rida en längre. Mina barn skulle förmodligen ta allvarligt problem med detta.

Att göra något coolt — eftersom du kan

Precis som att du kan skapa PowerPoint-presentationer som är så mycket roligt att titta på. Folk kommer att undra vad sjutton bild kommer att göra härnäst. De kommer att stanna kvar bara för att. Det tar lite extra tid att sätta ihop en hög kvalitet presentation, utan för alla som någonsin suttit igenom en PowerPoint-presentation, jag vill tacka dig på förhand.

Om du skulle vilja att bara greppa och använda denna presentation (känn dig fri att göra så), du kan ladda ner den här.