Hoe maak je een slide deck in PowerPoint, dat is niet god verschrikkelijk

0
122

“Oooh! Een PowerPoint-Presentatie!”

— Niemand

Niemand houdt van een diavoorstelling. Ik heb niet eens een back die bewering met bewijzen. Het is een universele waarheid te zeggen: “de lucht is blauw”, “het gras is groen” of “De Mama van Tom Cruise is de slechtste film ooit gemaakt.” En als u nog niet gezien De Mummy opnieuw opstarten, ik redde u en je moet dankbaar zijn.

Het is alsof er een aantal ongeschreven regel die zegt: als u een PowerPoint-presentatie, het is behoorlijk saai op een fysiek niveau.

Het hoeft niet zo te zijn. We maken boeiende en (ik haat dit woord maar te kijken hoe ik het toch maar gebruiken) een fantastische diavoorstellingen en je hoeft alleen maar twee dingen weten:

  1. Hoe te werken met vormen
  2. De “Morph” overgang

Hier is een voorbeeld van de presentatie die we gaan bouwen in deze post. Bijna alles wordt handgemaakt — inclusief het merendeel van de kunstwerken. Ik denk dat je zult verbaasd zijn hoe eenvoudig het is om te doen. Laten we gewoon zeggen dat het over 1000 keer makkelijker dan zittend door “The Mummy 2017.”

Om te beginnen moet je eerst kiezen voor een template dat door het niet kiezen van een sjabloon.

Kies een sjabloon en dan niet halen van een sjabloon

Een ding dat de meeste mensen worstelen met slechts beslissen over een sjabloon te gebruiken. U hoeft niet een sjabloon, maar je moet wel wat creatieve inspiratie. U kunt gewoon kijken op de belangrijkste PowerPoint template gallery voor ideeën. Voor de stad thema, ik vond inspiratie van dit sjabloon.

Houd in gedachten dat uw sjabloon niet hebben om te worden met betrekking tot uw inhoud. Als u naast elkaar te leggen zoiets als een lente thema stad met een concept als Serverloze, het biedt een vrolijke en vriendelijke achtergrond op om te praten over een concept dat wellicht anders intimiderend.

Gewoon op zoek via deze template gallery kunt u inspiratie halen uit de “Druppels” template om te bouwen van een onderwater thema, het “Pakje” template om te bouwen van een pakket thema — misschien een stapel van pakketten op een tabel die je kan doorlopen. Ik weet het niet. Ik kan niet komen met alle ideeën hier.

Nu dat je hebt inspiratie, de volgende stap is het kopiëren van een groot kunstenaar.

Grote kunstenaars stelen

Steve jobs beroemde geciteerd Picasso door te zeggen: “Grote kunstenaars stelen” en dan gaf hem niet het krediet wat is het toppunt van ironie.

Dat citaat is niet helemaal waar. U kunt lenen ideeën en zelfs vorm, maar als je te veel lenen, je bent gewoon rippen uit. Het is een fijne lijn. Maar dit is een PowerPoint-presentatie. Niet een iPhone. Het is niet zoals iedereen, maar de acht mensen in je gesprek gaan om dit te zien.

Voor de stad, we kunnen gewoon Google en zien wat andere mensen aan het doen zijn. Ik meestal Google en dan zet “png”, samen met het resultaat van de zoekopdracht, want ik wil een cartoon stad. De PNG-afbeelding-formaat wordt gebruikt voor foto ‘s met slechts een paar kleuren, en die zijn meestal cartoons en logo’ s. Wat we zoeken hier is iets dat als “vlak design” mogelijk.

Deze is perfect. Platte ontwerp is het beste wat er ooit gebeurt er met niet-ontwerpers. U gebruikt te hebben om daadwerkelijk te kunnen trekken met dingen en ze zien er realistisch en alle 3-D en dat soort dingen. Dankzij de Platte Ontwerp je klap een wit vierkant op een pagina met een hart in de hoek en noemen het een icoon. Bedankt, Flatscreen Design!

Het is super gemakkelijk te repliceren of bouwen van uw eigen flatscreen kunstwerk met een aantal eenvoudige vormen in PowerPoint, dat is precies wat we gaan doen.

De bouw van de stad met vormen

We gaan voor het repliceren van die stad PNG-afbeelding van onze Google image search met niets meer dan de vormen en onze eigen Steve Jobs drive om te stelen van art. Om te beginnen, stel de achtergrond van de dia naar een licht blauwachtig groen. We maken gebruik van een lineair verloop 90° gedraaid, zodat het verticale, het plaatsen van de wit aan de onderkant, zodat het lijkt meer licht komt van achter de gebouwen.

Onze eerste gebouw is slechts een afgeronde rechthoek van de “Insert Vorm” menu. Kunnen We het zitten net buiten de rand van het glijden in plaats van aan de onderkant perfect. Dit is onze eerste gebouw, dus het is ook enigszins af van het scherm aan de linkerkant.

De meeste van onze gebouwen zijn dezelfde basisvorm. We kunnen kopieer deze, het formaat en de kleuren wijzigen om meer gebouwen. Ik sterk “lenen” kleuren uit mijn beeld inspiratie. Het hebben van een grote kleurenpalet maken al het verschil in het einde.

OK! Laten we nu toevoegen in een aantal eenvoudige rechthoek gebouwen. U moet met de rechtermuisknop op en het aanpassen van de z-index bestellen van de gebouwen selecteren “Naar achtergrond / naar Achteren.”

Onze laatste gebouw heeft een kleine toren op de top. Dit is te creëren door het toevoegen van een afgeronde rechthoek voor het gebouw, een voor boven en een voor de spits. U kunt aanpassen hoe afgeronde ze zijn door het slepen van de kleine gele vierkant. Ik heb splitsen ze hier, zodat u kunt zien wat elk eruit ziet.

Vervolgens zet de vormen elkaar. Dit is net als LEGO alleen het niet kost je $180 dollar.

Mooi! Laten we nu toevoegen van windows naar deze gebouwen. Wat denk je windows? Dat klopt — meer afgeronde rechthoeken.

Voeg in een kleine zwarte afgeronde rechthoek loopt over de lengte van het eerste gebouw. Vervolgens kopiëren en plakken naar beneden totdat je hebt een heel gebouw is de moeite waard.

Nu de ramen kijken een beetje wankel, omdat ze niet perfect zijn uitgelijnd. Er zijn een paar manieren om dit te verhelpen. U kunt inzoomen met behulp van de kleine zoomregelaar in de onderkant van het venster. U kunt ook de optie ‘ alle vensters en klik met de rechtermuisknop op en selecteer “grootte en positie”. Dit opent de zijbalk en kunt u de horizontale positie “uit” in op 0. Dit trekt ze een beetje uit het gebouw, zodat alleen aan te passen, totdat ze in het midden.

Nu herhaal dit voor elk gebouw, gebruik van de originele afbeelding voor inspiratie. Kijken hoe zij het doen van windows. Sommige zijn lang, sommige zijn vierkant en sommige zijn in groepen.

Wanneer u klaar bent, heb je gebouwen met ramen en raden wat ze er eigenlijk uitzien gebouwen!

Nu nog een paar heuvels en bomen. Deze zijn gewoon te vormen. De heuvels zijn gestrekt groene ovalen. De bomen zijn dikke lijnen met groene cirkels op de top. Vergeet niet, mensen verwachten een PowerPoint-presentatie hier, dus de bar is al behoorlijk laag.

We moeten een paar wolken. Voor dat we gaan gebruiken om de thenounproject.com. U don ‘ t hebben om te gebruiken Naamwoord Project, maar ik vind dat een abonnement is de moeite waard om alle pictogrammen die ik krijg. Maar je kan heel goed gewoon Google “cloud png.”

De andere koele ding over het zelfstandig Naamwoord Project is dat je kunt krijgen van uw pictogrammen in verschillende kleuren. Nu hebben we de wolken, we voegt slechts een paar en hun grootte aanpassen.

Wat als al onze dia ziet tekst eruit als geschreven was in de wolken? Voor deze dia, de hemel is alles wat we hebben om te werken, dus een cloud lettertype zou perfect werken. Er zijn een heleboel lettertype sites die er zijn, en uiteindelijk heb ik met behulp van een zogenaamde “JFRockSolid.” Het is de bedoeling om de rotsen, maar als je het wit het lijkt op wolken. Tenminste het lijkt op wolken naar mij.

Goed, nu heb ik het getypt hebt, het ziet eruit als rotsen. VERDOMME.

We krijgen zo goed als klaar! Laten we voegen in één meer ding — een vliegtuig slepen van een banner met onze ondertiteling.

Voor in het vliegtuig, ik heb net gegoogled voor “cartoon vliegtuig png.” Ik wilde iets met een paar kleuren en details. Soms kunnen we bouwen aan deze dingen, soms kunnen we gebruik maken van het zelfstandig Naamwoord Project, en soms hebben we gewoon recht op rip off beelden van Google. Nogmaals, dit is een technische presentatie, niet een klantgerichte product. Het is ook leuk om een dia aan het einde, die geeft credit voor alle afbeeldingen die u gebruikt. Leuk.

Ik heb zojuist in grootte hebt veranderd het vliegtuig en het omgedraaid horizontaal. Let op: om te spiegelen van het beeld wordt horizontaal in PowerPoint, moet u gebruik maken van de 3-D-Rotatie op de x-as. Ik weet het, zo intuïtief.

Voor de banner van het vliegtuig slepen, kunnen we gebruik maken van de “wave” vorm.

Nu, hoe kunnen we tekst toevoegen aan deze golf vorm, zodat de tekst volgt de rimpeling van de vorm? Dit is een banner die wordt geteisterd door de wind, dus de tekst zou dom kijken als het is gewoon plat op de banner. Mij niet gelooft?

Ik vertelde je. Dus, hoe doen we dit? Goed, voor de eerste keer in je leven, het antwoord is “Woord Kunst.”

Word Art fungeert als een vorm, zodat we in de war kunnen schoppen. Ik heb gewoon het eerste Woord Kunst van het type en verwijder de schaduw en de kleur veranderen. Klik vervolgens onder “de Gevolgen van de Tekst” u gaat voor het selecteren van “ABC Transformeren.” Kijk dan voor de vorm die het meest lijkt op degene die u wilt uitlijnen. In ons geval, de vorm is “golf 1.”

Nu gewoon aanpassen van uw tekst vorm met behulp van de kleine sleep de grepen totdat het ziet er goed uit op de banner. Het lettertype wijzigen als dat goed voelt. Ik ben met behulp van “Bernard MT”. Het is niet perfect, maar het is een enorme verbetering.

Sluit het vliegtuig naar de banner met een “curve” vorm.

U moet klikken om te beginnen met de regel en klik vervolgens overal langs het pad tussen het vliegtuig en de banner waar wilt u een curve. Tot het einde van de regel, druk op de “escape” – toets. Je verpest het voor de eerste keer, dan krijg je het.

En dat hebben we ingepakt, onze eerste dia en gedaan, de meeste van het harde werk. Het ziet er goofy in de presentatieruimte, maar hier is hoe het eruit zal zien wanneer u daadwerkelijk beginnen met de show.

“Burke — deze ziet er niet zoiets als een goede PowerPoint-presentatie.”

Dank u. Dank u zeer veel.

We zijn nu klaar om te beginnen met het bouwen van onze show door in te zoomen in en uit de stad. De enige overgang die we gaan gebruiken is gaan Veranderen.”

Met behulp van de Morph overgang

De Morph overgang bezielt objecten naar een nieuwe locatie of grootte. De sleutel is om ervoor te zorgen dat u dezelfde objecten tussen de dia ‘ s. Morph moet een verwijzing naar het element worden geanimeerd zodat het een exacte kopie is.

Morph is een coole naam. Ik ga naar mijn volgende kind Veranderen. Morph-Holland. Yikes. Dat ziet er veel slechter op papier dan het klonk in mijn hoofd.

Duplicatie is de naam van het spel hier. Dupliceer de eerste dia door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer ‘ dia kopiëren.”

Nu zijn we alleen maar gaat om het spelen van een spel van bewegende dingen rond en maken ze groter of kleiner. En omdat de meeste van onze beelden zijn gewoon vormen, kunnen we vergroten of verkleinen zonder verlies aan beeldkwaliteit.

De eenvoudigste manier om te verplaatsen van al deze vormen is om ze te groeperen in de linker-en rechterkant door het selecteren van verschillende beelden en klik met de rechtermuisknop op en selecteer “groep.” Hier is hoe ik de mijne gegroepeerd…

Voer de volgende stappen….

  1. Verplaats de linker groep van gebouwen en heuvels bijna helemaal uit de schuif.
  2. Verplaatsen van het vliegtuig en banner groep uit de schuif aan de rechterkant.
  3. Verplaats de bestaande titel uit de top van de glijbaan
  4. Kopieer de titel en vervolgens verplaatst u de kopie terug op de dia en de tekst wijzigen

Schuift u moet er als volgt uitzien…

Kopieer nu de nieuwe titel “het Belangrijkste Punt dat ik Wil Maken” en plak het op de eerste dia. Verplaats deze dan naar de onderkant van de schuif. Uw eerste dia zal er nu zo uitzien…

Op de tweede dia en selecteer de “Overgangen” tab en gebruik de “Morph overgang. Zie hoe de magie zich ontvouwen!

U kunt experimenteren met het inzoomen op een van de elementen en vervolgens met behulp van dat element als de dia-achtergrond. Bijvoorbeeld, misschien hebt u een afbeelding van een schattig mopshond die u wilt weergeven. Kunt u een animatie van afzonderlijke elementen met standaard animaties.

De rest is aan u. U kunt inzoomen op gebouwen en het gebruik van de windows voor bullet points. Het maken van een billboard en gebruik dat op de dia. Ik voegde een bus van de school (die ik gemaakt met vormen BTW) gewoon omdat de school bussen zijn geweldig. Ik kan zeggen dat nu, want ik heb geen rijden meer. Mijn kinderen zouden waarschijnlijk ernstig probleem met dit.

Iets cool, want je kunt

Net als dat je kunt maken van PowerPoint-presentaties die zijn zo leuk om naar te kijken. Mensen zullen zich afvragen wat de heck van de schuif gaat doen. Ze blijven alleen voor dat. Het kost wat extra tijd om samen een hoge kwaliteit van de presentatie, maar namens iedereen die ooit heeft gezeten door een PowerPoint-presentatie, ik dank u bij voorbaat.

Als u zou willen grijpen en het gebruik van deze presentatie (voel je vrij om dat te doen), je kan het hier downloaden.