Mikrosajter för fallstudier

0
40

En hel del av y ‘ all har personliga webbplatser. Personliga platser med portföljer. Eller arbetar du för eller äger en byrå där man visar upp det arbete du gör är kanske ännu viktigare. Ofta portföljen område av en webbplats är den mest avog och svårt att dra bort. Har du länk till live-projekt? Skärmdumpar? Hur många? Hur mycket vill du säga? Hur mycket av den process som gör människor bryr sig om?

Jag är rädd att jag inte har alla svar för dig. Jag vet inte riktigt göra mycket frilans, arbeta för en byrå, eller har ett behov av att nuvarande arbete jag har gjort på detta sätt.

Men! Jag twittrade detta häromdagen:

Tanken.

Bygga ditt fall studier som mikrosajter. Sedan kan de bara lever ensamma och behöver inte vara ett hinder när omforma din webbplats.

Om microsite blir gammal och stogy, det projekt som du pratar om har förmodligen också.

— Chris Coyier (@chriscoyier) April 25, 2018

Jag var ute på lunch med Rob från Sparkbox nyligen. Ett par år tillbaka har vi arbetat tillsammans på en redesign av CodePen, och en biprodukt av att det var en microsite i den processen.

Jag minns att arbeta på som microsite. Det var inte en börda, det var ganska kul. Vi har byggt det så gick vi, när allt var i färskt minne. Nu när webbplatsen är typ av ett monument till projektet. Ingen behöver röra vid det. Det behöver inte ladda vissa övergripande formatmall från en webbplats. Det är en sub-domained microsite. Det kommer att vara användbara så länge det är nyttigt. När det inte längre, sluta länka till det.

Jag har också sett massor av människor som kämpar med vad du ska skriva i denna portfölj och hur man handskas med fallstudier. Jag har sett det vara en börda för folk att redesigna deras webbplats eller bygga en för första gången. Jag har också tittat på en hel del personliga webbplatser på sistone, och standard är säkert att arbeta portföljen till själva webbplatsen.

Kanske för vissa av er, gör ditt fall studier i dessa microsites kommer att vara ett användbart sätt att gå!