Nya CSS-Funktioner Är att Öka Allt Du Vet Om Web Design

0
57

Vi bara slå dig med en platta av observationer om CSS-Rutnät i ett nytt inlägg av Manuel Matuzo. Nätet har varit blåser våra sinnen, eftersom det infördes formellt och Jen Simmons är att ansluta den (bland andra nya funktioner) till vad hon ser som ett större fenomen i utvecklingen av layouter i webbdesign.

Från Jeremy Keith anteckningar på Jen ‘ s talk, “Allt Du Vet Om webbdesign Ändrade Bara” på Ett Event Apart Seattle 2018:

Detta kan vara den sjätte sådan punkt i historien av internet. En av de punkter där allt förändras och vi byta ut våra tekniker … låt oss tala om layouten. Vad är nästa steg? Inneboende Web Design.

Varför ett nytt namn? Varför bry sig? Tja, det var bra att debatten vätska kontra fast eller bord-baserade layouter: att med ord som verkligen hjälper. Under de senaste åren, Jen har behövs en term för “responsive web design +”.

Att “+” är den inneboende karaktär webben. Ska du använda flexibla bilden storlekar eller fasta bilder storlekar? Varför inte både och låta sammanhanget avgöra? CSS Nätet spelar en roll i detta eftersom det införs nya metoder för layouter för att svara på den inneboende samband med de element, som fr enhet och minmax () – funktionen. Vi behöver nödvändigtvis inte media queries för att göra en layout lyhörd. Och på samma sätt kan vi välja att använda en fast layout som går till en vätska.

Till skillnad från mig, Peter Anglea var det vid presentation och postat en video som underbart artikulerar koncept ytterligare. Också, Jen bilder!

Samtidigt tillämpa ett namn kan hjälpa konceptualisera en förändring, jag är inte så säker på att “Inneboende Web Design” är att ändra allt vi vet om webbdesign. Jag gillar att tänka på det mer som en förstärkning vad vi förstår om det. Oavsett semantik, vad dessa nya CSS-funktioner är utan tvekan gör är att CSS mindre komplexa, även om takten av dessa förändringar kan vara svindlande ibland och visas som vad vi vet har vänt upp-och-ner.