Nieuwe CSS-Kenmerken Zijn het Verbeteren van Alles wat Je Weet Over Web Design

0
53

We hebben net je te raken met een plaat van waarnemingen over CSS Grid in een nieuwe post door Manuel Matuzo. Raster heeft gestaan van onze geest, omdat het werd formeel geïntroduceerd en Jen Simmons is het verbinden van het (onder andere nieuwe functies) op wat zij ziet als een breder fenomeen in de ontwikkeling van de lay-outs in web design.

Van Jeremy Keith ‘ s opmerkingen over Jen praten, “Alles wat Je Weet Over Web Design Veranderd” in Een Geval Apart Seattle 2018:

Dit kan het zesde punt in de geschiedenis van het web. Een van die punten waarin alles verandert en we wisselen onze technieken … laten we praten over de lay-out. Wat is het volgende? Intrinsieke Web Design.

Waarom een nieuwe naam? Waarom? Nou, het was nuttig om een debat vloeibaar versus vast, of tabel-gebaseerde lay-outs: met woorden echt helpt. De afgelopen paar jaar, Jen heeft behoefte aan een term voor “responsive web design +”.

Dat “+” is de intrinsieke aard van het web. Mocht u gebruik maken van flexibele afmetingen van de foto of vaste beelden maten? Waarom niet allebei en laat de context beslissen? CSS Grid speelt een rol in deze, omdat het de invoering van nieuwe methoden voor lay-outs om te reageren op de inhoudelijke context van het element, zoals de fr-eenheid en de minmax() functie. We hoeven niet per se media query ‘ s te maken van een responsive lay-out. En, evenzo, kunnen we ervoor kiezen gebruik te maken van een vaste lay-out dat gaat in een vloeistof.

In tegenstelling tot mij, Peter Anglea was er bij de presentatie en een video gepubliceerd die prachtig verwoordt het concept nog verder.

Tijdens het toepassen van een naam kan helpen met het conceptualiseren van een verandering, ik ben niet zo zeker van dat de “Intrinsieke Web Design” is het veranderen van alles wat we weten over web design. Ik denk graag dat het meer als het verbeteren van wat we begrijpen. Wat de semantiek, wat deze nieuwe CSS-functies zijn ongetwijfeld doen is het maken van CSS minder complex is, zelfs als het tempo van deze veranderingen kunnen worden duizelingwekkende op keer verschijnt en dat wat we weten is omgekeerd.