Statisk Fil Hosting Trenger ikke Å Være Så Statisk…

0
78

En stor high-five og velkommen til Netlify for sponsing denne uken.

Hvis du ikke har hørt om Netlify, den store tingen du bør vite er at det er web hosting, men mer enn det. Det er web hosting med utbygger arbeidsflyt holdent på hjertet. Du kan spinne opp et område på Netlify i bokstavelig sekunder. En måte er gjennom sine robuste CLI. En annen måte, som jeg synes er veldig behagelig (og gjorde bare den andre dagen), er å logge deg inn i Netlify web-grensesnitt, kan du opprette en ny side, og koble til et Git-repo til det. Pluss at jeg kan gi den en kommando som vil kjøre mitt nettsted bygge prosessen når jeg trykker for å mestre. Nå er noe jeg push-up går live på min hjemmeside, som er HTTPS og på en CDN. Uh, wow. Selvfølgelig, jeg kan også velge en egendefinert domenenavn på Netlify og nå er vi grille med gass.

Den JAMstack ligger i hjertet av Netlify. Det er statisk fil hosting, fordi statisk fil hosting er super rask og sikker. Det betyr at du kan bygge nettstedet ditt med alle slags morsomme, kraftig, moderne nettstedet generatorer som Hugo, Gatsby, Metalsmith, eller 11ty. Siden jeg spunnet opp selv var mine egne ting med en Jafs bygge prosessen som gikk Sass og Nunjucks.

Prøve å spinne opp en Gatsby nettstedet ditt akkurat nå!

For statiske nettsteder er ikke bare HTML-bare null-interaktivitet stein statuer.

Faktisk tror jeg at statiske nettsteder er en av ingrediensene til den større verden av serverless teknologi, der funksjonalitet er håndtert av tjenester som er perfekt for jobben.

Netlify vet dette, selvfølgelig, så de har lansert har noen flunkende nye funksjoner som lar deg legge til interaktivitet og funksjonalitet til din side:

Form Håndtering

Bare legge til en netlify-attributtet i <form>, konfigurere hvor du vil omadressering og e-postmeldinger for å gå, og du er klar. Du trenger ikke å skrive noen server-side kode eller JavaScript. Selv blast at data over til Zapier å integrere med en million andre web-tjenester. De ikke injisere JavaScript for å gjøre dette arbeidet – det er håndtert på CDN nivå.

Du kan også motta og administrere innleveringer i Netlify dashbordet, så kan dette være enda en ting som bringer sammen byggeledelse under ett tak.

Innebygd AWS Lambda-Funksjoner

JavaScript-funksjoner er utformet for å håndtere forespørsler. Gjør nettstedet ditt trenger for å utløse en Slakk melding? Send en SMS via Twilio? Behandle data? Nå kan du være vert for cloud funksjoner i samme repo som nettstedet ditt, og Netlify vil håndtere skyve dem over til AWS Lambda for deg. Du trenger ikke å konfigurere noe som helst eller engang gidder å sette opp din egen AWS-konto.

Plus, funksjoner dra nytte av kraften av Distribuere Forhåndsvisninger og tilbakerulling. Som i, funksjoner lever i versjonen kontroll sammen med resten av nettstedet ditt, så de er enkle å administrere, og kommer med all komfort og fordeler av å jobbe med Netlify. Ønsker å grave i? Her er en tutorial for av Alex MacArthur som går dypt.

Identitet

Trenger du å logge inn på din nettside for admin hensikt? Eller har brukere logge inn? Med Identitet, Netlify gir deg en veldig enkel måte å gjøre det skje. Tenk deg en funksjon som et treningsstudio nettsiden som tilbyr et mat-logg for medlemmer. Medlemmet kan logge deg på med Google/i/etc og lagre/vise/redigere sine mat data (via cloud funksjoner selvfølgelig!).

Sosial logg er en nyttig funksjon, men det er ikke nødvendig. Du kan behandle og godkjenne brukere som ikke Netlify brukere eller brukere av andre tjenester. Du vil være i stand til å håndtere logg inn, registrer, passord utvinning og alt det der. Veldig nyttig for gated innhold, siden administrasjon, og å integrere med noen tjeneste som forstår JSON Web-Tokens.

Alle på Netlify

Alle disse tingene uten å måtte gå ut, vurdere og kjøpe verktøy eller tilpasse åpen kilde verktøy, integrere dem inn i prosjektet ditt, og deretter administrere flere ulike kontoer/tjenester.

Hvor mye koster det? Det er en god sjanse for at det ikke koster deg noe. Små prosjekter som sannsynligvis passer i Netlify er gratis tier. Hvis du vokser opp og bygge noe stort, de kan du få til en betalt tier, men fortsatt gode nyheter, betaler du kun for det du bruker.

Gå sjekke ut Netlify akkurat nå.