Statisk Fil Hosting Behöver inte Vara Så Statisk…

0
74

En stor high-five och välkommen till Netlify för sponsring denna vecka.

Om du inte har hört av Netlify, den stora sak du bör veta är att det är webbhotell, men mer än så. Det är webbhotell med utvecklaren arbetsflöde rakt i hjärtat. Du kan snurra upp en webbplats på Netlify i bokstavligen sekunder. Ett sätt är genom sin robusta CLI. Ett annat sätt, som jag tycker är väldigt bekväma (och bara gjorde häromdagen), är att logga in på Netlify web-gränssnitt, skapa en ny webbplats, och anslut en Git-repo. Plus att jag kan ge det ett kommando som ska köras till min webbplats bygga process när jag trycker att bemästra. Nu något jag trycka upp går live på min hemsida, som är HTTPS och på ett CDN. Öh, wow. Jag kan självklart också ett eget domännamn på Netlify och nu är vi matlagning med gas.

Den JAMstack ligger i hjärtat av Netlify. Det är statisk fil hosting, eftersom statisk fil hosting är super snabb och säker. Det innebär att du kan bygga din webbplats med alla typer av roliga, kraftfull, modern webbplats som generatorer som Hugo, Gatsby, Metalsmith, eller 11ty. Den webbplats som jag snurrade upp mig själv var min egna grej med en Klunk bygga process som sprang Sass och Nunjucks.

Prova att snurra upp en Gatsby plats just nu!

Statiska webbplatser är inte bara HTML-bara noll-interaktivitet sten statyer.

I själva verket tror jag det statiska webbplatser är en av ingredienserna för att den större världen för serverlösa teknik, i vilken funktionalitet som ska hanteras av tjänster som är perfekt för jobbet.

Netlify vet naturligtvis detta, så de har släppt har några varumärket spanking nya funktioner som tillåter dig att lägga till interaktivitet och funktionalitet till din webbplats:

Form Hantering

Lägg bara till en netlify attribut till <form> konfigurera om du vill omdirigering och e-postmeddelanden för att gå, och du är klar. Du behöver inte skriva någon server-side-kod eller JavaScript. Även blast att data över att Zapier att integrera med en miljon andra webbtjänster. Att de inte injicerar JavaScript för att få det att fungera – det hanteras på CDN nivå.

Du kan också ta emot och hantera ansökningar i din Netlify instrumentbrädan, så detta kan vara ännu en sak som samlar webbplats förvaltning under ett och samma tak.

Inbyggd AWS Lambda-Funktioner

JavaScript-funktioner är utformade för att hantera förfrågningar. Gör din webbplats behöver för att utlösa en Slack budskap? Skicka ett SMS via Twilio? Process data? Nu kan du vara värd för din cloud-funktioner till höger på samma repa som din webbplats och Netlify kommer att hantera driva dem över till AWS Lambda för dig. Du behöver inte konfigurera något eller ens bry sig om att ställa in din egen AWS konto.

Plus, dina funktioner att dra nytta av Distribuera Förhandsvisningar och återställningar. Som i dina funktioner leva i din version control tillsammans med resten av din webbplats, så att de är lätta att hantera och är utrustade med alla komfort och fördelarna med att arbeta med Netlify. Vill gräva i? Här är en tutorial av Alex MacArthur som går djupt.

Identitet

Behöver du logga in på din webbplats för administration? Eller har användare loggar in? Med Identitet, Netlify ger dig ett riktigt enkelt sätt att göra det hända. Tänk dig en funktion som ett gym webbplats som erbjuder en mat logga in för medlemmarna. Medlem kan logga in med Google//etc och spara/visa/redigera sin mat data (via molnet fungerar naturligtvis!).

Social login är en praktisk funktion, men det är inte nödvändigt. Du kan hantera och autentisera användare som inte Netlify användare eller användare av någon annan tjänst. Du kommer att kunna hantera logga in, registrera dig för återställning av lösenord och allt det där. Mycket användbart för gated innehåll, plats administration och integrera med alla tjänster som förstår JSON Web Polletter.

Alla på Netlify

Alla dessa saker utan att behöva gå ut, utvärdera och köpa verktyg eller anpassa open source-verktyg, integrera dem i ditt projekt, och sedan hantera flera olika företag/tjänster.

Hur mycket kostar det? Det finns en god chans att det inte kostar dig något. Små projekt som antagligen passar in i Netlify är gratis nivå. Om du växa upp och bygga något stort, de kan du få på en betald nivå, men fortfarande goda nyheter, du betalar bara för vad du använder.

Gå kolla Netlify just nu.