Statische File Hosting Hoeft niet Zo Statisch…

0
69

Een enorme high-five en welkom op Netlify voor de sponsoring van deze week.

Als u nog niet gehoord van Netlify, het grote ding dat je moet weten is dat het web-hosting, maar meer dan dat. Het is web hosting met de developer workflow recht in het hart. U kunt de snelheid van een site op Netlify letterlijk in seconden. Een manier is door hun robuuste CLI. Een andere manier, dat vind ik zeer comfortabel (en de andere dag), is in te loggen op de Netlify web interface, een nieuwe site maakt, en sluit een Git repo. Plus ik kan het geven van een opdracht die wordt uitgevoerd op mijn site is het proces van het bouwen van niet als ik op de knie. Nu alles wat ik push up gaat live op mijn website, wat is HTTPS en op een CDN. Uh, wow. Natuurlijk, ik kan ook een eigen domeinnaam, op Netlify en nu zijn we koken met gas.

De JAMstack ligt in het hart van Netlify. Het is statische file hosting, omdat statische file hosting is super snel en veilig. Het betekent dat u kunt bouwen uw website met allerlei leuke, krachtige, moderne website generatoren zoals Hugo, Gatsby, Smid, of 11ty. De site die ik gesponnen tot mezelf was mijn eigen ding met een Slok build-proces dat liep Sass en Nunjucks.

Probeer het spinnen van een Gatsby site nu!

Statische sites zijn niet alleen HTML-nul-interactiviteit stenen beelden.

In feite, ik denk dat statische sites zijn een van de ingrediënten aan de grotere wereld van de serverloze-technologie, waarbij functionaliteit wordt afgehandeld door diensten die perfect zijn voor de job.

Netlify weet dit, natuurlijk, dus ze hebben uitgebracht, heeft een aantal gloednieuwe functies die u toelaten om de interactiviteit en functionaliteit van uw website:

Vorm Afhandeling

Voeg gewoon een netlify attribuut van de <form>, configureren wanneer u wilt dat de omleiding en e-mailmeldingen te gaan, en je bent klaar. U hoeft niet te schrijven server-side code of JavaScript. Zelfs ontploffing die de gegevens over te Zapier om te integreren met een miljoen andere web services. Ze niet injecteren JavaScript om dit werk te maken – het is behandeld op de CDN niveau.

U kunt ook het ontvangen en beheren van de stukken in uw Netlify dashboard, dus dit kan nog een ander ding dat brengt het beheer van de site onder één dak.

Ingebouwde AWS Lambda-Functies

JavaScript-functies die zijn ontworpen voor het verwerken van aanvragen. Heeft uw site moet leiden tot een Slap bericht? Een SMS te versturen door middel van Twilio? Het verwerken van gegevens? Nu kunt u het hosten van uw cloud-functies in de repo als uw site en Netlify zal behandelen om hen over te AWS Lambda voor u. U hoeft niets te configureren en geen of zelfs moeite met het instellen van uw eigen AWS account.

Plus, uw functies profiteren van de kracht van het Implementeren van Previews en herstelfuncties. Als in uw functies wonen in uw versie controle, samen met de rest van je site, dus ze zijn gemakkelijk te beheren en voorzien van alle comfort en voordelen van het werken met Netlify. Wil graven in? Hier is een tutorial door Alex MacArthur dat gaat diep.

Identiteit

U dient in te loggen om uw website voor administratieve doeleinden? Of laat gebruikers zich aanmelden? Met Identiteit, Netlify geeft u een heel eenvoudige manier om dat te laten gebeuren. Stel je een functie zoals een fitnessruimte website met het bijhouden van een dagboek voor de leden. Het lid kan inloggen met een Google/in/etc en opslaan/weergeven/bewerken van hun eten gegevens (via de cloud-functies natuurlijk!).

Social login is een handige functie, maar het is niet nodig. U kunt beheren en verifiëren van gebruikers die niet Netlify gebruikers of gebruikers van een andere dienst. U zult in staat zijn om te verwerken inloggen, aanmelden, terugwinning van het wachtwoord van dat alles. Zeer handig voor het afgeschermde inhoud, website beheer en integratie met alle service die begrijpt JSON Web-Tokens.

Alle op Netlify

Al die dingen zonder uit te gaan, te evalueren en te koop tools of aanpassen van open source tools te integreren in uw project, en vervolgens het beheer van verschillende accounts en/of diensten.

Hoeveel gaat het kosten? Er is een goede kans dat het kost u niets. Kleine projecten waarschijnlijk passen binnen Netlify is vrij laag. Indien u op te groeien en iets op te bouwen, groot, ze kan je in een betaald tier, maar nog steeds goed nieuws, u betaalt alleen voor wat u gebruikt.

Go check out Netlify nu.