En Rask Måte å Huske Forskjellen Mellom “rettferdiggjøre-innhold” og ” rett-elementer`

0
72

Jeg snakket med en kompis her om dagen og klagende om flexbox for millionte gang fordi jeg hadde et øyeblikk glemt forskjellen mellom rettferdiggjøre-innhold og juster-elementer egenskaper.

“Hvordan gjør jeg center et element horisontalt med flex igjen?” Jeg lurte på. Vel, det var når hun ga meg hva jeg synes er den beste stenografi måte å huske hvordan de to jobber sammen.

Hun sa at rettferdiggjøre-innhold stillinger elementer over den horisontale aksen fordi ordet i seg selv er lengre enn rett-elementer. Først trodde jeg dette var en veldig dum ide, men nå er det slik jeg husker det. Jeg har selv brukt det for fem minutter siden, da jeg trengte å gjøre disse to raske demoer:

Se Penn rettferdiggjøre-innhold: midten av Robin Rendle (@robinrendle) på CodePen.

Se Pennen rett-elementer: midten av Robin Rendle (@robinrendle) på CodePen.

Så, for å oppsummere:

  • rettferdiggjøre-innhold: lengre ord: vannrett justering
  • juster-elementer: kortere ord: vertikal justering

Dette fikk meg til å tenke på om det er det noen andre mnemonic enheter eller måter å huske komplekse ting i CSS? Er det noen andre triks som du vil anbefale? Den slags minner meg om den måten barn blir lært opp til å huske navnene på planetene med ting som “My Very Educated Mother Just Showed Us Ni”, der den første bokstaven i hvert ord, og representerer den første bokstaven i hver planet: Merkur, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun.