Een Snelle Manier om te Onthouden het Verschil Tussen `rechtvaardigen-inhoud` en `lijn-items`

0
45

Ik was in gesprek met een pal de andere dag en kreunen over flexbox voor de miljoenste keer, want ik had even vergeten dat het verschil tussen de rechtvaardigen-de inhoud en de lijn-items eigenschappen.

“Hoe centreer ik een element horizontaal met flex weer?” Ik vroeg me af. Goed, dat was toen gaf ze me wat ik denk dat de beste verkorte manier van het herinneren van hoe de twee samen te werken.

Ze zei dat rechtvaardigen-inhoud posities elementen langs de horizontale as, omdat het woord zelf is meer dan lijn-items. Eerst dacht ik dat dit was echt een dom idee maar nu, dit is hoe ik het mij kan herinneren. Ik heb zelfs gebruikt het vijf minuten geleden dat ik het nodig is om deze twee snelle demo ‘ s:

Zie de Pen rechtvaardigen-inhoud: in het centrum van Robin Rendle (@robinrendle) op CodePen.

Zie de Pen-lijn-items: center door Robin Rendle (@robinrendle) op CodePen.

Dus om samen te vatten:

  • rechtvaardiging-inhoud: langer woord: horizontale uitlijning
  • lijn-items: korter woord: verticale uitlijning

Dit had me aan het denken of er zijn er andere mnemonic apparaten of wijzen dat het onthouden van ingewikkelde dingen in CSS? Zijn er nog andere trucs die je zou aanraden? Deze soort doet me denken aan de manier waarop kinderen worden onderwezen om te onthouden van de namen van de planeten met dingen als “het is Mijn Zeer Opgeleide Moeder Toonde Ons Negen” waar de eerste letter van elk woord is de eerste letter van elke planeet: Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus.