Ruby Sass worden gebracht naar de weide op 26 Maart 2019

0
72

Er zijn meerdere implementaties van Sass. Met name de canonieke Ruby versie, nu op 3.5.6. Dan is er LibSass, de C++ versie, die is in versie 3.4 en…

Huidige LibSass 3.4 moet compatibel zijn met de Sass 3.4.

LibSass is opmerkelijk omdat het de bevoegdheden van de meerderheid van de Sass-poorten. Meer dan 30 van hen, blijkbaar, met inbegrip van de meest populaire: node-sass, die voorziet in de Sass voor de bajillion projecten die wil een npm-y op basis van JavaScript dev omgeving en vermijd de Ruby afhankelijkheid.

Het is een beetje jammer LibSass niet up-to-date met de huidige canonieke Sass, maar ik denk dat het op bevriezen, zoals het is verklaard dat LibSass zal nooit worden canonieke Sass. Dart Sass zal worden. Goed Dart Sass ging gewoon 1.0.0, en is nu 100% compatibel met Ruby Sass 3.5.6. Ze kondigde aan dat Ruby Sass is nu begonnen afschrijvingen en—na 26 Maart 2019—zal niet langer worden gehandhaafd.

De toekomst van de Dart-Sass ziet er best goed:

Een andere grote aankondiging: op de dag van vandaag, ik ben full-time werken op @SassCSS. Dit is een doel voor mijn hele carrière en ik ben blij dat het eindelijk gebeuren

— Blauwe Homo-Carmen San Diego (@nex3) 3 April 2018

De Dart Sass compatibiliteit is ook groot, omdat node-sass kunt nu overschakelen naar Dart Sass bindingen en geheel up-to-date. Zal het? Ik heb geen idee. De beheerder van LibSass en node-sass is dezelfde persoon (Michael Mifsud), en met een 30+ bindingen te LibSass, ik kan me niet voorstellen LibSass gewoon weg te gaan. Ik denk dat we gewoon moeten afwachten en zien. Ik moet je voorstellen dat iemand zal springen op het maken van een knooppunt versie van de Dart-Sass een of andere manier.

Ik zou graag zien dat een Web Worker versie.