Ruby Sass att sätta på bete på Mars 26, 2019

0
77

Det har länge varit flera implementationer av Sass. Framför allt, den kanoniska Ruby version, nu på 3.5.6. Då det är LibSass, C++ – versionen, som är version 3.4 och…

Nuvarande LibSass 3.4 bör vara förenliga med Sass 3.4.

LibSass är anmärkningsvärt eftersom det driver majoriteten av Sass hamnar. Drygt 30 av dem, tydligen, inklusive de mest populära: node-sass, som ger Sass för ziljoner projekt där ute som vill köra ett npm-y JavaScript-baserade dev miljön och undvika Ruby beroende.

Det är lite olyckligt LibSass inte är up-to-date med nuvarande kanoniska Sass, men jag tror att det är på frysa så har det varit sagt att LibSass kommer aldrig att vara kanoniska Sass. Dart Sass kommer att bli. Väl Dart Sass bara gick 1.0.0, och är nu 100% kompatibel med Ruby Sass 3.5.6. De meddelade att Ruby Sass har nu börjat avskrivningar och—efter Mars 26, 2019—kommer inte längre att finnas kvar.

Framtiden för Dart Sass ser ganska bra:

En annan stor meddelande: i dag, jag jobbar heltid på @SassCSS. Detta har varit ett mål för hela min karriär och jag är glad att det äntligen händer

— Blå Bög Carmen San Diego (@nex3) April 3, 2018

Dart Sass kompatibilitet är också bra, eftersom nod-sass nu kan byta till Sprint Sass bindningar och bli helt aktuell. Kommer det? Jag har ingen aning. Den ansvarige för LibSass och nod-sass är samma person (Michael Mifsud), och med 30+ bindningar till LibSass, jag kan inte tänka mig att LibSass bara gå bort. Jag antar att vi bara har att vänta och se ett tag. Jag måste föreställa sig att någon ska hoppa på att göra en nod version av Dart-Sass ett eller annat sätt.

Jag skulle älska att se ett Web Worker version.

SHARE
Previous articleÖste Hörn 2018
Next articleDro inn Hjørnene i 2018