Ruby Sass å bli satt til å beite på Mars 26, 2019

0
58

Det har lenge vært flere implementasjoner av Sass. Mest merkbart er den kanoniske Ruby versjon, nå på 3.5.6. Så er det LibSass, C++ – versjonen, som er på versjon 3.4 og…

Gjeldende LibSass 3.4 bør være kompatibel med Sass 3.4.

LibSass er bemerkelsesverdig fordi den krefter flertallet av Sass-porter. Over 30 av dem, tilsynelatende, inkludert de mest populære: node-sass, som gir Sass for bajillion prosjekter der ute som vil kjøre en npm-y JavaScript-basert dev miljø og unngå Ruby avhengighet.

Det er litt uheldig LibSass ikke er up-to-date med dagens kanonisk Sass, men jeg tror det er på frys som det er blitt uttalt at LibSass vil aldri være kanonisk Sass. Dart Sass vil være. Vel Dart Sass bare gikk 1.0.0, og er nå 100% kompatibel med Ruby Sass 3.5.6. De annonserte at Ruby Sass har nå begynt avskrivninger og—etter 26 Mars, 2019—vil ikke lenger bli vedlikeholdt.

Fremtiden av Dart-Sass ser ganske bra:

En annen stor kunngjøring: som i dag, jeg jobber full tid på @SassCSS. Dette har vært et mål for hele min karriere, og jeg er begeistret over at det endelig skjer

— Blå Homofile Carmen San Diego (@nex3) April 3, 2018

Dart Sass kompatibilitet er også store, fordi node-sass kan nå bytte til Dart Sass bindinger og bli helt opp til dags dato. Vil den det? Jeg har ingen anelse. Den ansvarlige for LibSass og node-sass er samme person (Michael Mifsud), og med 30+ bindinger til LibSass, jeg kan ikke forestille meg LibSass bare gå bort. Jeg antar vi får bare vente og se en stund. Jeg må tenke seg noen som vil bli med på å lage en node versjon av Dart-Sass en eller annen måte.

Jeg, for én, ville elske å se en Web-Arbeidstaker versjon.