Fånga upp på AMP Nyheter

0
80

Den stora nyheten sedan vi senast pratade om AMP är att FÖRSTÄRKAREN team meddelat att det kommer att vara ett sätt för icke-AMP webbplatser för att göra sin väg in i den eftertraktade Googles sökresultat karusell. Malte Ubl:

Baserat på vad vi lärt oss från AMP, har vi nu känner sig redo att ta nästa steg och arbeta för att stödja mer omedelbar laddning innehåll som inte bygger på AMP teknik i områden av Google-Sökning som är konstruerade för detta, som de Översta Historier karusell.

Du kan inte göra det nu, inte heller är det klart exakt hur du ska vara vitlistad, men det är tydligt att Google är öppen för det. Biljetten kommer att utnyttja förhoppningsvis-en dag standardiserade saker som Har en Politik, som i likhet med AMP, ta bort vissa funktioner i namn av… ja det är det. Det brukade vara att i namn av hastigheten, men meddelanden verkar vara mer som i namn av integritet och säkerhet nu. Också ett bra mål, bara roligt att “Sidor” är om den sista sak kvar i AMPcroymn. Förlåt.

Detta är den checklista med tillhörande teknik. Gör mina ögon stelnar lite som jag vet väldigt lite om några av dem. Mycket av det som behöver utvecklas genom standarder för processer, webbläsare och genomförande först, och vi kommer bara att se hur praktiskt det är. Om det innebär att folk slutar upp med att skapa amp-dot-versionen av deras webbplatser (den nya m-dot), som skulle vara ganska svälla.

Tim Kadlec och Yoav Weiss fick shout-outs i den AMP tillkännagivande för sin idé om en “Content Prestanda Politik”. Som om en webbplats löften och upprätthåller löften om att vara snabb och inte gör ondsinte skit, det får samma förmåner som en FÖRSTÄRKARE webbplats.

Jag nämner det som Tim har några nya AMP data för att aktie, som är direkt relaterade till AMP hastighet. Tim hittade 50 slumpmässigt nyhetsartikel sidor som var med hjälp av AMP och testat dem på olika sätt. Jag ska sammanfatta resultaten i bästa till sämsta ordning:

  1. Icke-AMP version: inte bra
  2. AMP fristående version: lite bättre
  3. AMP version med cachelagrad kopia av AMP-bibliotek: en bra bit bättre
  4. AMP-versionen från Google instant

Tim nämner att det inte är mycket användbara för att testa mot de omedelbara resultat:

utvärdering AMP prestanda, baserat på hur de sidorna laddas i sökresultaten säger oss ingenting om effektiviteten i AMP sig, utan snarare effekten av förspänning innehåll.

Om vi kan följa vissa standarder bygger på saker och få Google att göra det samma förspänning för dem av oss som inte vill amp-punkten, det skulle vara bra. Visa mig pengarna. Gjorde jag det film hänvisning till höger? Jag har aldrig sett den filmen.