På Betald Nyhetsbrev: En Intervju Med Adam Roberts på SitePoint är Versionshantering

0
68

Du är inte ofta tänker på e-post som något man betalar för att få. Om något, skulle de flesta människor betalar för att få mindre av det. Naturligtvis, det finns alltid e-post att du gillar att få och opt in på syftet. Vi har ett nyhetsbrev här på CSS-Tricks som vi verkligen försöka göra värda att läsa. Det är gratis, liksom den stora majoriteten av nyhetsbrev via e-post. Vi hoppas att det hjälper lite med engagemang och vi gör det värt att göra ekonomiskt genom att visa enstaka annons. Det är verkligen inte ett heltidsjobb.

Jag talade med Adam Roberts, som försöker göra det till en heltidssysselsättning genom att köra SitePoint är Versionshantering nyhetsbrev som en betald prenumeration. Jag vet inte mycket om den här världen, så jag tycker det är ganska fascinerande. Jag vet att Ann Friedman har en betald nyhetsbrev med en gratis variant. Jag vet theSkimm är ett gratis nyhetsbrev men har ett betalt medlemskap som driver deras app. Jag var sa Bill Biskopen gjorde sex siffror på sin första dag ska betalas, som är vilda. I de tekniskt utrymme, Ben Thompson ‘ s Stratechery är en betald nyhetsbrev.

Låt oss höra från Adam på hur det är att göra det. Jag kommer att ställa frågor som rubriker, och punkt texten är Adam.

Så du gör det! För att göra övergången från en fri, reklam-stödda nyhetsbrev för att en betald, abonnent-baserade nyhetsbrev. Det finns en hel del att gräva i här. Är motivation en mer direkt och ärlig relation med dina läsare?

Japp, det är galet! Versionshantering som ger devs, designers och webb människor curerad länkar som syftar till att göra dem mer produktiva och up-to-date med spjutspetsen i branschen. Jag har gjort nyhetsbrevet för nästan fyra år, och fram tills nu, det har varit en sak jag klämma in en timme eller två under min dag, som en paus från mitt egentliga jobb (mest nyligen, chef för innehåll för webbplatsen). Nu är det inte längre trängs och är mitt egentliga jobb! Nu kan jag fokusera helt på att göra det något för människor att hitta värdefulla. De ska veta att allt jag har är det för att jag tror att det kommer att göra deras liv, kompetens och kunskap bättre. Jag har alltid satt en hög standard för mig själv när det kommer till vad jag har—aldrig något som jag 50/50 på (om det inte är en framväxande tech) och att jag aldrig har något eftersom vi har en affär eller något. Nu, detta är en verklig formell sak. Annonser var alltid ett medel till ett slut, nu kan vi på ett bättre sätt, och förhoppningsvis ett bättre slut!

Det är ett rakt klipp? Alla som inte teckna en avgift kommer att sluta få det och har ingen möjlighet att läsa det?

Om du registrera dig som betalande medlem kommer du att få dagliga nyhetsbrev. Det är också synlig på webbplatsen, så vad du betalar för är verkligen bekvämligheten av e-post. Du kommer även att få regelbunden endast för medlemmar uppdateringar, som djupa dyk på en framväxande ämne, alltid uppdaterade inlägg om viktiga ämnen, och media guider. Om du registrerar dig för att få gratis uppdateringar, kommer du att få en veckovis uppdatering plus andra periodiska fria uppdateringar.

Jag är säker på att det är finansiell oro. Vem som helst i detta läge skulle vara nervös för att betalas abonnenter kommer inte överens vad som kommer i från annonsörer innan. Är det ett problem här? Hur djupgående fick du försöker räkna ut ekonomi i det? Finns det potential att det är ännu bättre företag?

Med tanke på detta är en SitePoint venture och inte min egen grej, vi var tvungna att se till att det var värt för abonnenter och att siffrorna var vänlig! Det finns definitivt potential att detta kommer att fungera bättre i en ekonomisk bemärkelse, men också att vara bättre för prenumeranter—skulle vi inte göra det annars!

Har du en bra känsla för vad dina läsare vill ha från dig? Det tycks mig Versionshantering är till stor del en länk-dump, men med handen-curation och ljus kommentar. Har ni kommit fram till att över tid?

Jag har alltid haft en ganska aktiv läsare bas, med människor släppa en rad till mig via e-post eller för att tacka mig för något de gillade. Vi har också de nödvändiga läskiga e-post analytics (t ex öppnar och klick), som hjälper till att upptäcka trender och ämnen att fokusera på eller undvika. Det är en utmaning att täcka några olika ämnesområden samt (som front-end och back-end-utveckling, design, etc.) men jag tror att de flesta läsare arbetar inom en viss nisch i vår bransch tycker att det är bra att veta vad alla andra är. Världen utvecklas också snabbt—den första utgåvan som omfattas av ett jQuery-biblioteket, till exempel. Det är inte ett område som bodde i spetsen för den som är nytt sedan! Sinne du, den första upplagan hade också en Star Wars-länk, så kanske vissa saker inte är desamma.

Jag kämpar med att ens veta vad jag vill ha från ett nyhetsbrev. De flesta dagar, ge mig lite personlighet. Jag vill ha nyheter, men jag vill veta varför jag ska bry sig och jag vill ha en expert för att berätta för mig. Sedan andra dagar, jag hatar att säga det, men jag vill ha mindre prat och mer länkar. Cool historia om en get, men jag är här för prestanda länkar (eller vad). Är du ett nyhetsbrev kännare dig själv? Du skriver ett nyhetsbrev vill du läsa?

Jag tror att om jag sprang in i Versionshantering i det vilda jag vill prenumerera på det. Jag jobbar på att försöka få innehållet balansera rätt—ge rätt saker för människor, plus kommentarer som är roligt. Den andra dagen hade jag länkar till en artikel på förståelse staten Reagerar (jag tror det var på någon sajt som heter CCS-Trick, jag stava det rätt? 😉), en artikel om falska vetenskap gurus på , en på den Australiska cyborg som försökte att betala för ett tåg med ett chip i handen, och video för Warren G: s Reglera (en anspelning på sannolika svar på de olika kriser).

Jag prenumererar på så många nyhetsbrev, och de är alla olika. Jag tror konsekvens i varje nyhetsbrev hjälper. Om jag skulle släppa format och efter en lång, detaljerad avdragare om ett ämne, som inte skulle gå över. Mitt mål är att inkludera en länk som varje läsare vill klicka på. Ofta, det är allt du kan hantera som en läsare, speciellt på mobila där gränssnittet inte gör att samla in flikarna lätt. Det är också därför jag har den destination domän inom parentes bredvid varje länk—jag vill inte att folk ska hamna någonstans att de inte förväntar sig. Också, vissa webbplatser (som New York Times, New Yorker, och Fast) har en begränsning på antalet fria artiklar att folk kan se. Jag vill inte folk att av misstag köra ut fribiljetter på grund av mig—jag vill få dem att inse hur mycket de värderar en webbplats och stödja det.

Gör betalas nyhetsbrev för att ersätta den traditionella blogg eller ser du dem som komplement till varandra? Vi har ju självklart varit att använda vårt nyhetsbrev för att stödja bloggen och vice versa, men jag är nyfiken på om du lägger till en betald lager förändringar i detta förhållande.

De format som har olika, kompletterande styrkor, så jag tror inte att betalas lager nödvändigtvis förändrar detta. Nyhetsbrev är bra på att lyfta fram särskilt viktiga saker, att sätta dem i ett sammanhang, och kanske till och med en lång bakgrund av en viss fråga. Webbplatser (eller bloggar) är bra på att lägga till interaktiva element och att hålla innehållet uppdaterat och korrekt som saker och ting förändras.

I vårt fall, en av de saker som vårt e-plattform, Substack, gör det möjligt för oss att göra är att skicka en särskild upplaga som både ett nyhetsbrev och ett inlägg. Detta innebär att en medlem kan få tillgång till den vart som är bäst för dem. Det betyder också att jag kan göra saker som att skicka ut en första nyhetsbrev som beskriver ett visst ämne, kan du uppdatera online-version med nytt innehåll. Jag kommer att använda detta för att producera uppdaterad, canonical inlägg för ett visst ämne eller teknik. Och dessa format kan antingen vara gratis för alla, eller endast tillgängliga för betalande medlemmar. Det finns mycket du kan göra med denna nivå av flexibilitet, jag är säker på att jag bara skrapat på ytan. Det viktiga är att producera något värt för en publik och formatet är sekundära.

Vad är det nyhetsbrev som verkar vara som att klicka med folk på sistone? Om någon frågade dig, hej, jag har massor att säga om detta allmänt ämne, och så jag funderar på att antingen starta en blogg eller ett nyhetsbrev, skulle du säga nyhetsbrev? Alla SEO-gäller det?

Det finns en motreaktion mot den algoritmiska tidvattnet. I stället för att öppna en feed och hoppas på bra innehåll, varför inte hitta någon du litar på och vars åsikter och smak du tycker är intressanta och användbara, och registrera dig för att konsekvent ta emot innehåll från dem. Du kommer fortfarande få “något nytt och coolt” dopamin hit om du vore i ett flöde, men det ska bli mer konsekventa och tillförlitliga. Och de är alla separata enheter, det finns inget “om du följt denna publikation, kanske du bör följa denna andra en” sak. Och om du slutar att njuta av dem, du kan bara sluta bevaka.

Nyhetsbrev är intima. Inkorgen är din personliga utrymme, där du steg tillbaka från tumultet och granska de saker som du har valt som betyder mest för dig. Det är därför spam och obeveklig, dåligt genomtänkt marknadsföring e-post alltid känns som en kränkning.

Jag tror nyhetsbrev och podcasts är både växer i betydelse för samma skäl. Både medier belöning konsekvens och tillförlitlighet i format och ämne, som bygger på personlighet, och har en intim känsla. Någon antingen prata i öronen efter timmar varje vecka, eller skriver till dig i ditt privata rum.

På tal om oro, SEO är en knepig en. Algoritmer är en del av diskussionen här igen. SitePoint har en ganska anständig sök fotavtryck, men nya och nischade publikationer är inte så lycklig. Jag misstänker att det kommer att bli en mini-branschen av nyhetsbrev curation tjänster börjar utvecklas. Jag skulle faktiskt älskar att vara i det utrymmet.

Filter bubblor är en annan oro. Nyhetsbrev är en annan möjlighet för människor att bara läsa saker som de håller med. Men det visar sig algoritmer och sociala nätverk är inte så bra på att stoppa det heller!

Jag var mycket, mycket, mycket sorgligt att se slutet av Syl (och Hårnålen). Det var en plats som var sprängfyllda av fantastiska innehåll som inte är inriktad på att vädja till och så, och som ett resultat, är det i slutändan inte var hållbar. Det känns som att sådana fall—plus re-tooling ‘s foder bort från publikationer och mot människor, och ökningen av nyhetsbrev—alla relaterade. Det är reducerande att säga “nyhetsbrev är nya bloggar,” men det är nog inte långt borta. Jag skulle 100% att berätta för någon att starta ett nyhetsbrev. Egentligen skulle jag berätta för dem att använda Substack, men jag skulle behöva förklara mina fördomar!

Tech-wise, vilka verktyg du använder för att sätta ihop, skapa och skicka här?

Jag älskar att prata om sånt här! Användning Detta är en av mina favorit platser. Ärligt talat, det är ganska low-tech just nu, bara upptagen. Jag har ett konto med en #versionshantering tag, så som ofta ger mig ett dussin eller så länkar i början av dagen, kommer från min internet vindlingar genom kvällen. Jag prenumererar på en miljon nyhetsbrev, både i mitt arbete och personliga konton på en förhoppningsvis både varierande och relevanta spektrum av ämnen.

Jag prenumererar på ganska många RSS-feeds via Feedly, också. Nuzzel, som skickar du en daglig/veckovis sammanfattning av det mest delade länkar bland personer du följer , och är mycket användbar här. Jag har en personlig /Nuzzel foder, plus att jag har särskilt inrättad för detta ändamål. Refind är en annan tjänst försöker lösa detta problem. Dess bredd och djup i form av att ge mig huvudvärk dock. De har fått en Nuzzel-som dagligen/veckovis smälta, en tjänst för att skapa ditt egna nyhetsbrev, en cryptocurrency—det är en hel del.

Jag har också den nödvändiga mycket stor Tweetdeck set-up för att ta andra länkar som fångar mitt öga. Åh, och Initab är en ny Chrome-fliken tillägg som du kan fylla med flöden från vissa subreddits och andra plats. Jag har spelat runt med pseudo-Tweetdeck-för-Reddit tjänster. Och Spectrum är en ny community-tjänst sak jag hittade förra veckan, ser ut som det kan bli en vinnare du också. Och jag måste vara mer aktiv i grupper. Också, ” Slack!

Så ja, det är en hel del. Lite av en combo av algoritmer och människor, förhoppningsvis har jag den rätta balansen. Jag också ändra nyhetsbrev, flöden och andra källor regelbundet, försöker hitta en bättre balans.

Som för att samla in och skriva, det är egentligen ganska enkelt—jag hittar något jag gillar, kopiera URL: en i ett Wiki-format, och skriver sedan en beskrivning. Jag använder medvetet en webb-baserad Wiki redaktör (för närvarande Stackedit, men jag har använt Dillinger och Classeur i det förflutna). Något web-baserade är bra eftersom jag kan lätt fliken till det utan att behöva växla till en ny app. Stackedit är bra eftersom du kan klistra in den genererade förhandsgranska direkt i Kampanjen Övervaka och (nu) Substack och har formatering och länkar sorteras. Jag har sedan ett Google-dokument för att samla länkar-jag har redan delat, och att mäta mottagningen i publiken—jag vill upptäcka trender som en stigande intresse för micro-tjänster.

Bygga e-post är något som vi alla sorts kärlek och avsky som front-end utvecklare. Hur gjorde du närmar dig din e-post design och lärde du dig allt från att bygga den?

Ja, e-post design är svårt! Lyckligtvis för mig, innehåll och tillvägagångssätt jag har antagit lämpar sig för en cut-back design med mycket lite att gå på. Versionshantering är bara text och några bilder, så det krävs praktiskt taget noll design. Vår användning av Kampanjen Övervaka och nu Substack innebar att vi kunde kringgå några av mallen arbete. I allmänhet gäller dock, mitt råd skulle vara:

  • Fokus på syfte och innehåll i nyhetsbrevet, att producera en mall baserat på det. Det är viktigare att producera något övertygande, främja den på rätt plats, få en publik, och sedan hålla den (och odla den) genom att se till att du är konsekvent i din produktion.
  • Om du kan (via en enkät eller genom vilken informationen på din e-plattform erbjuder) räkna ut vad olika enheter och plattformar din målgrupp använder för att komma åt e-post. Folk läser e-post i alla möjliga obskyra sätt, men du kan sannolikt att omfatta de viktigaste för din publik med relativt liten ansträngning.
  • Glöm inte klartext användare! Se till att Webbadresserna är kort, dina bilder har alt-taggar, du är i allmänhet bra att de som är i din målgrupp som i denna båt. Versionshantering, med tanke på den nisch, har en hög andel av dessa.
  • Om allt annat misslyckas, arbeta med en expert eller använda en av en uppsjö av verktyg och tjänster för att göra arbetet för dig. Substack har en avskalad tillbaka CMS, Kampanj Övervaka och MailChimp har inbyggd mall byggare, och det finns gott om andra tjänster som du kan använda. Kompatibilitetsproblem med e-post är legendariska. Du kan istället spendera din tid på saker som en tydlig logotyp och varumärke eller en målsida som kommunicerar ditt nyhetsbrev värde.

Slutligen människor kommer att njuta av en enkel nyhetsbrev full av innehåll som de älskar presenteras på ett sätt de kan ta till sig. Utformningen bör inte binda dig i knop!

Låt oss öppna upp detta för läsarna. Är du i tanken på betalda nyhetsbrev?