Op Betaalde Nieuwsbrieven: Een Interview Met Adam Roberts van SitePoint de Versioning

0
84

U niet vaak denken aan e-mail als iets je betalen om te krijgen. Als er iets, de meeste mensen zou betalen om minder van. Natuurlijk, er zijn altijd e-mails die u graag in en opt-in op het doel. We hebben een nieuwsbrief hier op CSS-Tricks die we echt proberen te maken van het lezen waard. Het is gratis, net als de overgrote meerderheid van de e-mail nieuwsbrieven. We hopen dat het helpt een beetje met betrokkenheid en we maken het de moeite waard financieel door het tonen van de incidentele advertentie. Het is zeker niet een full-time baan.

Ik sprak met Adam Roberts die proberen om het een full-time baan door het uitvoeren van SitePoint de Versioning nieuwsbrief, voor een betaald abonnement. Ik weet niet veel over deze wereld, dus ik vind het een fascinerend mooi. Ik weet dat Ann Friedman heeft een betaalde nieuwsbrief met een gratis variant. Ik weet theSkimm is een gratis nieuwsbrief, maar heeft een betaald lidmaatschap dat de bevoegdheden van hun app. Ik was vertelde Bill Bisschop zes cijfers op zijn eerste dag betaald, dit is de wild. In de technische ruimte, Ben Thompson ‘ s Stratechery is een betaalde nieuwsbrief.

Laat het horen van Adam over hoe het te doen. Ik zal vragen stellen als kop en de alinea tekst is Adam.

Dus je doet het! Om de overgang te maken van een gratis, advertentie-ondersteunde nieuwsbrief om op een betaalde abonnee-based nieuwsbrief. Er is veel te graven in hier. Is de motivatie van een meer directe en eerlijke relatie met je lezers?

Yep, het is te gek! Versiebeheer biedt developers, designers en web mensen samengesteld links die gericht zijn op waardoor ze productiever en up-to-date met de bleeding edge van hun industrie. Ik heb gedaan de nieuwsbrief voor bijna vier jaar en, tot nu toe, het is een ding dat ik knijp in voor een uur of twee in mijn dag, een pauze van mijn eigenlijke werk (het meest recent, hoofd van de inhoud van de website). Nu, het is niet langer wordt geperst, en is mijn eigenlijke werk! Ik kan nu volledig gericht op het maken van het iets wat mensen waardevol vinden. Ze weten dat alles wat ik van omdat ik denk dat het maken van hun leven, de vaardigheden of de kennis beter. Ik heb altijd een hoge standaard voor mezelf als het gaat om wat ik nooit iets ik ben 50/50 (tenzij het een opkomende tech) en ik heb nooit iets, want we hebben een deal of iets. Nu, dit is een echte formele ding. Advertenties zijn altijd een middel tot een doel, nu hebben we een beter middel, en hopelijk een beter einde!

Is het een rechte snede? Iedereen die zich niet inschrijven voor een vergoeding te stoppen van het krijgen en hebben geen manier om het te lezen?

Als u zich aanmeldt als een betaald lid te worden, je krijgt de dagelijkse nieuwsbrief. Het is ook te bekijken op de site, dus wat je betaalt is het echt het gemak van e-mail. Daarnaast krijgt u als periodieke alleen voor leden updates, zoals diep duiken op een opkomende onderwerp, altijd bijgewerkt berichten over belangrijke onderwerpen en de media gidsen. Als u zich aanmeldt voor het ontvangen van gratis updates, krijgt u een wekelijkse update en andere periodieke en gratis updates.

Ik ben er zeker van dat er financiële problemen. Iedereen in deze positie zou worden zenuwachtig dat betalende abonnees niet overeen met wat afkomstig is van adverteerders voor. Is dat een probleem hier? Hoe ver ben je proberen te achterhalen van de economie? Is er een potentieel dat het nog beter bedrijf?

Dit is een SitePoint onderneming en niet mijn eigen ding, we hadden ervoor te zorgen dat het de moeite waard was voor de abonnees en dat de nummers werden vriendelijk! Er is zeker potentie dit zal beter werken in financiële zin, terwijl ook beter voor de abonnees—zouden we het niet doen het anders!

Heb je een goed beeld van wat je lezers van je wil? Het lijkt mij Versiebeheer is grotendeels een link-dump, maar met uw hand-curatie en lichte commentaar. Kom je voor dat na verloop van tijd?

Ik heb altijd al een vrij actieve lezer de basis, met de mensen vallen me een lijn via e-mail of om me te bedanken voor iets dat ze leuk vond. We hebben ook de nodige griezelige e-mail analytics (bijv. geopend en klikken), die helpen om trends te ontdekken en onderwerpen te richten op, of te voorkomen. Het is een uitdaging om een paar verschillende vakgebieden (zoals een front-end en back-end development, design, etc.) maar ik denk dat de meeste lezers werkzaam zijn in een bepaalde niche in onze branche is het handig vinden om te weten wat iedereen aan het doen is. De wereld ook evolueert snel—de eerste editie onder een jQuery bibliotheek, bijvoorbeeld. Dat is niet een gebied dat bleef in het nieuws geweest! Mind you, de eerste editie had ook een Star Wars-link, dus misschien dat sommige dingen blijven hetzelfde.

Ik worstel met zelfs maar te weten wat ik wil van een nieuwsbrief. De meeste dagen, geef mij wat van je persoonlijkheid. Ik wil nieuws, maar ik wil weten waarom ik zou moeten zorgen en ik wil een expert om me te vertellen. Dan andere dagen, ik haat om het te zeggen, maar ik wil minder praten en meer links. Cool verhaal over een geit, maar ik ben hier voor de prestaties van links (of wat dan ook). Bent u een nieuwsbrief kenner jezelf? Bent u het schrijven van een nieuwsbrief wil je lezen?

Ik denk dat als ik liep in Versiebeheer in het wild, ik zou willen abonneren. Ik ben bezig om te proberen om de content juiste evenwicht te vinden—de juiste dingen voor de mensen, plus commentaar dat is plezierig. De andere dag had ik de links naar een artikel over het begrip staat te Reageren (ik denk dat het was op sommige site genaamd CCS-Trucs, ben ik de spelling van dat recht? 😉), een artikel over nep-wetenschap guru ‘s op , één op een Australische cyborg die probeerden te betalen voor een trein met een chip in zijn hand, en de video-en Warren G’ s Regelen (een zinspeling op de te verwachten reactie op de diverse crises).

Abonneer ik me op zo veel nieuwsbrieven, en ze zijn allemaal verschillend. Ik denk dat de samenhang in elke nieuwsbrief helpt. Als ik drop de indeling en na een lange, gedetailleerde dekvloer over een onderwerp, dat niet zou gaan meer dan goed. Mijn doel is om een link die elke lezer wil om te klikken. Vaak, dat is alles wat u kunt hanteren als lezer, vooral op mobiel waar de interface niet te maken met het verzamelen van tabs makkelijk. Dat is ook de reden waarom ik zijn het domein van de bestemming tussen haakjes naast elke link—ik wil niet dat mensen ergens zijn ze niet verwacht. Ook zijn sommige sites (zoals de New York Times, The New Yorker, en via kabel) beperkingen op het aantal gratis artikelen mensen kunt bekijken. Ik wil niet dat mensen per ongeluk uitvoeren van freebies, want van mij—ik wil dat ze beseffen hoe veel ze de waarde van een site en ondersteunen.

Betaald nieuwsbrieven vervangen de traditionele blog of zie je ze vullen elkaar? We hebben natuurlijk al via onze nieuwsbrief om op de ondersteuning van de blog en vice versa, maar ik ben benieuwd of het toevoegen van een betaalde laag wijzigingen die relatie.

De formaten zijn verschillende, complementaire sterktes, en ik denk dus niet dat het betaald laag noodzakelijkerwijs verandert dit. Nieuwsbrieven zijn goed om aandacht te besteden aan met name belangrijke dingen, dat je ze in context, en misschien is het nemen van een lange bekijken van een bepaalde kwestie. Sites (of blogs) zijn goed in het toevoegen van interactieve elementen en houden van de inhoud up-to-date en nauwkeurig zijn als dingen veranderen.

In ons geval, een van de dingen die onze e-mail platform, Substack, stelt ons in staat om te doen is het verzenden van een bijzondere editie uit als een nieuwsbrief en een post. Dit betekent dat een lid toegang tot het, waar is het beste voor hen is. Het betekent ook kan ik dingen doen, zoals het versturen van een eerste nieuwsbrief over een bepaald onderwerp, dan is het bijwerken van de online versie met nieuwe content. Ik zal dit gebruiken om te produceren bijgewerkt, canonieke berichten voor een bepaald onderwerp of technologie. En deze formaten kunnen worden ofwel gratis voor alle, of alleen beschikbaar voor betalende leden. Er is veel dat je kunt doen met dit niveau van flexibiliteit, ik weet zeker dat ik ben alleen krassen op het oppervlak. De sleutel is om iets te produceren de moeite waard voor een publiek en de indeling is secundair.

Wat is het over nieuwsbrieven die lijkt te klikken met de mensen de laatste tijd? Als iemand vroeg je, hey, ik heb een hoop te zeggen over dit algemene onderwerp, en dus ik ben het denken van zowel het starten van een blog of een nieuwsbrief, zou je zeggen nieuwsbrief? Een SEO zorgen er?

Er is een reactie tegen de algoritmische tij. In plaats van het openen van een feed en de hoop voor een goede inhoud, waarom niet iemand die je vertrouwt, en wiens mening en smaak vind je interessant en nuttig, en meld je aan consequent inhoud ontvangen van hen. Je krijgt nog steeds het “iets nieuw en cool” dopamine hit zou je in een feed, maar het zal meer consistent en betrouwbaar. En ze zijn allemaal aparte entiteiten; er is geen “als u gevolgd deze publicatie, misschien moet u die andere” ding. En als u stoppen met genieten, dan kun je gewoon opzeggen.

Nieuwsbrieven zijn intiem. Uw postvak in is uw persoonlijke ruimte, waar je een stap terug van het tumult en inventariseren van de spullen die je hebt besloten het belangrijkst voor u is. Dat is de reden waarom spam en niet-aflatende, slecht doordacht marketing e-mails altijd het gevoel dat een dergelijke overtreding.

Ik denk dat nieuwsbrieven en podcasts zijn beide groeien in bekendheid voor dezelfde redenen. Beide media beloning voor consistentie en betrouwbaarheid in formaat en onderwerp zijn gebaseerd op persoonlijkheid, en hebben een intieme sfeer. Iemand is aan het praten in je oren uren per week, of schrijf u in uw eigen ruimte.

Het spreken van de bezorgdheid, SEO is een lastige. Algoritmen zijn een deel van de discussie hier weer. SitePoint heeft een behoorlijk zoeken voetafdruk, maar nieuwe en niche-publicaties zijn niet zo gelukkig. Ik vermoed dat er een mini-industrie van de nieuwsbrief curation diensten te ontwikkelen. Ik zou eigenlijk graag om in die ruimte.

Filter bubbles zijn een andere bron van zorg. Nieuwsbrieven zijn een andere mogelijkheid voor mensen om te lezen alleen de spullen die ze eens zijn. Maar het blijkt algoritmen en sociale netwerken zijn niet zo goed in te stoppen.

Ik was zeer, zeer, zeer triest om te zien het einde van de Priem (en de Haarspeld). Dat was een site die is gevuld met geweldige content, die niet gericht om een beroep aan en zo, en als gevolg daarvan, is het uiteindelijk niet vol te houden. Het voelt alsof dergelijke gevallen—en de re-set-van ‘s-feed afstand van publicaties en in de richting van mensen, en de opkomst van nieuwsbrieven—zijn alle gerelateerd. Het is reductionistisch te zeggen “nieuwsbrieven zijn de nieuwe blogs’, maar het is waarschijnlijk niet ver weg zijn. Ik zou 100% zijn iemand te vertellen om te beginnen met een nieuwsbrief. Ik zou zeggen gebruik Substack, maar zou ik verklaar mijn voorkeur!

Tech-wise, wat gereedschap gebruik je om te beheren, maken en verzenden van hier?

Ik hou van praten over dit soort dingen! Gebruik Dit is een van mijn favoriete sites. Eerlijk gezegd, het is vrij low-tech op het moment, gewoon bezet is. Ik heb een account met een #versiebeheer tag, dus dat geeft me een dozijn of zo links aan het begin van de dag, afkomstig van mijn internet meanders door de avond. Abonneer ik me op een miljoen nieuwsbrieven, zowel in mijn werk en persoonlijke accounts, op een hopelijk zeer divers en relevant scala van onderwerpen.

Abonneer ik me op een flink aantal RSS-feeds met Feedly, ook. Nuzzel, die u stuurt een dagelijkse/wekelijkse samenvatting van de meest gedeelde links onder mensen die u volgt in en is erg handig hier ook. Ik heb een persoonlijke /Nuzzel feed, plus ik heb het speciaal opgezet voor dit doel. Hervinden is een andere dienst probeert dit probleem op te lossen. De breedte en diepte geven me een hoofdpijn al. Ze hebben een Nuzzel-net als de dagelijkse/wekelijkse digest, een dienst voor het maken van uw eigen nieuwsbrieven, een cryptocurrency—er is een heleboel.

Ik heb ook de nodige zeer grote Tweetdeck set-up te grijpen en de andere links, die de vangst van mijn oog. Oh, en Initab is een nieuwe Chrome-tabblad extensie die u kunt vullen met feeds van bepaalde subreddits en andere plaatsen. Ik heb spelen met psuedo-Tweetdeck-voor-Reddit diensten ook. En het Spectrum is een nieuwe community service ding vond ik vorig week, ziet eruit als het kan een winnaar zijn. En ik moet meer actief te zijn in groepen. Ook Slack!

Dus ja, er is een hoop. Een beetje een combo van algoritmen en mensen, hopelijk heb ik de juiste balans. Ik heb ook wijzigen nieuwsbrieven, feeds en andere bronnen, regelmatig, op zoek naar een betere balans.

Als voor het verzamelen en schrijven, het is eigenlijk vrij simpel, ik zoek iets wat ik graag, kopieert u de URL in een Markdown-doc -, schrijf er dan een beschrijving. Ik opzettelijk gebruik maken van een web-based Markdown-editor (momenteel Stackedit, al heb ik gebruikt Dillinger en Classeur in het verleden). Iets web-based is goed, want ik kan gemakkelijk tab om het zonder te schakelen naar een nieuwe app. Stackedit is goed, want u kunt plak de gegenereerde voorvertoning direct in Campaign Monitor en (nu) Substack en hebben opmaak en links gesorteerd. Vervolgens heb ik een Google Doc aan het verzamelen van links heb ik al gedeeld, en om te peilen naar de receptie in het publiek—ik wil om trends te ontdekken, zoals een stijgende interesse in micro-diensten.

Gebouw e-mails is iets wat we allemaal soort van liefde en verafschuwen als front-end ontwikkelaars. Hoe heeft u uw e-mail design en heb je iets leren van het bouwen?

Ja, e-mail design is het moeilijk! Gelukkig voor mij, de inhoud en de benadering die ik heb aangenomen leent zich uitstekend voor een gestripte design met zeer weinig aan de hand. Versiebeheer is alleen maar tekst en een paar foto ‘ s, dus het vereist praktisch nul ontwerp. Ons gebruik van Campaign Monitor en nu Substack konden we zijstap enkele van de sjabloon werken. In algemene termen al, mijn advies zou zijn:

  • Focus op het doel en de inhoud van de nieuwsbrief, het produceren van een sjabloon op basis van dat. Het is belangrijker om iets te produceren dwingende, het te promoten in de juiste plaatsen, het krijgen van een publiek, en vervolgens houden (en groeien) door ervoor te zorgen dat je consistent in uw productie.
  • Als u via een enquête of door middel van welke gegevens uw e-mail platform biedt) uit te werken wat apparaten en platforms die uw doelgroep gebruikt om toegang te krijgen tot e-mail. Mensen lezen e-mail in allerlei obscure manieren, maar je kunt waarschijnlijk dekking het belangrijkste is voor uw doelgroep met relatief weinig inspanning.
  • Vergeet niet de tekst gebruiker! Zorg ervoor dat uw Url ‘ s kort uw afbeeldingen hebben alt-tags, je bent over het algemeen leuk om mensen in uw doelgroep die in deze boot. Versioning, gezien de niche, een hoog aandeel van deze.
  • Als al het andere faalt, werken met een deskundige of gebruik één van een overvloed aan tools en services aan het werk voor u doen. Substack heeft een gestripte-terug CMS, Campaign Monitor en MailChimp hebben een ingebouwde template bouwers, en er zijn tal van andere diensten die u zou kunnen gebruiken. De problemen met de compatibiliteit met e-mail zijn legendarisch. Je kan in plaats van uw tijd doorbrengen op dingen als een onderscheidend logo en huisstijl of een landing page die communiceert uw nieuwsbrief.

Uiteindelijk zullen de mensen genieten van een eenvoudige nieuwsbrief vol van inhoud die ze liefde gepresenteerd op een manier die ze kunnen opvangen. Het design mag niet je binden in knopen!

Laten we dit open voor lezers. Bent u in het idee van betaalde nieuwsbrieven?