Klissete som en Lokal Fast?

0
67

Lemme sette scenen litt her.

Har du et nettsted og, som de fleste, det ruller.

Dette nettstedet vil ha modals. Du vil sannsynligvis stilling: fast modale slik at det er forutsigbart plassert uavhengig av bla. Det er mulig modale i seg selv vil bla.

Legg merke til de modale har en lukke-knapp. Vi kan position: absolute det i øvre høyre hjørne, men hvis våre modal ruller, og det er et problem.

Vi har mistet lukk-knappen bak bla.

Bør være en jobb for mer stilling: fast, ikke sant? Egentlig ikke, dessverre, så det er ingen slike ting som en lokal kontekst for stilling: fast.

Vel… egentlig er det litt (nifs) er. Hvis modale har noen form for CSS forandre på det (og det kan allerede hvis du center den ved hjelp av ol’ venstre: 50%; forvandle: translateX(-50%); lure) og deretter de faste stilling lukk-knappen vil komme tilbake hjem:

Men… som forvandle hjalp trekk lukk-knappen på plass igjen, kan du se den oppfører seg som position: absolute og ikke stilling: fast. _(ツ)_/

Det er en mulighet her, skjønt. Ideen er at posisjon: klebrig er, i en forstand, en lokalt omfattet stilling: fast. Hvis vi plasserer lukk-knappen øverst: 0 allikevel, det vil bare holde det som modale ruller ned.

Jeg trodde dette var en interessant mulighet. Til slutt, for å være ærlig, hvis jeg hadde modals jeg var bekymret for å rulle, ville jeg sannsynligvis ha som en .modal-header container og en .modal-innhold container. Overskriften ville sitte på topp alltid, og beholderen vil være ting som kunne bla.