Voorzichtig Nu

0
71

Tom Warren “Chrome is te draaien in de nieuwe Internet Explorer 6” voor De Rand heeft een titel die, tot ons in front-end web developers, suggereert dat Chrome is het draaien in een browser ver achter in technologie en vol met lastige bugs. Afgezien van de incidentele spontane generieke, “Chrome wordt steeds zo slecht de laatste tijd,” is het commentaar van je horen, we weten dat dat niet waar. Chrome vaak leidt de verpakking voor het goede web-tech.

In plaats daarvan gaat het over een andere, even over gevaar: ontwikkelaars het bouwen van sites die specifiek voor Chrome. In theorie, dat is niet echt een ding, zaak, want als u een website bouwen met web standaarden (die er niet echt een alternatief is het werken in Chrome als elke andere moderne web browser. Maar het is een ding als je het bouwen van de site om de een of andere manier geblokkeerd andere browsers en staan alleen Chrome. Warren:

Google is in het midden van een stuk van “het beste werkt met Chrome” berichten zijn we beginnen te zien verschijnen op het web. Google Ontmoeten, Allo, YouTube TV, Google Earth en YouTube Studio Beta alle blok-Windows-10 standaard browser van Microsoft Rand van de toegang tot hen en ze wijzen allemaal gebruikers om te downloaden Chrome in plaats daarvan. Google Ontmoeten, Google Earth en YouTube TV worden ook niet ondersteund door Firefox met berichten te downloaden Chrome.

Ik zou niet spreken van een epidemie, maar het is geen goede trend. Het beste kan ik je vertellen, het is een server-side UA snuiven die volledig blokkeert de sites:

Sheesh.

Als er iets, ik denk dat je gewoon laten mensen de site gebruiken en een waarschuwing weergeven als je echt bang dat een bepaalde functie werkt mogelijk niet. Of nog beter, het oplossen. Ik heb geen achter-de-schermen kennis van de reden waarom ze de keuze gemaakt om te voorkomen dat bepaalde browsers, maar het is moeilijk voor te stellen een technische beperking dat zou van kracht. En als dat zo is, ik zou willen voorstellen het te laten worden zeer publiekelijk bekend te beloon de andere browsers te ondersteunen wat nodig is, in de veronderstelling dat hij een gevestigde standaard.

Nog meer over dan de browser-specifieke websites is te zien browsers schip niet-gestandaardiseerde functies, alleen maar omdat ze willen, niet achter een vendor prefix of een vlag. Er was een tijd dat web-ontwikkelaars zouden hebben gekregen uit de hooivorken worden in werking gesteld als een browser was dit te doen, maar ik heb het gevoel dat sommige zelfgenoegzaamheid sijpelt in.

Deze dagen, de sfeer is meer gecentreerd rond klagen over andere browsers gebrek aan steun voor de dingen. Bijvoorbeeld, een browser schepen iets, zien we een groene stip in caniuse, en we lambast de andere browsers te halen. In plaats daarvan kunnen we de vraag stellen, is het een goed idee om een schip die functie nog?

Geen moderne browser is verzending vendor prefixes meer sinds we uiteindelijk besloten dat was een slecht idee. Een neveneffect daarvan is dat de scheepvaart een nieuwe functie in CSS of JavaScript is alle risicovoller. Ik zou denken dat de scheepvaart een unprefixed functie om een stabiele versie van de browser zou betekenen dat de functie is gestandaardiseerd en niet aanzienlijk gaat veranderen. Maar toch, het is gebeurt.

In CSS, Chrome geleverd motion-* eigenschappen, maar dan is dat allemaal veranderd te offset-*, en de oude beweging-* eigenschappen net gestopt met werken. Dat is meer dan alleen vervelend, dat soort dingen helpt ontwikkelaars rechtvaardigen zeggen, “ik heb net het bouwen van deze site met Chrome, als je het wil gebruiken, gebruik Chrome.” Prima voor een demo, misschien, maar slecht voor de sector als geheel. Nogmaals, ik heb geen inzicht in de reden waarom dit gebeurt, ik ben gewoon een ontwikkelaar op zoek in het van buiten.

Hier is een ander CSS-ik zag net de andere dag. Mensen zijn enthousiast over tekst-decoratie-overslaan: inkt; want het ziet er geweldig en de mensen helpt. Ze gebruiken het veel. Maar blijkbaar is dat niet de juiste naam voor? Het is al veranderd naar tekst-decoratie-skip-inkt: auto; en zo Chrome 64 is canning tekst-decoratie-overslaan: inkt; dat is verwarrend, zelfs voor mensen bij Google.

Chris Krycho had een te nemen over het onlangs zo:

De afgelopen jaren heb ik steeds meer gezien artikelen met koppen dat het uitvoeren van iets als “het is een Nieuwe Functie die Naar de Web” — gevolgd door de inhoud, die wordt beschreven hoe Chrome had uitgevoerd met behulp van een experimentele nieuwe functie. “Je zult in staat zijn om dit snel!” is de belofte.

De realiteit is een beetje ingewikkelder. Soms, ideeën het Chrome-team pioniers hun weg naar de rest van de browsers en worden tools die we allemaal kunnen gebruiken. Soms… maar ze krijgen op de lange baan geschoven, omdat geen van de andere browsers beslissen om ze te implementeren.

Vele malen, wanneer deze laatste tack gebeurt, ontwikkelaars grouse over andere browser makers die “holding het web terug.” Maar er is een fundamenteel probleem in deze manier van naar de dingen te kijken: Chrome is niet de standaard. Het feit dat Chrome stelt iets, en zelfs het feit dat een aantal ontwikkelaars, zoals het niet een standaard te maken. Noch het opleggen van een verplichting om andere browsers te prioriteren, of zelfs om het te verzenden.

Dit is niet alles om te gooien Chrome onder de bus. Ik ben een Chrome-fan. Ik ben er zeker van dat zijn voorbeelden van alle belangrijke leveranciers in dezelfde ader. Ik zou net als mijn twee cent om voorzichtig te zijn nu. Het web is het beste platform voor het bouwen voor en in het algemeen gaan in een richting die maakt dat nog meer het geval. De eenvoudigste manier om de schroef is het niet voorzichtig zijn met de normen.