Var Försiktig Nu

0
85

Tom Warren är “Chrome är att vrida in den nya Internet Explorer 6” för Den Gränsen har en titel som, för oss front-end webbutvecklare, tyder på att Chrome är att förvandlas till en webbläsare långt efter i teknik och fylld med knepiga buggar. Bortsett från enstaka rak arm generisk, “Chrome är att få så dåligt på sistone,” kommentarer du hör, vi vet att det är inte sant. Chrome ofta leder pack för bra webb-tech.

I stället handlar det om en annan lika om fara: utvecklare att bygga webbplatser specifikt för Chrome. I teorin, det är inte riktigt en sak sak, eftersom om du bygger en webbplats med web standards (av vilka det är egentligen inte mycket av en alternativ) det kommer att fungera i Chrome som alla andra moderna webbläsare. Men det är en sak om du bygger webbplatsen för att på något sätt blockera andra webbläsare och endast tillåta Chrome. Warren:

Google har varit i centrum för en hel del “fungerar bäst med Chrome” meddelanden börjar vi se att visas på webben. Google Möta, Allo, YouTube, TV, Google Earth, och YouTube Studio Beta alla blockera Windows-10: s förvalda webbläsare, Microsoft Kanten, från att komma åt dem, och de pekar alla användare att ladda ner Chrome istället. Google Möta, Google Earth, och YouTube TV är inte heller stöd för Firefox med meddelanden du vill ladda ner Chrome.

Jag skulle inte kalla det en epidemi, men det är inte en bra trend. Bästa kan jag säga, det är server-side-UA sniffning som helt blockerar webbplatser:

Sheesh.

Om något, jag tror du skulle bara låta folk använda webbplatsen och visar en varning om du är riktigt orolig för någon viss funktion kanske inte fungerar. Eller ännu bättre, fixa det. Jag har ingen bakom kulisserna kunskap om varför de valt att blockera vissa webbläsare, men det är svårt att föreställa sig en teknisk begränsning som skulle tvinga den. Och om det är, jag skulle föreslå att låta det vara mycket allmänt känt för att uppmuntra den andra webbläsare för att stödja vad som behövs, om det nu är en etablerad standard.

Ännu mer om än i vissa webbläsare webbplatser är att se webbläsare fartyget icke-standardiserade funktioner bara för att de vill ha dem, inte bakom någon av de leverantörer prefix eller flagga. Det fanns en tid när webbutvecklare skulle ha kommit ut högafflar om en webbläsare som gjorde detta, men jag känner viss självbelåtenhet sipprar in.

Dessa dagar, vibe är mer centrerad kring att klaga på andra webbläsare saknar stöd för saker. Till exempel, en webbläsare fartyg, något vi ser en grön prick i caniuse, och vi skälla ut den andra webbläsare för att komma ikapp. Istället skulle vi kunna fråga, var det en bra idé att fartyg som har ännu?

Ingen modern webbläsare frakt säljaren prefix längre eftersom vi alla i slutändan har beslutat att det var en dålig idé. En bieffekt av det är att skicka ett nytt inslag i CSS eller JavaScript är alla riskfyllda. Jag skulle tro att det frakt en unprefixed har en stabil version av webbläsaren skulle innebära att funktionen är standardiserade och som inte kommer att väsentligt förändras. Men, det som har hänt.

I CSS, Krom levereras rörelse-* egenskaper, men då allt ändrades till offset-*, och den gamla motion-* egenskaper bara slutat att fungera. Det är mer än bara irriterande, denna typ av sak som hjälper utvecklare att motivera att säga, “jag bara bygga denna webbplats för Chrome om du vill använda det, eller använda Chrome.” Bra för en demo, kanske, men dåligt för webb-branschen som helhet. Återigen, jag har ingen speciell insikt i varför det här händer, jag är bara en utvecklare att titta in från utsidan.

Här är en annan CSS-jag såg bara den andra dagen. Människor är glada om text-decoration-hoppa över: bläck, eftersom det ser bra ut och hjälper människor. De använder den en hel del. Men tydligen, det är inte rätt namn för det? Det som har ändrats till text-decoration-hoppa-bläck: auto; och så Chrome 64 är canning text-decoration-hoppa över: bläck, vilket är förvirrande även för personer som på Google.

Chris Krycho hade en ta på det nyligen:

Under de senaste åren, jag har allt sett artiklar med rubriker som går något i stil med “Nya Funktionen Kommer Att Webben” — följt av innehåll som beskrev hur Chrome hade genomfört ett försök med en ny funktion. “Du kommer att kunna använda detta snart!” har varit den lovar.

Verkligheten är lite mer komplicerad. Ibland, idéer Chrome laget pionjärer göra sin väg ut till resten av webbläsare och bli verktyg som vi alla använder. Ibland… de får på hyllan eftersom ingen av de andra webbläsare väljer att genomföra dem.

Många gånger, när det senare slaget som händer, utvecklare grouse om andra webbläsare beslutsfattare som “håller på webben tillbaka.” Men det finns ett grundläggande problem i detta sätt att se på saker och ting: Chrome är inte standard. Det faktum att Chrome föreslår något, och även det faktum att ett gäng utvecklare som gillar det, inte en standard att göra. Inte heller införa en skyldighet för andra webbläsare för att prioritera det, eller ens att skicka den.

Detta är inte att kasta Chrome under bussen. Jag är en Chrome-fan. Jag är säker på att det finns exempel från alla de stora leverantörerna på samma sätt. Jag vill bara mina två cent att vara försiktig nu. Webben är den bästa plattformen för att bygga och allmänhet på väg i en riktning som gör det ännu sannare. Det enklaste sättet att skruva upp är inte att vara försiktig med standarder.