Forsiktig Nå

0
82

Tom Warren ‘ s “Chrome er på vei inn i den nye Internet Explorer 6” for Ferd har en tittel som, for oss, front-end web-utviklere, tyder på at Chrome er på vei inn i en nettleser for langt bak i teknologi og fylt med vanskelige bugs. Bortsett fra sporadiske offhand generisk, “Chrome er blitt så dårlig i det siste,” kommentarer du høre, vi vet at det er ikke sant. Chrome ofte fører pack for god web-tech.

I stedet handler det om en annen like om fare: utviklere som bygger nettsteder som er spesifikt for Chrome. I teorien, det er egentlig ikke en ting, fordi hvis du bygger et nettsted med web-standardene (som det egentlig ikke mye av en alternativ) det vil fungere i Chrome som alle andre moderne nettleser. Men det er en ting hvis du bygger nettstedet til noe blokkere andre nettlesere og bare tillate Chrome. Warren:

Google har vært i sentrum for mye av “fungerer best med Chrome” – meldinger vi begynner å se på nettet. Google Møte, Allo, YouTube-TV, Google Earth, og YouTube-Studio Beta-blokkere alle Windows-10 er standard nettleser, Microsoft Kant, fra å få tilgang til dem, og de alle punkt brukere å laste ned Chrome i stedet. Google Møte, Google Earth, og YouTube-TV er også støttes ikke på Firefox med meldinger for å laste ned Chrome.

Jeg ville ikke kalle det en epidemi, men det er ikke en god trend. Beste jeg kan si, det er server-side UA sniffing som helt blokkerer webområder:

Sheesh.

Hvis noe, jeg tror du bare vil la folk bruke nettstedet, og viser en advarsel hvis du er virkelig bekymret for noen bestemt funksjonen fungerer kanskje ikke. Eller enda bedre, fikse det. Jeg har ingen bak-den-scener kunnskap om hvorfor de har valgt å blokkere visse nettlesere, men det er vanskelig å forestille seg en teknisk begrensning som ville tvinge den. Og hvis det er, vil jeg foreslå å la det være svært offentlig kjent for å incentivize de andre nettleserne for å støtte det som er nødvendig, forutsatt at det er en etablert standard.

Enda mer om enn browser-spesifikke nettsteder er å se nettlesere skipet ikke-standardiserte funksjoner bare fordi de vil ha dem, ikke bak en leverandør prefiks eller flagg. Det var en tid da web-utviklere ville ha fått ut pitchforks hvis en nettleser som gjorde dette, men jeg føler noen selvtilfredshet siver inn.

I disse dager, vibe er mer sentrert rundt å klage på andre nettlesere manglende støtte for ting. For eksempel, en nettleser skip noe, kan vi se en grønn prikk i caniuse, og vi lambast de andre nettleserne for å fange opp. I stedet, vi kan spørre, var det en god idé å sende denne funksjonen ennå?

Ingen moderne nettleser er shipping leverandør prefikser lenger siden vi alle til slutt bestemte seg for at det var en dårlig idé. En bivirkning av dette er at man sender en ny funksjon i CSS eller JavaScript er alle risikofylt. Jeg vil tro frakt unprefixed funksjonen til en stabil versjon av nettleseren ville bety at funksjonen er standardiserte og ikke kommer til å vesentlig endre. Likevel, det har skjedd.

I CSS, Chrome fulgte bevegelse-* egenskaper, men så har det forandret seg til å motregne-*, og den gamle bevegelse-* egenskaper bare sluttet å virke. Det er mer enn bare irriterende, den slags ting hjelper utviklere med å rettferdiggjøre sa, “jeg bare bygge denne siden for Chrome, hvis du ønsker å bruke den, bruker du Chrome.” Fint for en demo, kanskje, men dårlig for web-bransjen som helhet. Igjen, jeg har ingen spesiell innsikt i hvorfor dette skjer, jeg er bare en utvikler ser inn fra utsiden.

Her er en annen CSS-en jeg så den andre dagen. Folk er begeistret text-decoration-skip: blekk; fordi det ser bra ut og hjelper folk. De bruker det mye. Men tydeligvis, det er ikke riktig navn for det? Det er blitt endret til ” text-decoration-hopp-blekk: auto; og så Chrome 64 er canning text-decoration-skip: blekk, noe som er forvirrende selv til folk på Google.

Chris Krycho hadde en ta på det nylig også:

I løpet av de siste par årene har jeg stadig sett artikler med overskrifter som går noe sånt som “Nye Funksjonen Kommer Til Web” — etterfulgt av innhold som beskrevet hvordan Chrome hadde gjennomført en eksperimentell ny funksjon. “Vil du være i stand til å bruke dette snart!” har blitt løftet.

Virkeligheten er litt mer komplisert. Noen ganger, ideer Chrome team pionerer gjøre veien ut til resten av nettlesere og bli verktøy vi kan bruke. Noen ganger… de blir henlagt fordi ingen av de andre nettleserne bestemmer seg for å implementere dem.

Mange ganger, når dette siste tack skjer, utviklere grouse om den andre leseren beslutningstakere som er “holde nettet tilbake.” Men det er et grunnleggende problem i denne måten å se på ting: Chrome er ikke standard. Det faktum at Chrome foreslår noe, og selv det faktum at en haug av utviklere liker det, ikke en standard kontroller. Heller ikke pålegge en forpliktelse til andre nettlesere til å prioritere det, eller for å sende den.

Dette er ikke å kaste Chrome under bussen. Jeg er en Chrome-fan. Jeg er sikker på at det finnes eksempler fra alle de store leverandørene i samme retning. Jeg ønsker bare mine to cent til å være forsiktig nå. Internett er den beste plattformen å bygge for, og generelt er på vei i en retning som gjør at enda sannere. Den enkleste måten å skru det opp er ikke å være forsiktig med standarder.