Tack (2017 Edition)

0
110

Som 2017 kommer till ett slut, som vi gör varje år, låt oss ta en nummer-baserade blick tillbaka på CSS-Tricks. Och ännu viktigare, tips vårt kollektiva hat till all y ‘ all som kommer hit och läs platsen.

Vi tror verkligen på den webbplats som någonstans du komma och läsa. Medan en hel del av människors erfarenheter med CSS-Tricks är en plats som visar upp i sökresultaten för att hitta svaret på någon web-design/dev fråga (och det är awesome), ett annat sätt att uppleva webbplatsen är att läsa det som en tidning. Vi publicerar en artikel (eller ett par) nästan varje dag, från en mängd olika författare, med hopp om att det är intressant och utsätter oss alla för att nya idéer.

Enligt Google Analytics, som vi har fått installerat och rapporterade från anonymt sedan dag 1 här, vi hade 75 miljoner sidvisningar i år. Mycket lite av CSS-Tricks använder sig av någon form av “samma sida app” skriver tech, så det är ganska exakt till människor som besöker den och klickar runt. Det är ner från 77 miljoner förra året. Jag vill tro att det är på grund av ad-blockerare, som ofta blockerar Google Analytics, som är i användning för besökare av CSS-Tricks, men det är lika troligt att vi bara ner en lillebror i år. Sessioner är även ner en lillebror på 54 miljoner euro, men Användare stadigt på 21 miljoner kronor.

Vi var på en publicering roll om! Vi publicerade 595 inlägg, blåser bort förra året med endast 442, det tidigare rekordet. Vi publicerade också 50 sidor (dvs utdrag/video/almanac-poster) genom att slå 43 förra året. Visst, vi är i förmån för kvalitet framför kvantitet, men jag tror att detta är en sund publicering takt när vårt mål är att kunna läsa, i en mening, som en tidning. Det har varit mer klart för mig detta år. Vi producerar innehåll med kompletterande mål och ett av dessa mål är att i en tidning. Vi hoppas webbplatsen är värt att läsa och dag efter dag och vecka efter vecka. Den andra är att innehållet varar och är referenceable för många år framöver. Förhoppningsvis tänker på saker på det sättet kan vara en ledstjärna, balansera nyheter och referens innehåll, samtidigt som man undviker saker som är varken eller.

Jag har alltid önskat att det var ett enkelt sätt att få reda på vad de mest populära artiklar publicerade det året var, men jag har fortfarande inte ett bra sätt att göra det. Topp 10 domineras av våra guider, saker som våra Guider på Nätet, Flexbox, SVG, och centrering.

De topp 10 utgör omkring 15% av den totala trafiken, som är en massiv skiva, men som lämnar 85% av trafiken som en del av den “långa svansen”. Det är en tillfredsställande tänkt när du är i det för lång haul som vi är. Inte varje artikel en enorm topp 10 smash-hit, men inte bidra till att den långa svansen som är en mycket större bit tillsammans ändå.

För den sista gäng månader, vi har varit med Algolia för sökning. Min plan har bara 7 dagar på analytics retention, vilket inte är tillräckligt med data för att avslöja stora trender. När man ser på en vecka av data men kan du se några överraskande upp termer som Reagerar, SVG, grid, flexbox, typsnitt, gränsen… en Annan sak som är klart är att on-site search är ganska viktigt. Algolia rapporter ~15,000 frågor en dag. Jag tror inte att det representerar “som användaren skrev in i en sak och lämnat in det” eftersom sökningen sker i realtid, så att varje tecken som skrivs kan resultera i en fråga. Fortfarande, sannolikt hundratals eller låg tusentals sökningar per dag.

Jag kommer att konvertera oss tillbaka till att använda Google-sökning. Jag tror Algolia är en fantastisk produkt, jag har bara inte att utvecklare just nu för att ge det arbete som den behöver.

Placeringen av y ‘ all verkar sprida sig internationellt lite. Usa är nere på 22% av trafiken från 23% och Indien tillbaka till ner till 11% från 12% (vilket innebär mer trafik kom från någon annanstans). Dessa är topp 2, då det går STORBRITANNIEN, Tyskland, Kanada, Frankrike, Nederländerna, Polen, Ryssland, Brasilien. Vad som skulle vara riktigt intressant är att räkna ut besökare per capita. Till exempel, Singapore har en befolkning på 5,6 miljoner kronor och hade 111,319 unika användare, så man kan säga att ca 2% av Singaporeaner besökte CSS-Tricks förra året. Lols förmodligen inte, men hey det är det som back-of-the-servett matematik visar. Medan de med 4,6 miljoner unika besökare från USA jämfört med 323 miljoner invånare innebär att endast 1,5% har besökt.

Vi fick ungefär 10,000 nyhetsbrev abonnenter i år för en summa av 31,376. Det är ungefär en tredjedel av hela listan storlek. Jag älskar vårt nyhetsbrev. Jag tror att det har massor av potential och är alltid värda att läsa. För att vara helt ärlig skulle jag vilja se på vårt nyhetsbrev abonnentnummer vara högre än våra anhängare, men som kommer att vara en lång backe att klättra.

Sök ursprung 86.6% av den trafik vi får. Direkta besök och remiss länkar resultera i ytterligare 5% vardera. Sociala medier bara är 2,5 procent. När jag ser att jag påminns om den oproportionerligt mycket energi läggs på det. Fortfarande, det ligger i linje med vårt mål att bli en publikation personer som regelbundet läsa och vara en källa för nyheter, så det känns värt det.

På tal om sociala medier, vi steg upp och 44 000 följer på förra året, återigen en häpnadsväckande siffra, men det är ner jämfört med samma kvartal föregående år för de senaste åren. 71,900 tycker om , bara stiger cirka 3000, vilket inte är illa med tanke på att vi knappast göra något alls på . Tillväxten är mycket mer explosiv på YouTube. Vi på 40,123 abonnenter från 32,174 förra året, trots att bara publicera en paultry 6 videoklipp.

Detta är en klassisk slinga i mitt huvud: kanske vi borde ha en särskild social media-person! Men även deltidsanställda är dyra… är det värt det? Hur mycket mer potential finns det? Kunde de lägga så mycket värde att de betalar för sig? Vad annat kunde de göra? Och sedan de frågor som virvlar runt i mitt huvud så snabbt tanken fizzles ut. Jag antar att jag ska bara säga att om sånt som intresserar dig, nå ut!

För en gångs skull, mobil trafik är faktiskt upp. 6,2 procent i år, från under 5% förra året. Branschen, som är botten. CSS-Tricks är bara konstig på det sättet. En hel del utvecklare b letar saker på jobbet, föga förvånande. Mindre än 1 procent är surfplattor. 30% av den mobila trafiken är iPhones.

Y ‘ all vänster om 5,040 synpunkter på webbplatsen i år, vilket är en lillebror ner år över år från de senaste åren, men det känns faktiskt betydligt fram till mig, eftersom vi har varit mycket strängare om vilka kommentarer som vi publicerar här året. Jag gör den stora majoriteten av moderering av kommentarer och jag papperskorgen mycket mer än jag brukade. Något off-topic, otrevlig eller ohjälpsam inte se dagens ljus. Jag hoppas att inte skrämma dig från att kommentera. I själva verket, jag hoppas att det uppmuntrar till det. Något om ämnet och till hjälp kommer absolut att publiceras och inte försvinner i ett hav av skräp.

Vi har haft 20,238 människor att använda vårt kontaktformulär. Oroa dig inte, jag älskar e-post.

Målet Recension

Dubbel nyhetsbrev prenumeranter. Vi hade inte dubbel men vi ökade med en tredjedel, vilket är ganska stark. Speciellt eftersom vi gjorde lite för att något för att främja det. Vi måste nog göra ett bättre jobb för att främja det och på något sätt incentivizing registreringar, särskilt eftersom det är ett bra sätt att nå människor.

Mer para ihop videor. Ganska svårt att misslyckas här. Den största svårigheten är schemaläggning av flera personer tillsammans, kombinerat med trycket av att producera något värt att titta på. Det är en sak för en ljud-podcast som ShopTalk där vi kan boka in någon och bara chit-chat om teknik. Det är en annan sak att be någon att koppla ihop med dig och i huvudsak lever kodning. Det är fortfarande en bra idé, det bara behöver en mer allvarliga tid, engagemang och ledare. Och ärligt talat, förmodligen en sponsor så att det kan vara värt att allas tid.

Upprätthålla en mestadels daglig publicering schema. In och kolla! Detta är första året vi har faktiskt hållit en ärlig mot gud schema, strukturerade efter dagliga inlägg. Vi kommer att gå vidare med för att komma in.

Montera innehåll i mer användbart sätt. Vi fick en bra start på det här med Guider. Vi har inte gjort ett ton med dem ännu, men vi har gett oss själva ett sätt att bygga upp dessa utan alltför mycket ansträngning, och jag tror att den potential som finns i dem är fantastiska.

Nya Mål

Publicera något i ett nytt format. Vi har en hel del att publicera makt runt här med massor av författare och en solid plattform. Låt oss använda den för att publicera en bok eller något bok-som.

Mer redaktionellt vision. Visserligen är det vi som publiceras varje dag är lite slumpmässigt. Det är inte en hemsk sak eftersom platsen har en nisch i alla fall, men jag skulle kalla det ett bra mål att utöva vissa redaktionella vägledning för vad vi publicerar och när. Enligt driftsättning och valla arbete som är en bra plats för denna webbplats och publicera det med timing som gör någon form av känsla.

Intressant sponsring partners. Det mest givande och kraftfullt partnerskap mellan sponsorer och publikationer är de av ömsesidig respekt och beundran. Det finns massor av företag där ute som jag tycker gör ett fantastiskt jobb med att bygga upp vad de bygga, och jag skulle vilja att skapa relationer med dem för att marknadsföra vad de gör. Och att göra marknadsföring på ett sätt som vi har en unik möjlighet att göra. Hör av dig om du tror att du är en del av det företaget.

Skapa en annan mycket populär sida. Det är bara en fråga om tid och ämne. Jag skulle vilja hitta minst ett webbutveckling ämne som verkligen skulle kunna använda en stark referens sidan och spendera en bra tid att göra vad vi anser en perfekt passform för att, med målet att det verkligen resonans med utvecklare.

Viktigast av allt

Tack, igen, för att vara en del av denna gemenskap.

Se Pennan Sms: a Animation med CSS – tack skärmen! genom att Nooray Yemon (@yemon) på CodePen.

SHARE
Previous articleWhat You Build
Next articleTakk (2017 Edition)