Vad Du Bygger

0
116

Jag twittrade detta igår och det verkade som resonerar med en del folk:

Bara en liten påminnelse om att det är cirka 100 gånger mer viktigt vad du bygga än hur du bygger det.

— Chris Coyier (@chriscoyier) den 10 December 2017

Vad jag kände när jag skrev att det var en lite trött på ändlösa diskussioner om teknisk petitesser och längtan efter mer fokusera på vad vi bygger och diskussion om varför.

Om du är en läsare av den här webbplatsen, du och jag lever i samma bubbla. Det är en trevlig bubbla. Det är fullt av smarta människor som gillar att prata om web design och utveckling. Jag lever det och älska det.

Det är lätt att hamna i en hetsig diskussion om ramverk, vilken typ av klass namn göra det mesta bemärkelse, som optimering tekniker som är mest viktigt, eller hur stor del av din kodbas bör vara ansvarig för styling. De är stora diskussioner som styr vår bransch.

Men vad är viktigare? Namnformatet som du valt eller om dina användare kan faktiskt boka en flygresa? Som statligt butik bibliotek som du valt eller om du faktiskt hade halsduk ditt användarnamn letade efter? Som kommandoraden verktyg som drog din beroenden eller om någon kunde hitta och läs instruktionerna för att skicka i deras domstol överklaga?

Jag försökte uppmuntra människor att bygga och tänka på vad de håller på att bygga snarare än att få alltför avskräckt om hur. Du bygger saker för människor och det är ett stort ansvar. En som väger tyngre än tekniska val, lika viktigt som de verkar.

Jag njöt av det stift jag fick på det dock.

De flesta av det centrerad kring det faktum att om du gör dåliga tech val, som begränsar kvaliteten på det man bygger och saktar din förmåga att förändras och anpassa sig till förändrade användarnas behov. Rättvist nog.

Bra teknisk bara kan leda till direkt bättre funktioner och UX för dina användare. Rättvist nog. Bra tech kan vara en konkurrensfördel mellan dig och dina konkurrenter. Rättvist nog.

Min favorit var att ringa ut berättelsen om de tre små grisarna. Om du inte är bekant, det är en Big Bad Wolf som försöker att äta piggies. Var och en av dem och byggde ett hus för att skydda sig. Jag antar att ni kan gissa vilket av de grisar gjorde bättre: den som byggt sina hus av hö, eller gris som byggde sitt hus av tegel.

Rättvist nog.

Drog McLellan får in detta i Allt Som Glisters, men fokuserar på de gamla vs nya tech fråga:

Det finns så många nya verktyg, ramverk, tekniker, stilar och bibliotek för att lära sig. Vet du vad? Du behöver inte använda dem. Du är inte en dålig utvecklare om du använder Grymta även om andra har bytt till Klunk eller Brunch eller Webpack eller Banana Sandwich. Det är nog missriktade att spendera massor av projektet tid att leka med bygga verktyg modet när din förra året bygga verktyg redan gör vad du behöver.

Och denna pärla:

Programvara, ungefär som människor, är född med en hel del potential och inte mycket nytta. Nyfödda — både digitala och köttig — är spännande och söt men de leder också till sömnlösa nätter och pooler av spyor.

Han fortsätter med att säga att det du bygger kan hjälpa diktera ditt tech val. Ah ja, vad som. Inte bara är det dina saker och ting inte litearlly det enda folk bryr sig om, det hjälper också guide tech val.

SHARE
Previous articleWat U Bouwen
Next articleHva Bygger Du