Hva Bygger Du

0
99

Jeg twitret dette i går, og det så ut til å resonere med noen folk:

Bare en liten påminnelse om at det er omtrent 100 ganger mer viktig hva du bygge enn hvordan du bygger den.

— Chris Coyier (@chriscoyier) 10. desember 2017

Hva jeg følte når jeg skrev at det var litt lei av endeløse diskusjoner på tech minutia og lengsel etter mer fokus på hva vi er bygg og diskusjon om hvorfor.

Hvis du er en leser av dette nettsted, du og jeg bor i samme boble. Det er en fin boble. Den er full av smarte folk som liker å prate om web-design og utvikling. Jeg bor det og elsker det.

Det er lett å komme inn i en oppvarmet diskusjon om rammer, hvilken type klasse navn gjøre det mest fornuftig, som optimalisering teknikker er viktigst, eller hvilken del av koden din base-er skal være ansvarlig for styling. De er gode diskusjoner som guiden vår bransje.

Men hva er mer viktig? Navnekonvensjonen du valgte, eller hvis brukeren kan faktisk bestille flybilletter? Som staten store biblioteket du har valgt, eller hvis du faktisk hadde skjerfet ditt brukernavn og var på utkikk etter? Hvilken kommando linje verktøy trukket din avhengigheter eller om noen var i stand til å finne og lese instruksjonene for å sende inn sine domstolen appell?

Jeg prøvde å oppmuntre folk til å bygge og tenke på hva de bygger snarere enn å komme for motet om hvordan. Du bygger ting for mennesker og det er et stort ansvar. En som oppveier tekniske valg, så viktig som de synes.

Jeg likte pushback jeg fikk på det selv.

Det meste av det som er sentrert rundt det faktum at hvis du gjør dårlig tech valg, som begrenser kvaliteten på hva du bygge og reduserer din evne til å endre og tilpasse seg endrede brukerbehov. Fair nok.

God tech bare kan føre til direkte bedre funksjoner og UX for brukerne. Fair nok. God teknisk kan være en faktor mellom deg og din konkurranse. Fair nok.

Min favoritt var å rope ut historien om de tre små griser. Hvis du ikke er kjent, det er en Big Bad Wolf som prøver å spise piggies. Hver av dem bygget et hus for å beskytte seg selv. Jeg kan tenke meg kan du gjette hvilken av de griser gjorde det bedre: den som bygde huset sitt ut av høyet, eller gris, som bygget sitt hus av murstein.

Fair nok.

Drew McLellan kommer inn på dette i Alle Som Glisters, men fokuserer på den gamle kontra nye tech-problemet:

Det er så mange nye verktøy, rammeverk, teknikker, stiler og biblioteker for å lære. Vet du hva? Du trenger ikke å bruke dem. Du er ikke en dårlig utvikleren hvis du bruker Grynt selv om andre har slått å Svelge eller Brunsj eller Webpack eller Banan Sandwich. Det er nok misforstått å bruke masse prosjekt tid på å rote rundt med bygge-verktøyet moter når så siste året bygge verktøyet er allerede å gjøre hva du trenger.

Og denne perlen:

Programvare, mye som mennesker er født med en hel masse potensial og ikke mye verktøy. Nyfødte — både digitalt og kjøttfull — er spennende og søt, men de kan også føre til søvnløse netter og bassenger av spy.

Han fortsetter med å si at det du bygger kan bidra til å diktere din tech valg. Ah ja, hva. Ikke bare er hva ting betyr litearlly det eneste folk bryr seg om, det bidrar også til guide tech valg.

SHARE
Previous articleVad Du Bygger
Next articleWas Sie Bauen