2017 Personeel Favorieten

0
81

Het was een zeer productief jaar voor de web-community, en als ieder van ons hier op CSS-Tricks zwierven rond te conferenties, lees de berichten en gebouwd projecten, waren er een aantal hoogtepunten van de bijdragen die echt vast uit naar ons. Ieder van ons geplukt 5 bronnen die het meest nuttig is de meest unieke, of zijn er dingen die u zou kunnen hebben gemist dat we denken dat het de moeite waard.

Sarah ‘ s Picks

Het Wonder van Generatoren

Ik heel graag als iemand neemt een diepe duik op een bepaald onderwerp en doet dat goed. Ik had de eer om het zien van Bodil Stokke geven deze talk op Frontend Conferentie van Zürich en het is zo charmant en onderhoudend als leerzaam.

Ontwerpen met Raster

Jen Simmons heeft betrekking op de status van CSS Grid, en hoe er mee te werken, van ontwerp tot ontwikkeling. Jen is een meester van het raster en het lab gedeelte van haar site laat de mogelijkheden van dit medium.

Een update sinds dit gesprek is gekomen: Grid heeft ook geleverd in Microsoft Rand.

Vue Apollo

Dit is meer als twee dingen die ik ben geïnteresseerd in is verpakt in een enkel ding. Guillaume Chau heeft een geweldige job gedaan van het maken van een Apollo/GraphQL integratie voor Vue, waaronder een paar grote demo ‘ s te verkennen.

De Codering Trein

Deze bron is geweest voor een tijdje, maar Dan nu heeft zo ‘ n grote collectie dat het een geweldige tijd om op te noemen.

De codering van de Trein zijn kleine, half uur met de brokken van tutorials – alles van het maken van een star veld om te leren hoe Neurale Netwerken werken. Dan is een ongelooflijk boeiende en sympathieke instructeur en voelt u zich zeer welkom bij het verkennen van nieuwe concepten.

Beweging in het Ontwerp-Systemen

Val Hoofd raakt de kern van de zaak als het gaat om het integreren van beweging in een Ontwerp-Systeem of Component Library.

Kan het echt moeilijk om te communiceren animatie omdat je per se nodig om samen te werken tussen design en engineering. Val geeft je een aantal tools om dit proces goed te functioneren.

Robin ‘ s Picks

Ontwerp-Systemen

Ontwerp van Systemen door Alla Kholmatova was één van de beste boeken die ik lees in 2017.

Het is een boek over hoe om samen te werken met een team en laat zien dat kwalitatief goede code is slechts één onderdeel van het ontwerpen van grote systemen op het web. Het boek gaat niet zozeer over het ontwerp zo veel als het is over het leren hoe om te communiceren over grote groepen van mensen en hoe we beter kunnen communiceren met iedereen in een organisatie.

Web Typografie

Een andere geweldige boek dat ik gelezen dit jaar was het voor Web Typografie door Richard Rutter, deze richt zich veel meer op de relatie tussen CSS en drukwerk.

Mijn favoriete deel van het boek wel is waar Richard beschrijft dat web typografie is fundamenteel verschillend van andere vormen van drukwerk en vereist een reeks van nieuwe vaardigheden. Het maakt voor de spannende lezen.

Paars.pm

Voor de meeste van dit jaar heb ik gericht op het verbeteren van mijn UX en product design vaardigheden en ik moet zeggen dat Paars was de meest nuttige tool voor het organiseren van grote hoeveelheden gegevens en onderzoek. Ik gebruikte het als een archief dat bewaard elk document dat ik heb gemaakt, elke Balsamiq wireframe en hi-fi Figma mock-up die ik heb gemaakt, allemaal op één plek. Dit maakte het zo veel makkelijker om te communiceren met andere teams en leg mijn denken over een project.

Figma

Dit jaar ben ik overgestapt naar het gebruik van de web-based design tool Figma full-time. Het is dus erg nuttig, want mijn baan, werk vereist samen met tientallen ingenieurs, product managers en andere ontwerpers — dus in staat snel te delen met een mockup met hen en krijgen feedback is exponentieel beter mijn ontwerp karbonades. Plus, het doet me denken aan Vuurwerk dat is waarschijnlijk een van de beste apps die ooit gemaakt is.

Inkwell

Dit jaar Hoefler & Co. uitgebracht Inktpot, een nieuwe familie van lettertypes die bootst een verscheidenheid van stijlen van het handschrift en ik kan niet stoppen met denken over hen. Een goed voorbeeld van hun gebruik op Chris’ blog waar al deze rare stijlen niet zou werken, maar op een of andere manier hebben ze gewoon.

Chris’ Picks

Een Ontwerp voor Alle Amerikanen door Mina Markham

Een masterclass in het openbaar te spreken als je het mij vraagt. Grappige, persoonlijke en recht op zijn doel voor het soort werk dat velen van ons doen.

Begrip

Begrip is waarschijnlijk de meest significante bit van nieuwe software, ik heb de overstap naar dit jaar. Het is een notitie-app op de kern en het functie-rijke in dat opzicht. Een van mijn favorieten functies is dat elke noot is ook een map, zodat je kunt krijgen als geneste als u graag met uw organisatie. Als je het een kans, ik wed dat je zult in staat zijn om te zien hoe het snel kan vervangen tal van andere apps.

Het meest belangrijk zijn om een lijst als deze, is dat het is gebouwd voor het web, maar ook native apps op verschillende platformen. Ik denk 2017 belangrijk was in dat we begonnen om echt het gevoel een vervaging tussen wat is web en wat is platform native. Ik vermoed dat het zal moeilijker te krijgen en moeilijk te vertellen, en dan met alle voordelen van het web is inherent, het zal minder en minder zin om te bouwen ergens anders.

CSS

CSS was een memorabel jaar. CSS Grid, natuurlijk, maar we hebben ook een font-weergave starten om het schip, dat is geweldig voor de prestaties. We kregen bezienswaardigheid keuzemogelijkheden zoals :focus-in, dat bewijzen ouder kiezers zijn niet onmogelijk. Vector graphics heeft verplaatst manier in CSS met een verzameling van eigenschappen, met inbegrip van animatie en beweging. Je zou kunnen zeggen CSS heeft gekregen meer in staat en gemakkelijker. Ik heb genoten van het schrijven van berichten als deze over een slider die laat zien hoe ver je kunt krijgen in de CSS van deze dagen.

RIP Firebug

Ik denk dat het mooie van de Firebug homepage is een eerbetoon, afscheid, en korte geschiedenis van Firebug. Firebug is de basis gelegd voor wat goed DevTools kon worden. Ik ben blij dat browsers hebben genomen dat ze in-house en draaide ze in de krachtpatsers we nu gebruiken, maar dat is allemaal te danken aan Firebug.

Als ik moest kiezen de meest belangrijke drie dingen die het web de ontwikkeling van het platform is vandaag: 1) DevTooling, gestart door Firebug 2) De overeenkomst in alle browsers die webstandaarden iedereen baat bij heeft en eigenlijk worden gedisciplineerd over de toepassing van dat denken 3) Wintergroene browsers.

PWAs

Ik voel me als Progressieve Web Apps zijn in wezen goede marketing voor een verzameling van goede ideeën die zullen profiteren van een website. Dat is precies het geval Jason Grigsby maakt:

Dat maakt het een makkelijk kiezen voor 2017. HTTPS! Dienstverleners voor offline vriendelijkheid! Prestatie gericht! Die dingen doen, worden beloond met meer functies die native apps te genieten, zoals met een positie op het startscherm op mobiele apparaten. Vervagen lijnen, y ‘ all! Zelfs als je niet alles doen wat op de lijst, zijn er grote voordelen voor elke stap langs de weg.

Geoff ‘ s Picks

CSS Grid

Dit komt niet als een verrassing, maar het is zeker waardig van meerdere vermeldingen. Raster heeft echt verjongd mijn liefde voor CSS. Niet alleen duurt het veel van de complexiteit van de uit lay-outs die gebruikt worden om creatieve toepassingen van praalwagens, displays en positionering, maar het heeft me toegestaan om te snijden CSS frameworks helemaal uit mijn workflow. Ik bedoel, het is die kaders zijn slecht of niet moet worden gebruikt, maar ik persoonlijk leunde op ze te veel voor hun grid-systemen. Dat is niet langer het geval en het resultaat is een minder afhankelijkheid in mijn stack en de vrijheid om te schrijven, meer vanille CSS.

Prototyping Tools

Robin reeds vermeld Figma en dat is helemaal in lijn met wat ik verwijs naar. Het leek alsof er een explosie van innovatie in prototyping tools. Schets, Figma, InVision en, ja, Adobe alle upped hun games van dit jaar en de ontwerpers van het web waren de begunstigden. Deze tools hebben geopend hebben het makkelijker gemaakt om samen te werken met andere ontwerpen, kritiek werken, krijgen feedback van klanten, en uiteindelijk krijgen in de browser sneller. Ik heb nooit minder tijd doorgebracht in het grafisch ontwerpen van software en het is geweldig.

Hier is een voorproefje van wat ik verwijs naar:

  • De Invoering Van InVision Studio
  • De Invoering Van Vrije
  • Privé Delen in de Schets Cloud