Tur att rynka pannan upp och ned

0
127

Jag fick ett mail som gick så här (lätt redigerat för läsbarhet):

CSS gör mig ledsen.

Jag har varit programmering web apps för mer än ett decennium nu. Jag kan arkitekten sak, ladda alla uppgifter som behövs, göra alla humle och hoppar tills jag har en perfekt utformad bit av markeringar med relevant info.

Och då behöver jag för att sätta ett rutan till vänster om en annan ruta. Eller lägga till en rullningslist på grund av att en lista är för stor. Eller, gud förbjude, center för lite text.

Jag slösar timmar och känner mig värdelös och ledsen. Detta händer bara med CSS.

Jag tror att detta är en fråga om praxis. Jag satsar du öva på alla de andra tekniker som är involverade i att bygga webbplatser du arbeta på mer än du öva CSS. Om det är någon tröst, det finns massor av utvecklare där ute som känner precis tvärtom. Design, styling, och gör webb-layout som är lätt att dem jämfört med utformning av data.

Jag har mina tvivel om att CSS är i sig dåligt och dåligt utformade så att det är otroligt intelligenta människor kan inte hantera det. Om det fanns något sätt att mäta det, kan jag sätta mina pengar på CSS-en av de enklare språk för att få bra på, med tanke på lika stora mängder av praktik tid.

I själva verket, Eric Meyer publicerade nyligen en CSS: The Definitive Guide, 4th Edition, vilket är mer än dubbelt så tjock som den ursprungliga versionen, men säger:

CSS har mycket mer möjligheter än någonsin tidigare, det är sant. I den känsla av “hur mycket det potentiellt är att veta”, ja, CSS är mer av en utmaning.

Men de grundläggande principerna och mekanismerna är inte mer komplicerat än de var för ett decennium eller två decennier sedan. Om något, de är lättare att förstå nu, eftersom vi inte har att belamra våra sinnen med float beteenden eller flytande layout bara för att prova att lägga ut en sida.

Ett sätt att smälta som kan vara: om du känner att snakebitten av tidigare CSS, är det dags att prova det igen eftersom det har blivit mer kapabla och, vågar jag säga, lättare.

Vi kan även ta din detaljerna en och en:

Och då behöver jag för att sätta ett rutan till vänster om en annan ruta.

Prova flexbox!

Se Pennan GyZMrj av Chris Coyier (@chriscoyier) på CodePen.

Eller lägga till en rullningslist på grund av att en lista är för stor.

Eller, gud förbjude, center för lite text.

Översvämningen egendom som är bra för hantering av rullningslisten grejer. Du kan även ge dem en stil. Och vi har en hel guide om centrering! Här är en två-fer:

Se Pennan Centrerad Listan av Chris Coyier (@chriscoyier) på CodePen.

Lycka till!