Slå at rynke opp ned

0
108

Jeg fikk en e-post som gikk som dette (lett redigert for lesbarhet):

CSS gjør meg trist.

Jeg har blitt programmering web apps for mer enn et tiår nå. Jeg kan arkitekten ting, last inn alle nødvendige data, gjøre alle hopp og hopp til jeg har en perfekt utformet stykke markup med relevant info.

Og da trenger jeg å sette et boksen til venstre for en annen boks. Eller legg til et rullefelt fordi en liste som er for stor. Eller, gud forby, senter noen tekst.

Jeg kaste bort timer og føle seg verdiløse og trist. Dette skjer kun med CSS.

Jeg tror dette er et spørsmål om praksis. Jeg innsats du trener alle de andre teknologiene som er involvert i å bygge nettsteder du arbeider på mer enn du praksis CSS. Hvis det er noen trøst, er det massevis av utviklere der ute som føler akkurat det motsatte. Design, styling, og gjør web layout er enkel å dem i forhold til architecting data.

Jeg har mine tvil om at CSS er iboende dårlig og dårlig utformet slik at utrolig intelligente mennesker ikke kan håndtere det. Hvis det var noen måte å måle det, ville jeg satt pengene mine på CSS være en av de enklere språk for å få god på, gitt like mengder av praksis tid.

Faktisk, Eric Meyer nylig publisert en CSS: The Definitive Guide, 4th Edition, som er mer enn dobbelt så tykk som den originale versjonen, men sier:

CSS har mye mer muligheter enn noen gang før, det er sant. I den forstand av “hvor mye er det potensielt er å vite”, ja, CSS er mer av en utfordring.

Men kjernen prinsipper og mekanismer er ikke mer komplisert enn de var for et tiår eller to tiår siden. Hvis noe, at de er lettere å forstå nå, fordi vi ikke har rot i våre sinn med float atferd eller innebygd layout bare for å prøve å legge ut en side.

En måte å fordøye det kan være: hvis du føler deg snakebitten av tidligere CSS, er det på tide å prøve det igjen fordi det er blitt mer i stand og, tør jeg si, lettere.

Vi kan også ta deg nærmere en etter en:

Og da trenger jeg å sette et boksen til venstre for en annen boks.

Prøv flexbox!

Se Penn GyZMrj av Chris Coyier (@chriscoyier) på CodePen.

Eller legg til et rullefelt fordi en liste som er for stor.

Eller, gud forby, senter noen tekst.

Overløp eiendommen er stor for håndtering av rullefeltet ting. Du kan selv style dem. Og vi har en hel guide på sentrering! Her er en to-fer:

Se Penn Sentrert Liste av Chris Coyier (@chriscoyier) på CodePen.

Lykke til!