Draai die frown upside down

0
93

Ik kreeg een e-mail dat ging als volgt (licht bewerkt voor leesbaarheid):

CSS maakt me verdrietig.

Ik heb het programmeren van web apps voor meer dan een decennium nu. Ik kan de architect het ding, het laden van alle benodigde gegevens, het maken van de hop en sprongen tot ik een perfect bewerkte stuk van markup met relevante info.

En dan moet ik een vak aan de linkerkant van een ander vak. Of voeg een scrollbar omdat het een lijst is te groot. Of, god verhoede, center tekst.

Ik afval uur en voel me waardeloos en verdrietig. Dit gebeurt alleen met CSS.

Ik denk dat dit een kwestie van oefenen. Ik wed dat je de praktijk van alle andere technologieën die betrokken zijn bij het bouwen van de websites die u meer dan u in de praktijk CSS. Als het enige troost is, zijn er tal van ontwikkelaars die voelt precies het tegenovergestelde. Het ontwerpen, stylen, en daarbij web lay-out zijn gemakkelijk om hen in vergelijking met de architectuur van gegevens.

Ik heb mijn twijfels dat CSS is inherent slecht en slecht ontworpen zodanig dat ongelooflijk intelligente mensen niet meer aankan. Als er een manier was om het te meten, ik zou mijn geld zetten op CSS wordt een van de eenvoudiger talen om er goed in, gegeven gelijke hoeveelheden van de tijd om te oefenen.

In feite, Eric Meyer publiceerde onlangs een CSS: De Definitieve Gids, 4e Editie, die meer dan twee keer zo dik als de originele versie, maar toch zegt:

CSS heeft veel meer mogelijkheden dan ooit tevoren, het is waar. In de zin van “hoe veel er mogelijk is om te weten”, ja, CSS is meer een uitdaging.

Maar de kern van de principes en mechanismen zijn niet ingewikkelder dan ze waren een jaar of zelfs twee decennia geleden. Als er iets, ze zijn gemakkelijker te begrijpen nu, omdat we niet naar de rommel in onze geest te zweven gedrag of inline-lay-out gewoon om te proberen de lay-out van een pagina.

Een manier om te verteren dat zou kunnen zijn: als je het gevoel snakebitten in het verleden door CSS, is het tijd om het nogmaals te proberen omdat het geworden meer in staat, en ik durf te zeggen, makkelijker.

Wij kunnen ook uw specificaties één voor één door:

En dan moet ik een vak aan de linkerkant van een ander vak.

Probeer flexbox!

Zie de Pen GyZMrj door Chris Coyier (@chriscoyier) op CodePen.

Of voeg een scrollbar omdat het een lijst is te groot.

Of, god verhoede, center tekst.

De overflow eigenschap is zeer geschikt voor de afhandeling van scrollbar spullen. U kunt zelfs stijl. En we hebben een hele handleiding over het centreren! Hier is een twee-fer:

Zie de Pen Gecentreerd Lijst van Chris Coyier (@chriscoyier) op CodePen.

Beste van geluk!