Når Du Bare ikke Stole på en Fane

0
118

Trenger vi et ord for når en nettleser kategorien har sittet for lenge, og du bare ikke stole ting skal fungere som forventet av dem når du kommer tilbake?
Jeg twitret om at den andre dagen, og tilsynelatende andre mennesker hadde dem føler.

Det er den følelsen der du bare vet økten er ikke gyldig lenger, og hvis du faktisk prøver å gjøre noe som krever at du er logget på, det er ikke gonna arbeid. Det er spesielt ubehagelig hvis du var faktisk prøver å gjøre noe, og nå er du usikker på om det er gjort eller lagret.

Som for det navnet… her er noen gode fra tråden:

  • Schrödinger ‘ s fane
  • Crusty kategorien
  • Kategorien lukt
  • Ståle kategorien
  • Fossile kategorien
  • Kategorien ta seg en blund
  • Døde kategorien
  • Foreldreløse kategorien
  • Kategorien rot

Så hvordan kan du fikse det?

Det er en UX problem, egentlig. Kommer an på situasjonen. Her er noen alternativer.

Slå det ned.

Bankene gjør dette mye. Når økten er utløpt, som de tidsbegrensning ganske aggressivt, så du trenger ikke bare sitte på siden, de logger du ut og sender deg tilbake til påloggingsskjermen vises med en melding.

De kan advare deg:

Da er du borte:

Det kan virke litt mye for et nettsted med mindre følsom sikkerhet. Men det gjør det ganske pent løse (la oss plukke en) “Døde i Kategorien” problemet. Er du ikke lurer på noe. Det tok affære, logget deg ut, og falt du på en side der det ikke er noen halv-bakt tilstand.

Bli der du er, men advarer om handlinger.

Mange nettsteder vil holde deg innlogget. Ideelt sett, så lenge det er sikkert, du vil være logget inn for alltid før du eksplisitt logg ut. Logging i er en vanskelig dans, som ingen spesielt har og holder deg borte fra å gjøre hva du vil gjøre.

CodePen er i denne kategorien, vil jeg si. Vi vil heller ikke logge deg ut aggressivt, men absolutt du kan få logget ut enten med lange perioder med inaktivitet, eller du kan logge deg ut. Si at du logget ut på en annen kategori… som vil logge deg ut overalt, men i øyeblikket har vi ikke noe for de andre kategoriene til venstre ofte som ser ut som du er logget på.

Det er den “døde i kategorien” problemet. Men vi må advare deg hvis det skjer at du kan faktisk ikke gjøre.

WordPress har en slags vanskelig flow knyttet til dette. Kategoriene kan lett bli død, og hvis de gjør det, får du ingen advarsel på alle. Når du utfører en handling som du ikke kan gjøre, får du dette:

Det er en slags mellommann side som faktisk gjør oppdatere deg økt, så hvis du gjør “prøv igjen”, er det vanligvis fungerer. Det er skremmende hver gang selv. Selv om det ikke fungerer, er den største risiko i WordPress er å miste skrive, men selv da, autolagrede vanligvis redder dagen.

Her er et eksempel på CodePen hvor jeg opprettet en Penn når jeg var logget inn, men du er logget ut andre steder, så prøvde å spare.

Jeg ville gi oss en C – her. Minst du vet hva som skjer og du ikke mister arbeidet, men fra her om det er vanskelig. Du må logge inn på en annen fane, og sannsynligvis kopier og lim inn koden til andre steder for å lagre det, som “dead kategorien” ikke kan få un-dead mindre du oppdatere det.

Hvis vi var ute etter En, vil vi tillate deg å logge inn på denne siden uten forfriskende en eller annen måte, og sørge for at eventuelle ulagrede endret få lagret etter vellykket innlogging. Og med en mislykket innlogging, fortsatt sørge for at du får en kopi av ulagret arbeid eller annen måte. Vi kan kalle det…

Bli der du er, advarer proaktivt.

Kanskje meldinger som: “Du har blitt logget ut. Du kan logge inn her.”

Å vite dette, den fremre enden av ditt nettsted trenger å vite om loggen i status enten jevnlig eller i sanntid. For eksempel, en server-ping hvert X sekund for å sjekke at status og hvis du har blitt logget ut, vises meldingen (uten at noen andre tiltak). Eller kanskje en mer moderne websocket-tilkobling som kan presse logge meldinger når det skjer.

Hvis du kan wire at opp til alt skje på en hvilken som helst side på nettstedet ditt, og ikke krever endring av sider for å fikse det, og aldri miste ulagrede arbeid, som er ganske ideell.

De som virkelig døde kategorien

I verste fall er når kategorien har dødd, og det er ingen vei til bedring. Det trenger ikke fortelle deg at det er døde, etterlot siden kan resultere i ulagret arbeid eller tiltak, og det er ingen advarsel eller utvinning trinn.

Har du sett store UX for dette?

Dette er et stort problem i at det påvirker hver enkelt nettsted, kan du logge deg inn. Det er både suprising at det ikke er mer snakk og beste praksis rundt dette, og at det ikke er noen som skiller seg ut nettsteder som håndterer dette spesielt fantastisk å rope ut.

Vet du om noen spesielt god (eller dårlig) eksempler?