Als Je Gewoon geen Vertrouwen in een Tabblad

0
105

Moeten we een woord voor als een tab in je browser heeft gezeten te lang en je gewoon niet vertrouwen ding gaat werken als je verwacht dat ze doen wanneer kom je terug?
Ik tweeted dat de andere dag en blijkbaar andere mensen had ze zich voelt.

Het gevoel waarbij je gewoon weet dat uw sessie is niet langer geldig en als je echt te proberen om iets te doen, dient u ingelogd te zijn, it ain ‘ t gonna work. Het is bijzonder ongemakkelijk als je eigenlijk probeert te doen iets en nu ben je niet zeker weet of het is uitgevoerd of opgeslagen.

Als voor die naam… hier is een aantal goede items van de draad:

  • Schrödinger ‘ s tabblad
  • Knapperig tabblad
  • Tabblad geur
  • Oude tabblad
  • Versteende tabblad
  • Tabblad slapen
  • Dode tabblad
  • Zwevende tabblad
  • Tabblad rot

Dus hoe ga je dat oplossen?

Het is een UX probleem, echt. Afhankelijk van de situatie. Hier zijn een paar opties.

Sluit het allemaal.

Banken doen dit veel. Wanneer uw sessie is verlopen, waardoor zij termijn vrij agressief, je hoeft niet alleen te zitten op de pagina, log je uit en stuur je terug naar een log-in scherm, met een boodschap.

Zij kunnen u waarschuwen:

Dan bent u gegaan:

Dat lijkt misschien een beetje veel voor een site met minder gevoelig beveiliging. Maar het is heel mooi het oplossen van de (laten we één kiezen) “Dode Tabblad” probleem. U niet af van alles. Er was actie, aangemeld, u, en liet u op een pagina waar er niet een half-gebakken staat.

Blijf waar je bent, maar waarschuwen over de acties.

Veel sites wilt, kunt u aangemeld blijven. Ideaal, zolang het veilig is, zou je worden aangemeld voor altijd totdat u deze expliciet uit te loggen. Het inloggen is een lastige dans die niemand in het bijzonder geniet en houdt je weg van het doen wat je wilt doen.

CodePen is in deze categorie, zou ik zeggen. We hebben liever dat u niet aanmelden out agressief, maar zeker kun je uitgelogd ofwel met lange periodes van inactiviteit, of u kunt uzelf afmelden. Zeggen dat je ingelogd bent op een ander tabblad… dat zal meld u overal uit, maar op het moment dat we niet alles voor die andere tabbladen links vaak die eruit zien als u bent ingelogd.

Dat is de “dode tabblad” probleem. Maar we waarschuwen je als er een actie gebeurt dat kunt u niet doen.

WordPress heeft een soort van onhandig flow in verband met deze. Tabbladen kunnen gemakkelijk worden dood, en als ze dat doen, krijg je geen waarschuwing. Wanneer u een actie uitvoert die je niet kunt doen, krijg je dit:

Dat is een soort van tussenpersoon pagina dat eigenlijk niet het vernieuwen van je sessie, dus als je het doet “probeer opnieuw”, het werkt meestal. Het is eng elke keer al. Zelfs als het niet werkt, de grootste risico ‘ s in WordPress is het verliezen van het schrijven, maar zelfs dan, autosave meestal slaat de dag.

Hier is een voorbeeld op CodePen waar ik gemaakt met een Pen wanneer ik ingelogd was, maar afgemeld elders, dan probeerde te redden.

Ik geef ons een C – hier. Weet je tenminste wat er aan de hand en je verliest geen werk, maar, van hier uit is het lastig. Je hebt om in te loggen op een ander tabblad, en waarschijnlijk kopieer en plak de code elders op te slaan, zoals de “dode tabblad” kan geen un-dead tenzij u vernieuwen.

Als we gunning voor Een a, we zouden toestaan dat u om in te loggen op de pagina verversen of andere manier, en zorg ervoor dat alle niet-opgeslagen gewijzigd worden opgeslagen na het succesvol inloggen. En met een login mislukt, nog steeds zorg ervoor dat je een kopie van niet-opgeslagen werk op een of andere manier. We zouden kunnen noemen dat…

Blijf waar je bent, proactief waarschuwen.

Misschien berichten zoals: “Je bent uitgelogd. U kunt zich opnieuw aanmelden hier.”

Om dit te weten, de front-end van uw site moet weten over het aanmelden status hetzij periodiek of in real-time. Bijvoorbeeld, een server-ping iedere X seconden de status en als je bent uitgelogd, het weergeven van het bericht (zonder enige andere actie). Of misschien een meer moderne websocket-verbinding die kan druk op de afmelden berichten als het gebeurt.

Als u de draad kan dat allemaal gebeuren op elke pagina van de website, niet vereist voor het wijzigen van pagina ‘ s te repareren, en nooit verliezen niet-opgeslagen werk, dat is wel ideaal.

De werkelijk doden tabblad

Het worst case scenario is wanneer de tab is overleden, en er is geen weg naar herstel. Het maakt niet zeggen dat het dood is, het verlaten van de pagina kan resulteren in een niet-opgeslagen werk of acties, en er is geen waarschuwing of herstel stappen.

Heb je gezien grote UX voor dit?

Dit is een groot probleem in dat het invloed heeft op elke site die u zich kunt aanmelden. Het is zowel verrassend dat er niet meer praten en best practices met betrekking tot dit, en dat er geen enkele stand-out sites die het verwerken van dit bijzonder ontzagwekkend om te roepen.

Weet u van een aantal bijzonder goede (of slechte) voorbeelden?