Toegankelijkheid Testing Tools

0
81

Er is een gevoel dat toegankelijkheid niet een checklist, wat betekent dat als je echt probeert om een site toegankelijk is, hoeft u niet om te controleren wat dingen uit een lijst en bel het perfect. De lijst kan worden onvolmaakt zijn, en nog erger, hij neemt de gebruiker uit de vergelijking, zo wordt gezegd.

Karl Bosjes eens betoogd tegen deze:

Ik zou zeggen dat een goed gedocumenteerd proces dat bestaat uit een checklist op basis van de evaluaties van de betere op ervoor te zorgen dat alle behoeften van de gebruikers wordt voldaan, niet slechts enkele gebruikers.

Ik vermeld dit omdat je zou kunnen overwegen een geautomatiseerd toegankelijkheid hulpprogramma voor het testen van een andere vorm van een checklist. Ze hebben regels ingebouwd in hen, en zij testen uw site tegen die lijst van regels.

Ik ben vrij nieuw op het idee van deze dingen, dus geen expert, maar er blijkt heel wat opties! Laten we een kijkje nemen op een aantal van hen.

bijl

De Toegankelijkheid van de Motor voor het geautomatiseerd testen van HTML-gebaseerde user interfaces. Drop bijl op uw bereikbaarheid gebreken!

aXe kunt een kijkje nemen in een HTML-document en het vinden van potentiële problemen van bereikbaarheid en ze melden. Bijvoorbeeld, er zijn browser-extensies (Firefox / Chrome) dat je geven u de mogelijkheid om een rapport te genereren van de toegankelijkheid van fouten op de pagina die u zoekt op.

Op het hart, het is een script, zodat het kan worden gebruikt in alle soorten manieren. U kunt bijvoorbeeld de belasting die script in een Pen en een test die Pen voor toegankelijkheid.

Er is een CLI zodat u kunt integreren in het bouwen van processen of het testen van de omgeving of in de implementatie van de stromen of whatnot.

Lijkt misschien intern-a11y kan helpen script bijl voor extra functionaliteit.

Pa11y

Pa11y is uw geautomatiseerde toegankelijkheid testen pal. Het loopt HTML-CodeSniffer vanaf de opdrachtregel voor programmatische toegankelijkheid van de rapportage.

Pa11y is een ander instrument dat langs deze lijnen. Het is een script dat kan een URL testen voor toegankelijkheid. U kunt raken met het pad naar een bestand of URL uit de command line (pa11y http://example.com) en krijgen een rapport.

Evenals het gebruik van een Knooppunt milieu en configureren het echter nodig. Het is eigenlijk opzettelijk bedoeld om te worden gebruikt alleen programmatisch, want het is de programmatische versie van HTML_CodeSniffer, de bookmarklet/visuele versie.

Er is ook een native app versie, genaamd Koa11y als dat maakt het gebruik makkelijker.

Seren Davies schreef onlangs over een specifiek scenario waar ze geplukt Pa11y over aXe:

We zijn begonnen met het onderzoeken van aXe CLI, maar al snel besefte dat het niet zou passen bij onze eisen. Het kon niet controleren van pagina ‘s die nodig zijn voor een bezoeker om in te loggen, dus terwijl we konden testen onze product pagina’ s, konden we niet testen op een klant-account-pagina ‘ s. In plaats daarvan hebben we verplaatst naar Pa11y. De beforeScript stap konden we inloggen op de site en test pagina ‘ s zoals de volgorde van de geschiedenis.

Google Toegankelijkheid Developer Tools

Google is in het spel met de Toegankelijkheid Developer Tools.

De belangrijkste component is de toegankelijkheid audit: een verzameling controleregels controleren voor gemeenschappelijke problemen van bereikbaarheid, en een API voor het uitvoeren van deze regels in een HTML-pagina.

Het is vergelijkbaar met de anderen in het feit dat het is ontworpen om te worden gebruikt op verschillende manieren, zoals Grunt taak, vanaf de opdrachtregel, of de browser.

Addy Osmani heeft a11y, aangedreven door Chrome Toegankelijkheid Gereedschappen, waarin wordt voorzien in een mooier API en mooier rapportage.

Het lijkt alsof de meeste van Google ‘ s website auditing gewicht is geworpen achter de Vuurtoren deze dagen al, die zijn toegankelijkheid te testen. Bijvoorbeeld, de “Knoppen Hebben Een Toegankelijke Naam” test, maar die test is eigenlijk bijl onder de motorkap.

Het is mij onduidelijk als Vuurtoren loopt een volledige en up-to-date bijl audit of niet, en als de Toegankelijkheid Developer Tools zijn een soort van deprecated in het voordeel van dat of wat.

Geautomatiseerde Hulpprogramma voor het Testen van de Toegankelijkheid (AATT)

PayPal is in het spel met AATT, een combinatie en uitbreiding van de reeds genoemde tools:

Browser-based toegankelijkheid testen van instrumenten en plug-ins vereist het handmatig testen van elke pagina, een voor een tijd. Tools die kunnen kruipen van een website kan alleen scannen op pagina ‘ s die niet nodig de aanmeldgegevens, en die niet achter een firewall. In plaats van ontwikkelen, testen, en het gebruik van een afzonderlijke toegankelijkheid test suite, kunt u nu de integratie van het testen van de toegankelijkheid in uw bestaande automatisering test suite met AATT.

AATT bevat HTML-CodeSniffer, bijl en Chrome developer tool met Express en PhantomJS, die draait op het Knooppunt.

Het draait op een server met een API kunt u gebruiken bij het testen van pagina ‘ s op andere servers.

accessibilityjs

GitHub zich onlangs accessibilityjs, de tool die ze gebruiken zelf de toegankelijkheid van het testen. Ze gebruiken het op de client-kant, waar, als het een fout ontdekt, geldt een kanjer van een rode rand en geldt een klik op handler, zodat je er op kan klikken om je te vertellen wat het probleem is.

Ze toepassingsgebied het voor deze veel voorkomende fouten:

  • ImageWithoutAltAttributeError
  • ElementWithoutLabelError
  • LinkWithoutLabelOrRoleError
  • LabelMissingControlError
  • InputMissingLabelError
  • ButtonWithoutLabelError
  • ARIAAttributeMissingError

Eervolle Vermeldingen

Ik ben niet met opzet proberen te voorzien of verbergen, met name de toegankelijkheid van het hulpprogramma voor het testen. Al dit materiaal is nieuw voor mij. Het leek net deze waren veel van de grote spelers. Maar zoeken op internet rond onthult veel meer!

  • Tanaguru: “Geautomatiseerde toegankelijkheid (a11y) hulpprogramma voor het testen, met de nadruk op betrouwbaarheid en automatisering”
  • De A11y Machine “is een geautomatiseerd hulpprogramma voor het testen van de toegankelijkheid die kruipt en tests pagina’ s van een web applicatie voor het produceren van gedetailleerde rapporten.”
  • tota11y: “de toegankelijkheid (a11y) visualisatie toolkit”