Tillgänglighet Testverktyg

0
114

Det är en känsla som tillgänglighet är inte en checklista, vilket innebär att om du verkligen försöker att göra en webbplats tillgänglig, du inte bara att få in vissa saker en lista och kallar det perfekt. Listan kan vara bristfällig och värre, det tar användaren ur ekvationen, så är det sagt.

Karl Lundar en gång argumenterade mot detta:

Jag vill hävda att det finns en väl dokumenterad process som omfattar checklista-baserade utvärderingar är bättre på att se till att alla användares behov tillgodoses, inte bara vissa användare.

Jag nämner detta eftersom du kanske överväga en automatiserad tillgänglighet testverktyg en annan form av en checklista. De har regler som byggs in i dem, och de testa din webbplats mot den lista av regler.

Jag är ganska ny till tanken på dessa saker, så ingen expert här, men det verkar finnas en hel del alternativ! Låt oss ta en titt på några av dem.

yxa

Tillgängligheten Motor för automatiserad testning av HTML-baserade användargränssnitt. Släpp yxan på din tillgänglighet fel!

yxan kan ta en titt på ett HTML-dokument och hitta potentiella problem med tillgängligheten och rapportera dem till dig. Det finns till exempel webbläsare (Firefox / Chrome) som ger dig möjlighet att generera en rapport av tillgänglighet fel på sidan som du tittar på.

Vid det hjärta, det är ett manus, så att den kan användas i alla typer av vägar. Du kan till exempel ladda upp skriptet i en Penna och testa att Pennan för tillgänglighet.

Det är en SYSTEMKALLELSESPÅRARE, så att du kan integrera den i bygga processer eller testmiljöer eller distribution av flöden eller whatnot.

Ser ut som kanske praktikant-a11y kan hjälpa script yxa för extra funktionalitet.

Pa11y

Pa11y är din automatiserad tillgänglighet testa pal. Det går HTML-CodeSniffer från kommandoraden för programmatisk tillgänglighet rapportering.

Pa11y är ett annat verktyg längs dessa linjer. Det är ett skript som kan testa en URL-adress för frågor som rör tillgänglighet. Du kan slå på den med en sökväg eller WEBBADRESS från kommandoraden (pa11y http://example.com) och få en rapport om.

Liksom använda det från en Nod miljö och konfigurera det dock som behövs. Det är faktiskt avsiktligt tänkt att användas endast programmatiskt, eftersom det är den programmatiska version av HTML_CodeSniffer, bookmarklet/visuell version.

Det är också en native app-version som kallas Koa11y om som gör användningen enklare.

Seren Davies skrev nyligen om ett specifikt scenario där de plockade Pa11y över aXe:

Vi började med att undersöka aXe-CLI, men insåg snart att det inte skulle passa våra behov. Det kunde inte in sidor som krävs för en besökare att logga in, så även om vi skulle kunna testa vår produkt sidor, vi kunde inte testa någon kundkonto sidor. Istället flyttade vi över till Pa11y. Dess beforeScript steg innebar att vi kunde logga in på sidan och testa sidor som för historien.

Google Tillgänglighet Verktyg För Utvecklare

Google är med i spelet med Tillgänglighet Developer Tools.

Dess viktigaste komponent är tillgången revision: en samling av revisionen regler för att kontrollera för gemensamma problem med tillgängligheten, och ett API för att driva dessa regler i en HTML-sida.

Det liknar de andra genom att den är utformad för att användas på olika sätt, som Grymta uppgift, från kommandoraden, eller i webbläsaren.

Addy Osmani har a11y, som drivs av Chrome hjälpmedel, som verkar ge en trevligare API och trevligare rapportering.

Det verkar som de flesta av Googles webbplats revision vikt kastas bakom Fyren i dessa dagar dock, som inkluderar tillgänglighet tester. Till exempel, “Knappar Har En Tillgänglig Namnet” test, men att testa är faktiskt yxa under huven.

Det är oklart för mig om Fyren driver en komplett och up-to-date yxa revision eller inte, och om Tillgängligheten Developer Tools är ett slags bortvalda till förmån för, eller vad.

Automatiserad Tillgänglighet testverktyg (AATT)

PayPal är med i spelet med AATT, en kombination och förlängning av redan nämnda verktyg:

Browser-baserade tillgängligheten testverktyg och plugins som kräver manuellt testa varje sida, en i taget. Verktyg som kan genomsöka en webbplats kan bara skanna sidor som inte kräver inloggningsuppgifter, och som inte är bakom en brandvägg. I stället för att utveckla, testa och använda en separat tillgänglighet test suite, du kan nu integrera tillgänglighet tester i din befintliga automation test suite med AATT.

AATT innehåller HTML-CodeSniffer, yxa, och Chrome developer tool med Snabb och PhantomJS, som körs på Noden.

Det snurrar upp en server med ett API kan du använda för att testa sidor på andra servrar.

accessibilityjs

GitHub sig nyligen släppt accessibilityjs, de verktyg de använder sig av för tillgänglighet testning. De använder det på klientsidan, där när det hittar ett fel, det gäller en stor stor röd kant och gäller ett klick föraren så att du kan klicka på det för att berätta vad problemet är.

De möjligheter som detta för att dessa vanliga fel:

  • ImageWithoutAltAttributeError
  • ElementWithoutLabelError
  • LinkWithoutLabelOrRoleError
  • LabelMissingControlError
  • InputMissingLabelError
  • ButtonWithoutLabelError
  • ARIAAttributeMissingError

Hedersomnämnanden

Jag är inte avsiktligt försöker funktion eller dölja någon viss tillgänglighet testverktyg. Allt det här är nytt för mig. Det verkade som om dessa var en hel del av de stora spelarna. Men web söka runt avslöjar mycket mer!

  • Tanaguru: “Automatiserad tillgänglighet (a11y) testverktyg, med betoning på pålitligheten och automation”
  • Den A11y Machine “är en automatiserad tillgänglighet testverktyg som kryper och tester sidorna av en webbapplikation för att ta fram detaljerade rapporter.”
  • tota11y: “en tillgänglighet (a11y) visualisering toolkit”