Front-End Sjekklisten er bare et verktøy som… alt avhenger av deg.

0
136

En måned siden, jeg lanserte Front-End Sjekkliste på GitHub. I mindre enn 2 uker, mer enn 10 000 mennesker over hele verden spilte depotet. Det var helt uventet og utrolig!

Jeg har jobbet som en front-end utvikler siden 2011, men jeg begynte å bygge nettsteder i 2000. Siden da, som oss alle, jeg har prøvd å forbedre kvaliteten på koden min og levere nettsider raskere. Langs veien, jeg har vært administrerende utviklere fra to forskjellige land. Det har hjulpet meg til å produsere en sjekkliste som er litt annerledes enn hva jeg har funnet på rundt på nettet de siste årene.

Mens jeg var å skape den sjekkliste, har jeg kontinuerlig hadde boken “Sjekkliste Manifestet: Hvordan Få Ting Riktig” av Atul Gawade i tankene. At boken har hjulpet meg å bygge sjekklister for mitt arbeid og personlige liv, og forenkle ting som noen ganger synes er for komplekse.

Hvis du arbeider alene eller i team, individuelt, eksternt eller på stedet, og jeg ønsket å dele noen råd om bruk av Front-End Sjekkliste og web-programmet som følger med det. Kanskje jeg kan overbevise deg til å integrere det inn i din utvikling syklus.

#1 Bestemme hvilke regler prosjektet og teamet må følge

Hvert prosjekt er forskjellig. Før du starter et nytt prosjekt, hele laget (dvs. prosjektledere, designere, utviklere, QA, etc.) må bli enige om hva som ytelsene vil bli.

For å hjelpe deg å bestemme, jeg laget 3 forskjellige nivåer av prioritet: høy, mediumog lav. Du trenger ikke nødvendigvis å være enig med de som skiller, men de kan hjelpe for dine oppgaver.

Front-End Sjekkliste app ble gjort for å lette etableringen av personlig tilpassede sjekklister. Endre noen JSON-filer til din smak, og du er klar til å starte!

#2 Definere regler for å sjekke på begynnelsen, under og på slutten av prosjektet

Du bør ikke sjekke alle disse reglene bare ved slutten av et prosjekt. Du vet like godt som jeg gjør, hvordan prosjekter er på den helt til enden! For hektisk. De fleste av de elementer av Front-End Sjekkliste som kan vurderes i begynnelsen av utviklingen. Det er opp til deg å bestemme. Gjøre det klart for ditt lag på forhånd hva som skjer når.

#3 Lære litt mer om hvert regler

Som elsker å lese dokumenter? Ikke de fleste av oss, men det er viktig. Hvis du ønsker å forstå årsakene til regelen, kan du ikke unngå å lese seg opp om dem. Jo mer du forstår hvorfor av hver enkelt regel, utvikler bedre blir du.

#4 Start for å sjekke!

Front-End Sjekkliste app kan tilrettelegge ditt liv som en utvikler. Det er en live sjekkliste, slik som du har fullført elementer fremgangen din og grad blir oppdatert live. Alt er lagret i localStorage, slik at du kan forlate og komme tilbake etter behov.

Prosjektet er open source, så føl deg fri til å fork det og bruke det slik du vil. Jeg jobber med å sørge for at alle filene er kommentert. Jeg vil spesielt oppfordre de som er interessert i Pug å ta en titt på utsikten mappen.

#5 Integrere automatisert testing i arbeidsflyten

Vi alle drømmer om automasjon (eller er det bare meg?). For nå, Front-End Sjekklisten er bare en interaktiv liste, men noen av oppgavene kan være automatisert i arbeidsflyten.

Ta en titt på gulpfile brukes til å generere prosjektet. Alle oppgaver er pakker som du kan bruke med npm, webpack, etc.

#6 Validere alle sider før du sender til QA-teamet og til produksjon

Hvis du er lidenskapelig om generere ren kode, og bryr seg om din kode kvalitet, du bør være regelmessig testing dine sider. Det er så lett å gjøre feil og fjern noen viktige kode. Eller noen andre på laget ditt kan ha gjort det, men det er deres felles responsibilty å være oppsiktsvekkende ting som det.

Front-End Sjekkliste kan generere vakre rapporter som du kan sende til en prosjektleder eller Kvalitetssikring team.

#7 Nyte ditt arbeid over alle

Noen mennesker kan se på slike en lang sjekkliste og føler deg syk til magen. Å gå gjennom en slik liste kan føre til angst og egentlig ikke være noe moro.

Men Front-End Sjekklisten er bare et verktøy for å hjelpe deg med å levere høyere kvalitet kode. Kode som påvirker alle aspekter av et prosjekt: SEO, brukeropplevelse, ROI, og til slutt lykkes med prosjektet. Et verktøy som kan hjelpe på tvers av alle disse tingene kan faktisk bidra til å redusere angst og forbedre din helse!

Konklusjon

Suksessen Front-End Sjekkliste fått på så kort tid minnet meg om at mange mennesker er virkelig interessert i å finne måter å forbedre deres arbeid. Men bare fordi verktøyet finnes ikke direkte hjelp med det. Du må også forplikte seg til å bruke det.

I en tid hvor AI er å ta over mange manuelle oppgaver, kvalitet er en må-ha. Selv om automatisering tar over mange av våre oppgaver, vil noen grad av kvalitet vil være umulig å automatisere, og oss front-end utviklere har fortsatt mange lange dager til å nyte våre jobber.