Front-End Checklistan är bara ett verktyg… allt beror på dig.

0
132

En månad sedan jag lanserade Front-End Checklista på GitHub. På mindre än 2 veckor, mer än 10 000 människor runt om i världen spelade den i arkivet. Det var helt oväntat och otroligt!

Jag har jobbat som en front-end utvecklare sedan 2011, men jag började att bygga webbplatser under år 2000. Sedan dess har, som oss alla, jag har försökt att förbättra kvaliteten på min kod och leverera webbsidor snabbare. Längs vägen, jag har varit verkställande utvecklare från två olika länder. Det har hjälpt mig att producera en checklista lite annorlunda än vad jag har hittat på nätet under åren.

Medan jag var att skapa en checklista för att jag hela tiden hade boken “Den Checklista Manifestet: Hur att Få Saker Rätt” av Atul Gawade i åtanke. Boken har hjälpt mig att bygga upp checklistor för mitt arbete och privatliv, och förenkla saker som ibland verkar vara för komplexa.

Om du arbetar ensam eller i grupp, enskilt, på distans eller på plats, som jag ville dela med sig av några råd om att använda Front-End Checklista och den web-applikation som går med det. Kanske jag kan övertyga dig om att integrera den i din utveckling.

#1 att Besluta vilka regler som ditt projekt och team måste följa

Alla projekt är olika. Innan du börjar ett nytt projekt, hela laget (dvs projektledare, designers, utvecklare, QA, etc.) behovet av att komma överens om vad resultatet kommer att bli.

För att hjälpa dig att avgöra, jag skapat 3 olika prioritet: hög, mediumoch låg. Du behöver inte nödvändigtvis håller med om dessa skillnader, men de kan hjälpa beställ dina uppgifter.

Front-End Checklista app gjordes för att underlätta skapandet av personliga checklistor. Ändra vissa JSON-filer till dina önskemål och du är redo att börja!

#2 Definiera regler för att kontrollera i början, under och i slutet av ditt projekt

Du borde inte kolla alla dessa regler endast i slutet av ett projekt. Du vet lika väl som jag hur projekt som är på slutet! Alltför hektiskt. De flesta av de poster i Front-End Checklista kan anses vara i början av din utveckling. Det är upp till dig att avgöra. Göra det tydligt för ditt team i förskott vad som händer när.

#3 Lär dig lite mer om alla regler

Som älskar att läsa dokument? Inte de flesta av oss, men det är viktigt. Om du vill förstå orsakerna till den regeln, kan du inte undvika att läsa om dem. Ju mer du förstår varför varje regel, bättre utvecklare blir du.

#4 Börja med att kolla!

Front-End Checklista app kan underlätta ditt liv som utvecklare. Det är en levande checklista, så du fylla i punkterna dina framsteg och betyget uppdateras live. Allt sparas i localStorage så att du kan lämna och komma tillbaka när det behövs.

Projektet är open source, så känn dig fri att punga den och använda den hur du vill. Jag jobbar på att se till att alla filer är kommenterade. Jag kommer särskilt att bjuda in de som är intresserade av Mops att ta en titt på views-mappen.

#5 Integrera automatisk testning i ditt arbetsflöde

Vi alla drömmer om automation (eller är det bara jag?). För nu, Front-End Checklista är bara en interaktiv lista, men vissa uppgifter kan automatiseras i ditt arbetsflöde.

Ta en titt på gulpfile används för att skapa projektet. Alla uppgifter är paket som du kan använda med npm, webpack, etc.

#6 Validera alla sidor innan du skickar till QA team och produktion

Om du är passionerade om att generera ren kod och bryr sig om din kod kvalitet, bör du regelbundet testa dina sidor. Det är så lätt att göra misstag och ta bort några grundläggande kod. Eller någon annan i ditt team kan ha gjort det, men det är din delade ansvaret att fånga saker som.

Front-End Checklista kan generera vackra rapporter som du kan skicka till en projektledare eller en Kvalitetssäkring team.

#7 Njuta av ditt arbete framför allt

Vissa människor kan se ut på så lång checklista och mår dåligt för att deras mage. Att gå igenom en sådan lista kan orsaka ångest och verkligen inte vara något kul.

Men Front-End Checklistan är bara ett verktyg för att hjälpa dig att leverera högre kvalitet kod. Kod som påverkar alla aspekter av ett projekt: SEO, användarupplevelsen, ROI, och i slutändan framgången av projektet. Ett verktyg som kan hjälpa till i alla dessa saker kan faktiskt bidra till att minska din ångest och förbättra din hälsa!

Slutsats

Framgång Front-End Checklista fått på så kort tid påminde mig om att en hel del människor är verkligen intresserad av att hitta sätt att förbättra sitt arbete. Men bara för att den funktionen finns inte direkt hjälpa till med det. Du måste också förbinda sig att använda det.

I en tid där AI är att ta över många manuella uppgifter kvalitet är ett måste. Även om automation tar över en hel del av våra uppgifter är en viss nivå av kvalitet kommer att vara omöjligt att automatisera, och oss front-end utvecklare har fortfarande många långa dagar för att njuta av våra jobb.