De Front-End Checklist is slechts een hulpmiddel… alles hangt van u af.

0
125

Een maand geleden ben ik gestart met de Front-End Checklist op GitHub. In minder dan 2 weken meer dan 10.000 mensen over de hele wereld de ster in het archief. Dat was volledig onverwacht en ongelooflijk!

Ik heb gewerkt als een front-end developer sinds 2011, maar ik begonnen met het bouwen van websites in 2000. Sinds dan, net als ons allemaal, ik heb het proberen te verbeteren van de kwaliteit van mijn code en leveren websites sneller. Langs de weg, ik heb het beheren van de ontwikkelaars van twee verschillende landen. Dat heeft me geholpen bij het produceren van een checklist een beetje anders dan wat ik heb gevonden op het web over de jaren.

Hoewel ik het maken van de checklist, die ik voortdurend had het boek ‘Het Checklist Manifest: Hoe Krijgen we de Juiste Dingen” door Atul Gawade in het achterhoofd. Dat boek heeft me geholpen met het bouwen van checklists voor mijn werk en persoonlijke leven, en het vereenvoudigen van dingen die soms lijken te complex.

Als u werkt alleen of in een team, individueel, op afstand of on-site, ik wilde wat advies over het gebruik van de Front-End Checklist en de web-applicatie die ermee gepaard gaat. Misschien kan ik je overtuigen om het te integreren in je ontwikkeling cyclus.

#1 Beslissen welke regels uw project en het team te volgen

Elk project is anders. Voordat u begint een nieuw project, het hele team (d.w.z. de project managers, ontwerpers, ontwikkelaars, QA, enz.) het eens moeten worden over wat de deliverables worden.

Om u te helpen om te beslissen, ik heb 3 verschillende niveaus van prioriteit: hoog, mediumen laag. Je hoeft niet per se akkoord te gaan met die verschillen, maar ze kunnen helpen om je taken.

De Front-End Checklist app werd gedaan om de creatie van persoonlijke checklists. Sommige JSON-bestanden naar uw wens en u bent klaar om te beginnen!

#2 geef de regels te controleren aan het begin, tijdens en aan het einde van uw project

Je moet niet alles controleren deze regels pas aan het einde van een project. Je weet net zo goed als ik hoe de projecten zijn aan het eind! Te hectisch is. De meeste van de items van de Front-End Checklist kan worden overwogen aan het begin van je ontwikkeling. Het is aan u om te beslissen. Duidelijk maken aan uw team vooraf wat er gebeurt wanneer.

#3 Leren een beetje meer over elk regels

Die houdt van het lezen van de documentatie? Niet de meeste van ons, maar het is van essentieel belang. Als je wilt begrijpen van de redenen voor de regel, je kunt niet voorkomen dat het lezen over hen. Hoe meer je begrijpt het waarom van elke regel, de betere ontwikkelaar geworden.

#4 Beginnen te controleren!

De Front-End Checklist app kan faciliteren van uw leven als een ontwikkelaar. Het is een live-checklist, zodat je de volledige items die uw voortgang en kwaliteit zijn bijgewerkt live. Alles is opgeslagen in localStorage, zodat u kunt vertrekken en terug te komen als dat nodig is.

Het project is open source, dus voel je vrij om het vork en gebruiken hoe u maar wilt. Ik ben bezig met het maken van ervoor dat alle bestanden worden toegelicht. Ik ben vooral uitnodigen die geïnteresseerd is in de Pug om een kijkje te nemen in de map weergaven.

#5 het Integreren van geautomatiseerde testen in uw workflow

We hebben allemaal dromen van automatisering (of ligt dat aan mij?). Voor nu, de Front-End Checklist is slechts een interactieve lijst, maar een aantal taken kunnen worden geautomatiseerd in uw workflow.

Neem een kijkje op de gulpfile gebruikt voor het genereren van het project. Alle taken zijn pakketten die u kunt gebruiken met npm, webpack, enz.

#6 Valideren elke pagina alvorens deze te verzenden naar QA team en productie

Als je gepassioneerd bent over het genereren van schone code en de zorg over uw code, die u regelmatig moet testen van je pagina ‘ s. Het is zo gemakkelijk om fouten te maken en te verwijderen een aantal essentiële code. Of, iemand anders in uw team zou hebben gedaan, maar het is de gedeelde verantwoordelijkheid om het vangen van die dingen.

De Front-End-Checklist kan het genereren van mooie rapporten die u kunt verzenden naar een project manager of Quality Assurance team.

#7 Genieten van uw werk, boven alle

Sommige mensen kunnen kijken op zo ‘ n een lange checklist en ziek voelen om hun maag. Gaan door een dergelijke lijst zou kunnen leiden tot angst en echt niet leuk.

Maar de Front-End Checklist is slechts een hulpmiddel om u te helpen een betere kwaliteit van code. Code die van invloed is op alle aspecten van een project: de SEO, de ervaring van de gebruiker, de ROI, en uiteindelijk het succes van het project. Een instrument dat kan helpen in al die dingen daadwerkelijk zou kunnen helpen verminderen uw angst en het verbeteren van uw gezondheid!

Conclusie

Het succes van de Front-End Checklist ontvangen in zo ‘ n korte tijd herinnerde me dat veel mensen echt geïnteresseerd bent in het vinden van manieren om hun werk te verbeteren. Maar omdat de tool bestaat niet rechtstreeks helpen met dat. U moet ook plegen te gebruiken.

In een tijd waar de AI is het overnemen van een groot aantal handmatige taken, kwaliteit is een must-have. Zelfs als de automatisering neemt veel van onze taken, een bepaald niveau van kwaliteit blijft het onmogelijk om te automatiseren, en ons front-end ontwikkelaars nog steeds hebben vele lange dagen om te genieten van onze banen.