Væksten i Gig Økonomi: Et Kig på Amerikanske Freelancere

0
537

Kredit: Rawpixel.com/Shutterstock

De millioner af freelancere, konsulenter, vikarer og on-demand arbejdstagere i den Amerikanske arbejdsstyrke, der alle har én ting til fælles: De er alle en del af den stadigt voksende koncert økonomi.

Mens disse uafhængige og ofte kortvarige, midlertidige ansættelsesforhold ikke helt dræbt de traditionelle 9-til-5, antallet af arbejdstagere frivilligt picking up-koncerter – enten som en side job eller deres fuld tid kilde til indtægter – fortsætter med at vokse. Her er en oversigt over den nuværende tilstand af den Amerikanske koncert økonomi, og hvorfor fagfolk, der strømmer til det.

Kredit: Grant Reinero / Business-Nyheder Dagligt

En bred definition af “gig økonomi” fra WhatIs.com omfatter langvarige offline stillinger, der kan beskrives som gig arbejde: “et miljø, hvor midlertidige stillinger er fælles og organisationer kontrakt med selvstændige for kortvarige engagementer.”

Det AMERIKANSKE Bureau of Labor Statistics’ foretrukne sigt, “betinget arbejdstager,” flugter godt med, at definitionen af koncerten økonomi, henvises til midlertidige former for beskæftigelse, der har eksisteret længe før Ubers af verden.

Fra 1995 til 2005, BLS udgivet flere iterationer af sin Kontingent Arbejde Survey (CWS), som analyserede “kontingent arbejde” og “alternativ beskæftigelse ordninger.” I det, BLS defineret betinget arbejdstagere, som dem, “der ikke har en eksplicit eller implicit kontrakt for beskæftigelsen på lang sigt.” Denne definition omfattede en bred vifte af alternative arbejdspladser ordninger, som arbejdstagere, der er ansat af et vikarbureau eller en kontrakt, virksomheden, on-call arbejdstagere, freelancere og selvstændige entreprenører.

Økonomer Lawrence F. Katz og Alan B. Krueger, research associates på National Bureau of Economic Research, der søgte at fylde CWS tomrum med et working paper, som blev offentliggjort i Marts 2016. Katz og Krueger generelt opretholde BLS’ definition i deres undersøgelse, men udvidet til at omfatte “arbejdere ved hjælp af en online formidler,” som Uber.

Koncerten økonomis vækst har været bemærkelsesværdigt hurtige løbet af det sidste årti. I 2005, for det sidste år, BLS CWS, før det tabte finansiering, præsidiet skønnes, at alternativ beskæftigelse ordninger, der tegnede sig for 10,1 procent af beskæftigelsen i USA. Den 2016 Freelancing i Amerika undersøgelse af Freelancere Union og Upwork anslået, at næsten 55 millioner Amerikanere – eller 35 procent af landets arbejdsstyrke – er nu freelancing, hvoraf de fleste gør det ved valg (63 procent).

Katz og Krueger nævnt øget efterspørgsel efter fleksible arbejdstider, teknologiske fremskridt og den Store Recession som potentielle faktorer, der ligger bag bommen. Hvad økonomer kan ikke udlede af data er, hvor meget af koncerten økonomis vækst kan henføres til tab af arbejdspladser i de traditionelle økonomi efter finanskrisen i 2008. Hvis den Store Recession var faktisk en vigtig motivator, forskerne bemærkede, man ville forvente, at antallet af alternative foranstaltninger til at svinde over tid, efterhånden som virkningerne af den økonomiske afmatning er mildnet.
 
Men, næsten 10 år efter starten af recessionen, gig økonomi viser få tegn på opbremsning. Nyere forskning af ManpowerGroup fandt, at 87 procent af de 9,500 globale arbejdstagere, der deltog i undersøgelsen, er åben over for, hvad de kalder “NextGen-Arbejde” for deres næste eller fremtidige position.

“Mange af de arbejdspladser, vækst i de sidste 10 til 15 år har fundet sted i utraditionelle alternative måder at arbejde på, at” Jonas Prising, formand og CEO af ManpowerGroup, sagde i en erklæring. “Hvad folk vil have, er under forandring. De arbejder længere, lære mere, og søger en bedre balance mellem arbejde og hjem. Ikke alle ønsker at engagere sig kun som en fuldtidsansat, og organisationer, der ikke altid ønsker, at enten.”

“Fra globaliseringen af handel, at den innovation, økonomi, virksomheder rundt omkring i verden er på udkig efter fleksible talent,” tilføjede Scott Galit, administrerende DIREKTØR for Payoneer. “Alt også rigtig point til mere teknologi-drevet behov, og der er ikke talent nok i de steder, folk gerne vil ansætte, og ikke så mange virksomheder, der ønsker at leje permanent. De ønsker mere fleksibilitet til at forsøge at være hurtigere til at markedsføre og fastholde mere fleksibilitet i, hvordan de bygger deres hold og deres organisationer.”

Demografi koncert arbejdstagere, der modsiger en fælles fortælling, at det er alle millennials på udkig efter en følelse af frihed, eller blot tage det arbejde de kan få i et hårdt job marked. Selv om en nylig Payoneer undersøgelse af 21,000 globale freelancere fandt, at mere end halvdelen af alle de adspurgte var under 30, 1 i 3 AMERIKANSKE respondenter var over 50 år, der dokumenterer, at fagfolk i alle aldre, er at drage fordel af koncert arbejde.

Katz og Krueger ‘ s forskning bekræfter dette: “Alternative arbejde er mere udbredt blandt ældre arbejdstagere og mere højtuddannet arbejdskraft, og medarbejderne er blevet ældre og mere veluddannede, over tid,” skrev de.

Katz og Krueger, fandt, at mere end halvdelen af koncerten, økonomi, job kommer fra fire vigtigste brancher: sundhed, uddannelse, byggeri og professionelle-og business-service. Andre bemærkelsesværdige kategorier af industrien i gig økonomi omfatter computer-og matematiske, fællesskab og social service, personlig pleje, juridiske tjenester, transport og lager, information og kommunikation, og den offentlige administration.

Ifølge Payoneer ‘ s forskning, freelancere verden over opkræve et gennemsnit af $19 per time (admin og kunde support gigs har det laveste gennemsnit på $11 for en time, mens juridiske tjenester rake på $28 per time i gennemsnit). Næsten halvdelen af de adspurgte arbejde 30 til 50 timer om ugen, og mere end 80 procent fokus på én til tre jobs på en gang.

For fagfolk som freelance ved valg – det er ikke, fordi de ikke kunne finde et bedre arbejde et andet sted – motivation for at komme i gig arbejde varierer meget. Baseret på resultaterne af undersøgelser af ManpowerGroup, Freelancere Union og ReportLinker, disse er de mest almindelige årsager til, at folk ønsker at deltage i koncerten økonomi:

  • Større fleksibilitet
  • At blive deres egen chef
  • Bedre work-life balance
  • Mindre stressende arbejdsmiljø
  • Muligheder for at lære og til at fremme deres karriere
  • Mere meningsfyldt arbejde
  • Bedre løn/side indkomst
  • Større respekt og empowerment

På trods af de ulemper af koncerten økonomi – reduceret adgang til forsikrings-og pensionsydelser, manglende økonomisk sikkerhed, lav jobsikkerhed, mv. – det ser ud til, at den frihed, denne type af arbejde giver, er nok til at gøre fagfolk, der ønsker at opgive deres traditionelle 9-til-5 og slutte sig til de betingede arbejdsstyrke. En CompareCards undersøgelse viste, at 58 procent af folk med side gigs ønsker at gøre dem til en fuldtids karriere, og tidligere i dette år, CNN rapporterede, at koncerten økonomi forventes at omfatte 43 procent af de Amerikanske arbejdere i 2020.

“Selv hvis lønnen er mindre, hvilket ikke altid er tilfældet, freelancing betyder frihed i, hvordan du arbejder,” siger freelancer Matt Inglot, vært for Freelance-Transformation Podcast, i et interview med Iværksætter. “Folk elsker det.”

Yderligere rapportering af Adam C. Uzialko.