Overførbare Færdigheder: Hvordan jeg Forlod den måde Verden for Udgivelse

0
411

Kredit: Elly Meeks

Mens du arbejder i modebranchen i mange år, har jeg lært, at den bedste måde at få en ny linje af tøj, er at fortælle en historie om det. Min form for storytelling hjulpet mig til at intriger forbrugerne, engagere medier og få mere reklame for mit brand.

I 1992, men den mode hus, hvor jeg arbejdede for gik konkurs. Følelsen af at brænde ud, efter 15 år, som arbejder lange timer, og frigive flere kollektioner om året, jeg besluttede at det var tid til en forandring. Jeg tog bestik af mine kompetencer, erfaringer og interesser, og indså, at markedsføring og PR-havde jeg gjort for min egen kollektion, der kunne være brugt til at hjælpe andre mærker fortælle deres historier til at vokse deres virksomheder.

Jeg forlod den mode industri og begyndte at arbejde for et lille reklamebureau. Jeg gik fra at skabe fortællinger med stof, for at danne marketing og brand historier med ord til nye kunder. Vores hjerne er wired til at høre historier bedre end fakta, og brand engagement er dybere, når storytelling anvendes i en virksomheds markedsføring.

Et år i min tørn på det reklamebureau, jeg begyndte at bruge internettet. Jeg var så begejstret for sit potentiale som en marketing-og storytelling-værktøjet, at jeg næsten ikke kunne sove. Men jeg kunne ikke overbevise reklamebureau ejer at tilbyde web-udvikling og marketing, så jeg venstre for at deltage i et interaktivt reklamebureau, hvor jeg tilbragte en masse tid på at lære fra web-udviklere.

Så jeg åbnede mit første digitale bureau, hvor vi fortalte historier på nettet, via e-mail og på sociale medier. Jeg blev anerkendt som en af de Top 100 Mennesker Online ved FastCompany.

Da jeg blev bedt om at deltage i en online marketing summit, fandt jeg det som den perfekte mulighed for at udnytte min ambition om at blive en forfatter. De arrangører, foreslog jeg sat sammen til en ressource guide på omtale som en giveaway. Jeg elskede tanken, og når jeg begyndte at skrive, alle de mange års erfaring, at gøre marketing-og PR-kom strømmende ud af mig.

Resultatet blev “Plain Jane’ s pr-Planner: Den Ultimative Ressource for Marketingfolk, Detailhandlere, Ezine Udgivere, Fundraisere” (Jane Tabachnick Emarketing, 2004). Bogen var en vildt skifter for mig, at modtage anmeldelser og funktioner i de publikationer, som Houston, Magasin-og Spa-Magasin.

Jeg har forsøgt at skrive to andre bøger, men kæmpede for at afslutte dem begge. De fik lagt på hylden, og jeg indså, at andre iværksættere og virksomhedsejere kan lide mig, dem, der ikke tænker på sig selv som forfattere, ville sandsynligvis står over for den samme kamp i den bestræbelse.

Jeg kunne ikke se en vej til at hjælpe vores kunder med at fortælle deres historier i de mest magtfulde format, som jeg vidste, – den trykte bog. Vi var ikke ghostwriters, efter alle. Men jeg er stadig anerkendt, at bøger var blevet den nye visitkort.

I en marketing konference, mens du chatter med en anden deltager, jeg indså, at interviewet metode, vi brugte til at skabe content marketing stykker kunne fungere godt, for at skabe bøger til kunder. Det ville tilbyde det bedste fra begge verdener, da det skaber en bog “i deres egne ord,” uden at kræve dem til at sidde ned for at skrive, eller den tid, det tager væk fra erhvervslivet. Det er en hurtigere, mere sjov og effektiv metode, der typisk tager mellem 60 og 90 dage.

Jeg havde ikke set ud til at være en udgiver, men min kærlighed til historiefortælling og det at hjælpe andre, har ført mig til at starte mit eget forlag, Blot er Gode at Trykke på. Vi har til dato hjulpet mere end 150 eksperter, iværksættere og virksomhedsejere bliver bedst sælgende forfattere uden at skrive et ord.

Bøger behøver ikke automatisk at finde deres publikum, så jeg også får lov til at bruge min PR og marketing færdigheder til at hjælpe mentor min forfattere. Jeg lære dem at fremme deres bog, og udnytte det til at dyrke deres brand.

Jeg kommer til at bruge tid på at interviewe nogle af de mest interessante iværksættere og eksperter, så de kan dele deres historie med flere mennesker. Det bliver ikke meget bedre.

Om forfatteren: Jane Tabachnick er grundlægger af Bare Godt Tryk på, content marketing, bog coaching og reklame firma.

Redigeret for korthed og klarhed af Sammi Caramela.