7 essentiële Windows Phone-apps voor op reis in Zuidoost-Azië

0
106

In een paar dagen ga ik weer terug naar New York, na een verblijf van drie weken in Zuidoost-Azië. Om meer specifiek te zijn, ik heb tijd doorgebracht in Thailand, Maleisië en de Filippijnen. Ik heb de Lumia Pictogram met mij, die komt ontgrendeld uit de doos door Verizon.

Ik heb gemerkt dat mijn verbruik is een beetje anders in vergelijking met hoe ik gebruik het Pictogram in de Verenigde Staten. Hier zijn 7 apps die echt handig tijdens het reizen in Zuidoost-Azië.

Eten

Mijn go-to app in de VS voor het vinden van voedsel vlekken is Yelp. Ik weet kunt vertrouwen op de service aan te bieden reviews en foto ‘ s van zijn miljoenen gebruikers. Helaas, het is niet beschikbaar in de drie landen die ik bezocht heb. Hoe zou ik weten waar te eten? In plaats van in paniek, ik ben begonnen met drie apps: Zomato, Foursquare en Tripadvisor.

De drie apps zijn leuk voor het geven van restaurant suggesties, of je nu voor ontbijt, lunch, diner, cafés of snacks. Er is geen duidelijke favoriet. Ik gebruik ze allemaal om te lezen van de beoordelingen en kijk bij gebruiker ingeleverde foto ‘ s. Ik vind vooral dat Zomato biedt een geschatte prijs is voor twee personen.

Dingen te doen

Ik heb al vermeld Tripadvisor voor voedsel aanbevelingen hierboven, maar het is ook geweldig voor het vinden van bezienswaardigheden. Het was bijvoorbeeld erg handig in ons te vertellen op welk eiland hopping tours te nemen in Palawan en die stranden te bezoeken. In plaats van afhankelijk te zijn van onze receptie, die misschien hebben andere motieven om te suggereren bepaalde plaatsen, ik lees TripAdvisor-beoordelingen voor verschillende andere mensen die hebben gereisd in de omgeving.

Een ander handig hulpmiddel tijdens het reizen is WikiTravel (wikitravel.org). Het is geen app, maar. Het biedt veel informatie over dingen te doen en plaatsen te zien. Gewoon via uw web-browser.

Het krijgen van rond

Ik weet niet of het is de manier waarop ik eruit zie of spreek, maar veel taxichauffeurs in Zuidoost-Azië wilt rippen van me af. Meerdere malen, stuurprogramma ‘ s geweigerd hebben om de meter aan of alleen maar eens zijn met forfaitaire prijzen die meer dan het dubbele van het normale bedrag. Ik ben blij dat Uber bestaat en ik heb het een aantal keer op deze reis.

Een ding om op te merken is dat de Uber-stuurprogramma ‘ s zien van mijn Amerikaanse nummer op hun app. Ze zijn niet in staat om contact met het aantal op mijn lokale prepaid SIM. Ik gebruik de ‘neem contact op met stuurprogramma’ optie in de app, als ik het nodig heb om te bellen of een SMS sturen naar het stuurprogramma voor meer informatie just in case.

Een andere service die wordt populair in Zuidoost-Azië is EasyTaxi (easytaxi.com). Het is een beetje anders van Uber. De app vlaggen naar beneden een taxi in de buurt en kunt u bijhouden van de locatie. De taxi de meter aan te zetten wanneer ze u halen, maar er is een kleine reserveringskosten. De lokale bevolking die ik heb gesproken om deze dienst te gebruiken als een vergelijkbare service genoemd, GrabTaxi (grabtaxi.com). Helaas, GrabTaxi is momenteel niet beschikbaar voor Windows Phone.

Meer tips

Voordat je het huis verlaten, ik raad het downloaden van offline maps HIER voor kaarten. Het is niet moeilijk om een prepaid SIM-kaart voor gegevens wanneer u aankomt op de luchthaven, maar het zal een stuk beter zijn als je al de kaarten gedownload op uw telefoon.

Als u hulp nodig hebt bij het lezen van buitenlandse menu ‘ s of tekens, de camera-functie van Microsoft Translator is heel handig. Hiermee kunt u uw telefoon in de richting van het menu en het vertalen van de woorden op het scherm.

Heb je nog meer tips of suggesties hebben voor mensen die reizen in Zuidoost-Azië of in het algemeen? Zijn er andere apps de moeite waard te vermelden? Laat het ons weten in de comments!

Download de apps

  1. Zomato (Gratis)
  2. TripAdvisor (Gratis)
  3. Foursquare (Gratis)
  4. Uber (Gratis)
  5. EasyTaxi (Gratis)
  6. Here Maps (Gratis)
  7. Bing Translator (Gratis)